kina och pizzaugn

Förra helgen åkte vi till Gävle och kollade in Anna och Andreas nya lägenhet :)

Vi kom dit runt 17.30, så vi började snart med maten, eller inte vi. Jag och Alex vart beordrade att bara sitta, hmm vad är det? vet inte hur många gånger under helgen ja frågade om det var nått ja kunde göra och allt ja fick till svar : "sitt och ta det lungt." men, hur gör man det? hehe, jag hann iaf plocka undan efter frukosten en gång och då kände ja att abstinensen lade sig lite *ler*



Leah hjälte Anna med potatisen :)


Det slutade med att kläderna åkte av och hon var dyngsur, men fy va kul dom hade :)


Super mysigt med förrätt och allt :) Efter maten vart det mys i soffan med chips och film. :)

I lördas vaknade våra små som vanligt kl 6.30, det tyckte Andreas var lite väl tidigt :)
Vi tog en promenad till en stor loppis i närheten och sen vart det en sväng på stan :) lite mössor och långkalsonger samt en tröja till Leah inhandlades :) Kul att köpa barnkläder på cubus, eftersom dom har bra priser och så finns det inte i västerås så ingen annan har samma. Handlar man på HM har ju alla kompisarna på dagis likadana kläder :)

Vi drog oss hemåt och åt lunch och sen var grabbarna trötta. men Jag och Anna tog kidsen i vagnen och gick till Willys för att köpa kvällens mys och en pipmugg till Leah. mot kvälls kvisten gick vi ner på stan och skulle äta ute men ALLA redsturanger i Gävle centrum var fulla, hehe, men till slut hittade vi en kina resturang som hade lediga bord :)

Leah skrev en egen meny :)




Sam låg i soffan och bet på nappen, han har inte riktigt fattat att det är inte så man ska använda den :)


Precis i Leahs sova tid men hon var jätte duktig :)




Sam åt majskrok med hela kroppen :)


Leah vart trött och mös med Anna :)


När vi kom hem igen vart det Sams matpaus och soffhäng :)


och Anderas bakade efterrätt :)


i Söndags tog vi det lungt, Anna lånade Alex och vår bil. Anna ville ha en stor palm på plantagen men just nu har dom ingen bil och hon vill inte köra vår, men Alex följde gladerligen med :) Jag och Anderas tog de lungt hemma med kidsen och jag började packa ihop lite smått, f*n vi hade ju grejer överallt! *ler*

Sam sitter själv nu :)


När dom kom hem igen gick vi ner till en lokal som dom kan hyra och spelade lite pingis:) Leah tyckte dock det var roligare att springa på löpbandet, hehe.

Det vart lunch och sen började vi röra oss hemåt. Men en SUPER trevlig helg som vi lätt ska göra om igen! trevligt sällskap och super goo mat!! :)

I går kom Jenny, Micke, Lina och Patrick hit och lekte med oss. Ungarna busade och vi gjorde pizza i vår pizzaugn :) Leah var super trött så hon gick och lade sig, Lina lade sig efter maten och smågrabbarna varvade, när ena sov var den andre vaken och tvärtom :) Alfons spelade spel på datorn. senare vart det spelkväll med tilltugg, tyvärr kom inte kameran fram men vi hade det super trevligt! :) dom pkte hem runt halv 2 snåret i natt så nu e man ganska seg då man vaknade 7 imorse :/ men men. hehe!

Här kommer lite bilder på våra kids som tagits de sista vekorna efter senaste inlägget.

Sam står själv :)








NU kom precis farmor och ska leka med oss!

ha en trevlig lördag!

// Elin

fullt ös!

oj har kommit av mig igen med bloggandet, men det har varit mycket som hänt och sjuka ungar.

Förra Onsdagen när Alfons åkte till Lena köpte vi en våningsäng till Alfons och Leah. bättre att dom delar rum eftersom Sam sover på dagen och då stänger man ju in leksakerna om han delar med Leah.
Vi frågade Alfons och det tyckte han skulle bli jätte kul! :)







På Fredagen åkte vi ut till Hallsta och lekye hemma hos Lina, Patrick och mamma Jenny :)

Vi började med lite lek men gick sen till ica så vi kunde äta lunch :)


Sam somnade i vagnen så medans vi andra gick in och lagade mat så sov han, sen skulle vi till lekparken och han sov fortfarande :) Vi kom fram till att han gillade Hallsta luften :)

Leah och Linn diskuterade i hallen :)




vem kommer upp först?






brudarna gungar och tittar på varan :)




Sam vaknade när vi var i lekparken , men så åt han och somnade om igen :) När vi hade lekt en massa och fikat så gick vi hemmåt, då somnade även Patrick och Leah, men Lina tvärvägrade :)



Lina gick in och vilade i sin säng och då vaknade Patrick ute. men mina sov vidare. Sam vaknade och gick in och lekte med Patrick. Sam hade alltså varit ute sen vi var på ica så mellan 10.15-14.30 :)


till slut vaknade Leah och Lina väcktes så dom lekte en stund. Det vart nybakad rulltårta och sen rörde vi oss hemåt. jätte kul och vi kommer ut fler gånger! :)

Hipp Hipp hurra! Förra lördagen fyllde Alex 26!
Morgonen började med mys i Leahs säng :)


Det bakades massa pizza deg :) Alex har köpt en pizza ugn som skulle invigas och alla skulle gå göra sin egen pizza :) sen tog vi en snabb tripp till stan. Men vi hann inte hem innan pappa, mamma och Evve stod utanför dörren :/  fråga inte varför men kameran glömde jag helt bort, så dom fick inte vara med på kort. Anna kom lite senare också och efter en stund kom hennes gubbe Andreas :)  mitt i allt ringde det även en gubbe som ville köpa min gula vagn :) mamma, pappa och Evve åkte vidare så det vart fika med Anna och Andreas, så kom kameran :)




jag, Anna och kidsen en promenad hem till mamma där vagnen stod och sålde den. så nu har vi bara en vagn :) Mendans vi var borta va det tv spel här hemma  :)

När vi kom hem lekte Leah och Anderas :)




Sam tycker inte om att ligga på mage :)


Anna och Andreas stannade kvar hela kvällen så det var riktigt trevligt :) Det vart pizza igen till kvällsmat och sen vart det mys och en hel sjuk film :)

I måndags kom Alfons hem och Jenny, Patrick och Lina var över en sväng och lekte :) När pappa kom hem från jobbet gjorde vi 4 varianter av pizza som vi testade :) Pizza ugnen går i ett :)


Alfons klagade inte när det vart pizza till kvällsmat :)


I Tisdags var det dagis som gällde. När jag hade hämtat dom igen var vi ut på framsidan och krattade upp alla löv. så vi tog ett mys mellis med bullar och nyponsoppa :)


Men dom skulle ut igen så det vart lek på baksidan efter mellis :)


När Leah gått och lagt sig spelade pappa och Alfons elefantspelet :)


i Onsdags efter dagis tränade Sam på att sitta själv :)






Det vart bad för Leah och Alfons och sen elefantspelet :)


Leah var duktig och dukade till kvällmaten i Torsdags, hon ställde fram allt själv :)


Fredag morgon började med syskon mys framför barnkanalen :)


Sen kom jenny,Lina och Patrick över. Jenny mådde inge bra men skulle sälja sig syskonvagn hemifrån oss så dom kom över en liten stund. hon fick den såld och köpte en sån som vi har fast blå senare på kvällen :)
kl 14 skulle vi träffa Alfons dagis kompisar Olle och Velma i lekparken utanför Marie/mormor.

Vi kom först :) det finns en jätte stor sandlåda, men endå ska dom leka på exakt samma fläck :)


Leah har haft feber till och från hela veckan, när det börjar innan läggdax och hon blir jätte varm och gnällig. Men igår var hon inte på topp och det såg man i lekparken


ALLA skulle gunga samtidigt men det var ju lite svårt med 2 små gungor och 2 vanliga så Alfons kravlade ner sig i en liten gunga :)

Alfons får fart av Olle och Velmas stra syster Stina. Velma är bakom Leah.


Olle kom också och ville gunga


Efter lite mer än en timme vart det kallt och Alfons var kissnödig så vi gick in till Marie/mormor och Olle och Velma gick hem. men vi bestämde att vi skulle gå hem till dom och leka nån da efter dagis :)

Väl inne tog vi och fikade igen, var ingen som ville göra det ute i kylan i lekparken.


vi stannade där och värmde oss lite och stökade till sen gick vi hem.

Leah mådde lite sisädär :)


och Alfons var trött :)


Han hade inte lyssnat när vi gick hem så han fick sätta sig i trappen när vi kom hem, bara det att han somnade, men det roliga var att Alex tog ner honom och skulle hjälpa honom av med kläderna, då somnade han igen. haha!


men efter ett bad var han sig själv igen och vi spelade spel innan läggdax.

Igår åkte Alex ut till Danne/morfar och skulle hjälpa honom att isolera golvet i matrummet. Han hade med sig Alfons ut som skulle leka med mormor och Lelle, men han kom aldrig därifrån. När jag skulle gå och hämta honom runt kl 18 så fick jag inte det :) Kusin Olivia var där och lekte och sen skulle dom äta, så han vart kvar under natten :).
Medans Alex och Alfons åkte till tillberga åkte jag, mormor, Leah och Sam ner på stan och jag köpte mig ett par byxor av mina födelsedagspengar och sen fick jag ett par vinterskor av mamma :) Sam kom hem med dräggel hakklappar och en halsduk och mormor med en halsduk. Leah fick en klubba, reflex och en festis av katteklös och sen bjöds det även på tårta nere på stan :) När vi kom hem till morfar var det mat dax och sen fortsatte dom ute. Då hjälpte jag och Evve till att försöka rensa lite på övervångingen. Inte lätt för pappa att tömma ett helt hus helt själv, vart ska man börja lixom? så ja sa till Evve att nu får hon f*n hjälpa till. Pappa är jätte duktig men ingen megamänniska som kan göra allt!

Leah mådde inte på topp igår heller och idag blir det en innedag för henne.

//Elin

Fiske och mormor & Lelle :)

I fredags kom Lina, Patrick och mamma Jenny hit :)

Efter en kort stund inne gick vi till lekparken och lekte.












Lite frukt tajm, precis då fick Lina byta blöja ute i det fria *ler*


gull grabbarna :)


göra lika :)


efter 2 timmar i lekparken gick vi in och gjorde lunch. Medans vi lagade mat lånade Lina Leahs säng en stund :) Det vart inne lek en stund men sen ville allla ut igen och då vart det sandlådan på baksidan som gällde :)




Jenny och kidsen var sen tvugna att åka hem och fixa till Patricks dop som var i lördags :)

I Lördags åkte vi med mormor och morfar till kolbäcksgropen och fiskade :)


man kunde leka i skogen också :)


Lunch dax fixar morfar, Alfons och Leah grillen :)


Alfons hittade kompisar, som vanligt :) dom fiskade upp skräp och hängde de på tork :)


Leah doppar korven i ketchup :)




mästerkocken!


kallt som F*n var det också!


Efter att ha fiskat 9-13 vart Leah trött
¨

Alfons och pappa gjorde djur av kottarna Alfons plockat :)




Strax efter kl 14 gav vi upp, det var kallt och ingen fisk hade vi fått!

Det vart en lugn e.m/kväll :)

I Söndags åkte vi först till loppisen på Bäckby och sen hem till mormor Agneta och Lelle :) Tyvärr hade Alfons gammelmorfar gått bort under natten, så Alfons och mormor pratade om honom. Alfons ville träffa gammelmormor, så vi bestämde att vi skulle träffa henne och mormor nästa vecka.





Leah fick vindruvor av Lelle :)


Alfons visar mormor hur hans nya radiostyrda fyrhjuling fungerar :)




Sam han skulle käka upp bandet på kameran :)


efter en trevlig stund åkte vi till Hälla och handlade lite :)

Idag är Leah på dagis, Alex är med Alfons till en logoped och jag och Sam ska åter träffa Jenny, Lina och Patrick :) men denna  gång ska vi följa med dom på stan :)

// Elin

nya skor

I Onsdags kom Emelie hit efter att hon varit på vuxendagis. Hon hade med sig ett par skor åt Leah :)




Sam visade inte sin bästa sida :)


morfar kom också förbi en stund. men lika där, Sam uppskattade de inte


morfar tröttmössa


I går var det babydag på Vallby öf. Jag och Sam slapp cykla dit, vi fick åka bil med Jenny och Patrick :)

Det var MASSOR med bebisar!


Spännande!






Vi fick åka med Jenny hem igen för det var ju dax att hämta på dagis. det var så fint väder igår så först krattade vi löv på framsidan och sen var det utelek på baksidan :)






Idag kommer Jenny, Lina och Patrick hit och leker med oss. dom lär ju tröttna på oss snart. 4de gången sen i måndags, hehe!

// Elin

RSS 2.0