Bio

I Tisdags när pappa kom hem från jobbet fortsatte han och Alfons att ta bort buskarna på baksidan


Leah ville också vara med, men hon sticker bara så vi har satte ett provisoriskt staket innanför så hon inte kommer ut dit :)






I onsdags efter dagis skulle Alfons ut igen och gräva på sin arbetsplats ute på baksidan :) När pappa kom hem sen åkte vi till Åsby och köpte ett Citron träd :)

Igår var Alex ledig, då gick vi till containern dom har ställt upp så man kan kasta trädgårdsavfall, så då slapp man titta ut mer på grenarna som låg på tomten effter buskarna :) Medans vi sprang mellan tomten och containern vilade Leah och Alfons cyklade runt på sin cykel, nu behöver han ingen hjälp alls, fixar allt själv. Så duktig kille!

Lagom till kvällmaten kom mormor/mammi och morfar/Danne. Dom skulle vara barnvakt medans jag och Alex var på Iron Man 2 på bio. (gäller att ta det nu innan krabaten kommer) dom cyklade bort till lekparken :)


vad morfar håller på med det vet jag inte, men Alfons han har fart på sin cykel, det syns :)


Hur funkar den här?




Leah ville inte leka hon ville cykla :)






När vi kom hem då hade båda 2 somnat :)

Imorse efter frukost åkte pappa och Alfons och hämtade ett släp, sen åkte dom och köpte sten som ska ligga i växthuset. Sen blir det nån vända till för att hämta, jord, sandlåde sand och grus :)  Närsta vecka kommer ju växthuset på 10 kvm :)

Nu kom dom precis hem så nu ska jag ut och titta när Alex arbetar, eftersom jag själv fick skäll av barnmorskan igår. hon tycker jag går och håller igång för mycket med min ishias, vet inte riktigt hur jag ska kunna sitta still med 2 ungar hemma, men men. :)

Ikväll kommer Angelica, Kim och Linn och ska grilla samt kolla på elden :) Alfon shar förklarar för Leah att man får INTE gå för nära, det är farligt!  hehe, Gullbrorsan! :)

// Elin


Bus

Ja det har väl inte hänt så jätte mycket i slutet av förra veckan eller i helgen då jag knappt kan gå :(

I Torsdags busade Leah runt iaf, är det så hon ser mig?




Det var lika kul efter frukost i fredags :)


I lördags tittade pappa och Leah på barnprogrammen, teletubbies! :)




Sen åkte vi i väg en sväng, men usch så trött man blir :)


I lördags kväll tröttnade Alex på dom döda buskarna vi hade på baksidan så han brjade riva upp dom :)




I går var jag iväg i 4 timmar och fikade med 10 andra stora magar :) super trevligt!

Imorse kom Leah på att man kan ha många olika användnings områden med en skravsladd.
Som att tex transportera klosssar i :)


När pappa hade lämnat Alfons på dagis imorse kom han hem och hämtade oss, då åkte vi hem till Jonathan och hans mamma Erika, Leah skulle leka med dom medans vi var på kontroll på Spec. Allting såg bra ut och jag fick en ny tid tills på måndag. Leah, Erika ocxh Jonathan var ute när vi kom. Dom hade lekt i sandlådan, gungat och ätit mellis ute, super mys! Och Erika tyckte det var skönt att ta hand om Leah, hon bara hängde på och klagade då inte :)

Idag går krabaten in i vecka 39, bara 13 dagar kvar *ler*
"Barnet väger nu ca 3,5 kg och är omkring 37 cm långt från huvud till stjärt. Fostervätskan förnyas var tredje timme och det mesta av lanugohåret har fallit av när födseln nu är nära. Barnet sväljer hårstråna tillsammans med andra utsöndringar och allt hamnar i matsmältningsapparaten. Det kommer ut som barnbeck vid första tarmtömningen. I lungorna ökar produktionen av ytaktivt medel ytterligare, samt lungmognaden. Navelsträngen är omkring 51cm lång och är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Nu kan det vara svårt att märka barnets alla rörelser."


jag
"Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Livmodern tar nu upp all plats i bäckenet och en stor del av buken. Den trycker mot bröstkorgen, och det kan hända att du känner dig riktigt besvärad av graviditeten nu. Har du blivit rödflammig i ansiktet, så beror det på att hjärtat och blodomloppet arbetar hårdare än någonsin med. Förmodligen börjar din vikt plana ut och vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen."

Krabaten väger väl lite mindre än så men annars stämmer nog allt.
förverkar, halsbränna och ishias är väldigt drygt och påtagligt på mig. Imorse hade jag bara lust att trycka ut krabaten och slippa alla besvär och tråkigheter. man vill ju ha ork till dom andra vilddjuren här hemma också!

Vi har nyss varit på dagis och hämtat Alfons:) både han och Leah gick raka vägen ut på baksidan och leker nu, När pappa kommer hem ska Alfons cykla på sin cykel till lekparken. Det är så svårt att göra såna saker när jag knappt kan röra mig. :( Längtar tills krabaten är ute så man blir mer rörlig och vi kan göra mer saker!!

nu blir det mellis på baksidan! :)

// Elin

bus med Jonathan

Imorse var det planering som gällde. Först skulle Leah hämtas av morfar 8.45 sen skulle Alfons vara på dagis kl 9. Efter det fick jag trampa hem på cykeln igen och lämna den, för 9.29 gick bussen jag skulle med för att hinna till Spec mvc på lasarettet. Men väl där så hade jag ju haft det fullt upp i onödan, fick vänta 30 min! Läkaren kollade blodflödet i navelsträngen och det var fortfarande normalt men på den övre kurvan så nu ska jag dit 1-2 ggr i veckan tycker han. + att jag ska gå till vanliga bm + att jag nu ska börja med akupunktur för att förhoppningsvis slippa ishias. Så nu vill jag verkligen att krabaten kommer så snabbt som möjligt så jag slipper alla dessa läkarbesök!

Medans jag var där var Leah med morfar på byggmöte :) Sen var dom till hans kontor och där var alla jätte avis på hennes skor som blinkade :)

När jag äntligen var färdig 11.45 (hade tid 10.30) kom morfar och Leah och hämtade mig så körde han oss hem till Erika och Jonathan. Där fick vi lunch och busade! :)




får vi plats?


Leah tyckte det var super kul att ta Jonathans napp och sen ge tillbaka den, och sen ta den för att återigen ge tillbaka den :) tyvärr tyckte inte Jonathan lika :)


Leah som gick upp kl 7 imorse och inte sovit något på f.m vart grinig och ville sova, Jonathan var super trött men ville inte sova så det vart lite gnälligt :)

När vi skulle ta och åka hem så Leah skulle få sova regnade det, så snälla morfar kom och hämtade oss för att köra hem oss. men efter ca 2 min i bilen sov Leah :)

Snart kommer Alex hem igen! :)

Det varierar mellan regn och snö ute, hmm...

// Elin


Altantak

i Lördags byggde Alex och morfar/Danne tak på våran altan. Först åkte Alex, jag, Leah och Alfons ut till tillberga för att låna ett släp och sen vart det att fara till Bygg Max :) Precis när vi kom hem med allt vi behövde kom morfar/Danne, mormor/Mammi, Evve och Zingo.

Först vart det kaffe och sen satte grabbarna igång :)


Medans dom började, så vilade Leah, Alfons och Evve lekte med hans lego och jag och mormor åkte och hämtade kryckor hos Lisa. Jag ringde ju sjukvårdsupplysningen i fredags och han sa så trevligt att jag hade fått ischias :/ Men det var ju ingen fara, det skulle ju försvinna efter förlossningen! Men hallå!  det är super långt dit och jag kan knappt röra mig. ligga skönt i sängen och sova det har jag ju inte kunnat alls!  Så jag fick låna kryckor av snälla Lisa, som hjälper otroligt! Sen åkte vi även och handlade lite till grillningen :)

När vi kom hem igen hade Leah precis vaknat :)

Det var rätt kallt ute så arbetsledarna stod inne :)


Leah kom ut och kollade så allt stämde :)


Alfons städade


hmm.. :)


Leah tog paus och lekte med mormor en stund


Men ute ska man vara, det var där allt det roliga hände, och så kunde man hitta roliga saker att leka med :)


bara takplasten kvar :)


Försiktig!!




Färdigt! :)


Så vart det nästa projekt, grilla kvällsmaten :)


Super nice vart det!! :) Senare på kvällen regnade det så då kunde man stå där ute utan att bli blöt *ler*  och dynorna kunde vara kvar i möblerna :)

På Söndag morgon packade Alex fiske väskan och sen lassade vi på allt skit vi hade på släpet. Alex åkte och fiskade och vi andra väntade på morfar/Danne och mormor/Mammi som skulle komma och hämta oss och släpet. Det vart en sväng till återbruket och sen lämnade vi Alfons och hans cykel hemma hos mormor och Lelle. Han ville vara där och leka :)

Jag och Leah hängde på hem till mormor och morfar, där vart det fika, vila och bus med tusse :)


du får inte smaka min bulle!




Hallo? pappa? kommer du snart?


När pappa kom åkte vi till mormor och Lelle för att hämta Alfons, Han hade ätit minst 100 glassar (nästan iaf) och haft det massor med mys! :) Dom hade även varit till gammelmormor och hälsat på, där hade han fått tårta eftersom hon fyllde år i lördags :)

Igår gick "krabaten" in i vecka 38!!
"Barnet är ca 36 cm från huvud till stjärt och vikten ungefär 3,2 kg. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck eller mekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln."

När jag var till Spec mvc i onsdags så vägde "krabaten" 2,8kg så lite mindre än denna uträkning.
Men dom där mindre rörelserna vet jag inget om, visst det har blivigt färre men jag tror fortfarande det kommer ut en unge rakt ut ur magen så som det sparkar!

Igår var jag och Alex till barnmorskan och lyssnade på krabaten, allting såg bra ut och lät bra! :) Jag skulle väl bli lite bättre på att ta mina järntabeltters om jag slarvat med :/

Imorse åkte Alex tidigt, tidigt till jobbet. Han skulle nämligen vara där redan kl 06 och åka till Göteborg. Han kommer vara där tills imorgon em/kväll.  Så ingen bebis förens tidigast Torsdag :) Vi kommer väl få ta det ganska lungt och vara på baksidan och leka idag, jag kan ju iaf inte ta mig så långt eller så fort frammåt :)

Nu vaknade precis Leah så vi ska ta och käka lunch innan det är dax att hämta Alfons på dagis. Jag cyklade dit imorse och det gick ganska bra, det gör lite ont men om man tar i mer med vänster ben och tar det lungt så kommer vi frammåt iaf :)

Imorgon efter att vi lämnat Alfons på dagis, ska Leah leka med morfar medans jag är på spec mvc igen och ska kolla flödet i navelsträngen. Det var normalt i onsdags men i den övre tabellen av normalt så läkaren ville se att det inte går över "normalt" gränsen.
Sen på fredag ska jag till barnmorskan igen och få lite akupunktur, det kommer väl inte visas nå resultat just då men efter några gånger så ska det förhoppningsvis lindra min stackars ishias nerv som är i kläm.

// Elin

Gustavsvik

Igår var vi på Gustavsvik med Morfar/Danne! :)  Vi brukar ju alltid gå upp så tidigt (ca 6.30-7) så vi tänkte att det blir ju inga problem att åka vid 8 så man är där runt 9. Leah började snacka vid 4.22, hon somnade lyckligtvis om men det gjorde ju inte jag så jag gick upp. Som tur var så lyckades jag somna om i soffan igen. Men 7.20 kom Alex och Alfons ner och väckte mig. Alltså sov ALLA längre just idag. Leah fick vi väcka kl 8 så hon åt frukost vällingen i bilen *ler*

När vi kom dit var vi alldelles ensamma, super skönt!  Det var vågor på en gång! :)


Sen kollade pappa och Leah in småbarns poolen


Pappa och Alfons åkte forsen




morfar och Leah skulle också testa


Men morfar fick åka själv :)








Morfar kommer i rutchkanan


Sen kom pappa och Alfons




"toalett" rutchkanan


Leah och jag höll oss mest i barn bassängen






Det vart en liten fika paus också :)


Sen var det dax igen :)


Alfons åkte själv, pappa hjälpte uppe och Danne tog imot :)


vart e pappa?


där!


vågor!










hmm, fel håll va?


kul var det iaf :)










Vågor!












Efter 4 timmar i badet vart det glas :)


Sen var det dax att åka hem. Alfons, pappa och Danne hade nog åkt alla rutchkanor, ja jag vet inte hur många gånger men många vart det. Och att Alfons till och med vågade åka själv tycker jag var super häftigt! :) Sen hade dom simmat ut också :)

När vi satte oss i bilen började Leahs ögon gå i kors, och när vi svängde ut från parkeringen då snarkade hon *ler* Alfons höll sig vaken enda tills vi kom ut ur Örebro. Till och men jag somnade :)

När vi kom hem igen såg vi att dom hade varit här och satt in våran nya stora diskmaskin! Så nu kanske det till och med blir rent när man diskar :P

Vi tog en sväng till Ikea och på hemsägen hämtade vi babysittern jag budade hem på tradera för 2 kr :)

Det vart en lugn kväll då alla var ganska trötta.

Leah i morse! :) nya modet?


Jag och Alfons bar upp en byrå imorse och sen har det blivigt lite utelek, städning, lunch och målning :) just nu Leker Alfons med maskinerna och fraktar klossar :)




Leah vilar och jag har super ont i höften. Så fort jag rör på höger ben så gör det vidrigt ont! När jag sitter ner känner jag hur det ilar! usch fy och blä!

Imorgon ska vi sätta upp tak på uteplatsen på baksidan :)

// Elin

Busborgen

Igår när jag kom upp var det familjemys framför barnprogrammen :)


När vi hade lämnat Alfons på dagis cyklade jag och Leah till Busborgen. (Ingen bra ide när man är i vecka 37. först har man inte kroppen för det och sen har man inte kondisen, blir ju inte bättre av att man inte setat på en cykel sen i oktober heller! :) Men fram kom vi iaf och där träffade vi Emil, Oskar, Jonathan och Linn (självklart deras mammor också men dom var ju inte lika viktiga för Leah).

Emil, Jonathan, Leahs rumpa och Oskar :)


Linn :)














Erika tyckte att Leah skulle åka gå stol..


Men det tyckte inte Leah :)


klockan vart 13 och det vart dax att börja rulla tillbaka till dagis och hämta Alfons. När vi kom hem vart det utelek på baksidan tills det var dax för mat och sängen :)

Idag på f.m Lekte Leah med morfar medans jag var på spec mvc och tittade in hur trångt "krabaten" hade det i magen, och man förstår ju verkligen varför det känns som att hon/han ska komma ut ur magen på en, finns ju ingen plats alls, stackare! 

jag hade en super bra dröm i natt. Läkaren sa att "det är väl lika bra att ta ut bebisen nu så slipper du gå längre, nu när det iaf snart är klart". men så vaknade jag och insåg att det bara var en dröm. För att vara på den säkra sidan så packade jag iaf BB väskan imorse, utifall att *ler*  dock behövdes den inte, men nu är den ju iaf så gott som färdig packad :)

Alex kom hem lite tidigare från jobbet idag och hämtade Alfons från dagis :)
Alfons visste då att vi skulle åka ut till Danne för att byta däck på våran bil.

Men först måste alla klä på sig :)






När alla var klara kunde vi åka :) Medans Alex och jag bytte däck, skulle Alfons, Leah och morfar/Danne gå en promenad med Zingo. Vet inte riktigt vad dom hade gjort men Alfons kom hem med choklad runt munnen och Leah satt i vagnen och smaskade så gott på en glass *ler* (nu ligger hennes jacka i tvättmaskinen)
Sen kollade morfar/Danne och Alex på vad för virke vi ska köpa tills på lördag när vi ska bygga altan :)

När vi kom hem igen vart det läggdax för Leah och vi andra åt mat. Sen vart det saga och sängen för Alfons. Alex sitter just nu och fixar 2 datorer till jobbet och jag somnar snart här framför :)

Imorgon är både morfar/Danne och Alex lediga. Vi ska nämligen åka alla 5 till Gustavsvik och bada, Alfons ska visa pappa allt som finns där eftersom han aldrig hart varit där förr :)

// Elin

Cykla och lekparkerna

Igår fick Leah en cykel :)


Men det var liiite för hög :)


Medans pappa förberedde maten och jag städade, ritade Alfons och Leah




Senare kom Angelica, Kim och Linn hit och lekte med oss. Alfons skulle ge Linn alla bebisleksaker på en och samma gång så hon visste ju inte alls vad hon skulle leka med :)
Det vart grillad oxfile med grillad majs, champinoner och paprika till potatisgratäng till mat :) *mums*

När Linn ville sova lånade hon "krabatens" säng och det gick ju super! Så nu vet vi att man kan sova i den också *ler*

Idag på f.m var vi ut och busarna cyklade :)

ojoj!




Nej men titta där, efter ca 4 minuter på cykeln


Så fort han fick upp farten så kunde han cykla flera meter själv och sen satte han ner fötterna för att stanna. Super duktig! Det svåraste är i början, att han inte kan sätta upp båda fötterna på pedalerna och sen trampa iväg :) Men det går framåt, med tanke på att han typ cyklat utan stödhjul i sammanlagt 1 timme totalt :)

Leah fick lite hjälp eftersom hon var lite kort :)


Alfons tyckte vi skulle ta en paus i lekparken och Leah höll glatt med :)






Efter lekparken och lite lunch åkte vi till Hälla för att köpa badbyxor till Alex och Alfons. Vi ska ju åka allihop med morfar/Danne till Gustavsvik och bada på torsdag :)

När vi kom hem igen vart det dax för Leah och Vila.

jag frågade henne senare om hon ville gå ut. så ställde jag fram hennes stövlar, efter några minuter var hon klar! :) (satt på allt själv!)


Det fattades lite så vi hjälpte henne att komplitera lite :)


Alfons skulle cykla till lekparken






Pizza nån?


hmm..


Wee!










När Leah hade doppat sina vantar i vattenpölen var det dax att gå hem och bada lite innan läggdax. :)
Så nu har vi badat och Leah sover.
Alex och Alfons myser i soffan innan det är dax att äta och Alfons ska ju till dagis imorgon så han ska ju me hoppa i säng snart :)

Imorgon går "krabaten" in i vecka 37! :)
"Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar."

WEE!! :)


// Elin

Första cykelturen

Igår mådde Leah inte så bra och det bara rann ur näsan på henne, men leka med brorsan och bilarna gick ganska bra endå :)


Idag vart det en lugn f.m Leah vilade och vi tittade på Laban. Efter lunch skulle vi ta årets första tur på min cykel.

Finns det några regler på hur många man får vara på en cykel? Alfons bak, Leah fram, jag och krabaten i mitten :) sen blir det krabaten i bärsele utanför magen istället :)


Men jag och Alfons kom fram till att det är dax att ta av stödhjulen på hans cykel, hans ben var en anning långa för att sitta där bak :) Och då skulle han kunna åka sin, Leah sitta bak på min, jag på sadeln och krabaten i bärsele på magen och så kunde vi ha godis i cykelkorgen! haha! (inte mitt förslag)

Vi cyklade iaf till Biblioteket och lämnade tillbaka filmerna och böckerna vi hade lånat innan Påsk. Sen åkte vi till Plantagen och köpte en överraskning till pappa. som Alfons sa :"för att vi älskar honom", gullunge! :)

Men allt ska vara rättvist, ska Alfons ha en korg... ja då ska Leah ha en :)






och är man duktig i affären och mamma är sugen på glass så,...... ja självklart :)




Till pappa :)


När vi kom hem igen skulle vi pumpa min cykel och självklart skulle stödhjulen på Alfons cykel bort på en gång :)
Medans vi gick till lekparken skulle han testa, det gick riktigt bra för att vara första gången, så det kommer nog gå undan. Vi skulle ta det mer när pappa är hemma så man kan koncentrera sig lite lättare, utan att hålla koll på en galning på cykel och en Leah som ba sticker *ler*

Kul i lekparken hade vi iaf :)


























När vi kom hem igen så skulle vi ställa in Alfons cykel i förrådet. Då ställer sig Leah upp i vagnen så det faller bakåt.  hon har nu en bula i pannan, 2 sår på hakan och en gigantisk fläskläpp :( varken nappen eller mellis ville hon ha i munnen, men nappen är ju alltid nappen så tillslut gick den ju i iaf *ler*

Hon vilade en stund och sen vart det bad, kvällmat och lite lek innan det var dax att sova. Alfons leker nu med sitt lego och har pratat med pappa i telefon. Pappa kommer hem efter att Alfons gått och lagt sig ikväll :(

Imorgon är det den 9 April och "Krabaten" är beräknad till 9 maj så nu är det inte långt kvar :) längtar!!!

// Elin

bus med kusinerna

Igår lekte Alfons med kusinerna hemma hos mormor och Lelle :)









Han ville inte alls åka hem, han ville vara kvar hos mormor :) Vi får se till så att han får leka med dom oftare.
Gullungen hade ju till och med somnat i bilen när mormor körde hem honom *ler*

När vi satt och åt senare bestämde Alfons att kusinerna skulle komma på hans kalas när han fyller år! Vilken toppen ide! Hoppas bara det är torrt  på gräsmattan då, så man kanske kan vara ute och få plats med alla som ska komma, hehe! Och att "krabaten" kommer ut i tid och inte dröjer kvar där inne! :)

Alfons hade även med sig presenter hem han hade fått av mormor och Lelle, och ett påskägg han fått av gammelmormor. Till och med Leah fick ett paket av Alfons gammelmormor, en docka! :)


Marie och Dan var ju här igår med påskpaket men då var ju inte Alfons hemma så han öppnade det igår.

bokstäver och siffror att ha på kylskåpet :)


Idag blir det en lugn inne dag. Leah och jag mår inte alls bra, förkylning, usch! Hoppas det blir bättre snart iaf!

// Elin

mormor Agneta och presenter

Igår vankade Alfons runt redan från kl 7 och väntade på mormor, han öppnade dörren, tittade ut genom fönstrena och väntade, så när klockan vart 9.30 då ringde han mormor och undrade vart hon höll hus igentligen *ler* Så hon hoppade in i bilen och kom hit. Nästan sprang fram till Alfons och kramade om honom, sååå mysigt :)

När hon kom hann vi knappt prata för Alfons tyckte dom skulle åka på en gång. Hon hade även med en påskpresent som hon gjort till Leah, men eftersom Leah sov fick hon öppna den när hon vaknade :)

får ja verkligen?




en super fin fågelholk, men vänta.. det ligger nått där i


en boll, ett tåg, ett ägg och godis! :)


Tack snälla mormor Agneta, och Lelle så klart! :)! Fågelboet tyckte Leah var super kul och det fyller hon med diverse leksaker :)

Vid lunch kom även mormor och morfar hit och ville påska. Men Alfons var ju inte hemma så han får sitt paket när han kommer hem ikväll istället :)





Ett baksett till Leahs kök:)


Och en choklad kanin :)


sen smög Leah och morfar iväg och läste en bok i hennes rum


här ska det bakas


När pappa kom hem från jobbet vart det lite fika och sen vart det planering och funderingar över om vi ska bygga en altan på baksidan och vad som behövs :)

När mormor och morfar åkt hem tog vi det lungt en stund, och medans vi fixade lite uppe, satt Leah snällt och fint vid sitt bord och åt vindruvor :)




Leah mådde inte riktigt på topp och snorade massor, så det vart ett bad för att slippa allt snor i håret innan läggdax.





Jag hittade några bilder på Agnetas sida på facebock, och ja tror att Alfons hade riktigt mysigt igår :)







Imorse mådde Leah inte alls på topp. hon snorade som aldrig förr.
Men hon åkte iaf och lekte med morfar en stund på hans jobb medans jag och Alex var till Bm och pratade förlossning. Precis när vi kom hem igen ringde min kusin Jessica och ville låna Leahs bilstol till hennes son Antonio. Vilken tajming, vi hade precis kommit till våran parkering så vi tog ur stolen ur morfars bil så hon kunde låna den :) Både Antonio och Leah tittade skumt på varandra och snackade en del. dom har ju inte setts förrut. Sen sprang vi även på Albin (vi var med i samma föräldragrupp) så Leah och Albin bestämmde att dom skulle ta och träffas i lekparken så snart Leah blivigt frisk igen :)
Nu ligger hon och sover, känns som att hon kommer göra det ett tag. Stackarn, hon bara är när hon inte mår nå bra. Men hoppas hon blir bra snart så vi kan hitt på nå kul nu på lovet.

nej nu ska jag ta och fixa lite innan hon vaknar och sen kommer väl Alex hem från jobbet vid 17. Alfons han kommer väl hem som vanligt när han vart hos mormor och Lelle, precis innan läggdax :)

// Elin

Fullt upp med massor av skoj!

Lite bilder från Åsby i Fredags








Igår åkte vi och handlade en snabbis på f.m innan Anna skulle komma och leka med oss, och medans vi sen väntade på henne så började vi plocka i uteförrrådet och organisera där inne. Tänk va skit man samlar på sig på bara några månader, hehe!

men busarna hade annat för sig, dom ville inte hjälpa till :)




Leah hon vill ju inte lyssna riktigt så henne fick man hämta ibland :)


När Anna kom var vi nästan klara och det var dax att gå in och fixa lunch, medans vi fixade det byggde Alfons och Anna hus av klossarna :)




Vilken tur att Anna tog kort för när jag kom hade dom redan rivit huset.

Efter man ätit måste man ju fika :)


Och Anna hade med en överrraskning :)


Godis!


WOW!




När vi hade fikat färdigt åkte vi på utflykt till Vallby fridluftsmuseum och tittade på djuren!

Getter!


hejhej!




Gäs


Kaninerna var inne


När vi skulle gå vidare kom det en liten uppförsbacke som Alfons skulle hjälpa Leah uppför. Det gick ju ganska bra men när dom kom upp snubblade Alfons till och satte sig på Leah :)


han lyckades få upp henne igen och dom fortsatte, sötisar!


Leah hittade lite kompisar, som vart hel förtjusta i henne men Alfons tyckte inte om det, han höll sig i närheten hela tiden och tyckte att dom kunde gå. Dom fick inte ta henne!


Vi gick sen förbi en tant som sa: "vad bra det är med praktiska kläder". Då säger Alfons: "jag heter inte så!" haha!

vi kom fram till grisarna, där fanns det några små söta kultingar också!






Kossor fanns det med!


Men det fanns även mer roliga saker








pinn-samlaren


Sen kom vi fram till hästarna och getterna som åt








Men det var ju iaf tur att dom var klädda som dom var :)















Det stod en liten kille (han kan inte varit mycket äldre än Leah) och bara tittade hur hon hoppade och hade kul i vattenpölen, men hans mamma backade honom varje gång han närmade sig. Jätte många föräldrar som aktade sina barn för kladd och vattenpölar, så synd. Sätt på ungarna kläder så dom kan leka istället!

När vi åkte därifrån åkte Anna hem och vi åkte vidare till Erikslund och köpte en grill :) väl hemma fanns det ingen manual men vi fick ihop den endå och kunde njuta av årets första grillning! grillad kyckling och potatis gratäng *mums*

Nu har vi precis ätit frukost, Alex ska till jobbet, mormor och Lelle kommer snart och hämtar Alfons då han ska sova hos dom tills imorgon och ja, jag och Leah vi ska väl... kanske sätta tillbaka barnsadlarna på min cykel och ta en tur :)

Idag går "krabaten" in i vecka 36! :)
"Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet."

Barnet är i princip helt fullgånget - ja men kom ut da!! äta upp dig kan du göra sen :)


// Elin

Påskägg och besök :)

Leah kan också vara Byggare bob :)




koncentration!


Igår var vi på en utflykt till Åsby på f.m. Där hittade Alfons en grön kruka och en blomma han ville ha i sitt rum. Alex hittade ett apelsinträd han ville ha, men det vart inget, inte igår iaf *ler*
På e.m fick vi hjälp av morfar/Danne att hämta alla uteleksaker, cyklar och utemöblerna från Gryta! så nu kan vi äntligen leka och sitta ute! Vi (eller rättare sagt jag) slipper gå till dagis mer, nu kommer vi kunna cykla dit *wee*
Tack för hjälpen pappa!

Imorse efter frukost klippte vi Alfons hår och busarna badade! :)
Sen ville Alfons vara påskgubbe och tyckte då såklart att Leah skulle vara påskkärring, hon ville dock inte ha något på huvudet så det vart toffsar :)

Pappa kom och sa att påskharen hade gömt något i Alfons rum så vi skyndade dit för att leta.


Alfons hittade, tokigt i garderoben :)


I hittade Alfons godis och en lego brandbil och en lego soppgubbe :)


Snälla brorsan, får ja smaka din klubba?


vi gick ner och kollade om det kanske fanns något i Leahs rum :)


Hittade!


wow!


Undra vad som var bäst, dockan, duplo tigern eller vindruvorna?!




Vid lunch kom Sandra, Sirli och Beata hit och åt påskluch med oss *mums*
Men man blir trött av allt ätande så det vart en paus innan fikat i soffan :)


och lek så klart!




Påskgubben börjar bli lite trött :)


Efter fikat tyckte Alfons att alla skulle gå ut och leka :)






kul med lera, hmm undra hur våran gräsmatta mår? hehe


När dom skulle åka hem igen höll Leah koll på Beata så hon inte skulle smita *ler*


Busarna fick även lite godis och 2 st pixi böcker var, tack så jätte mycket och hoppas ni kommer snart igen :)

Leah som inte hade vilat på e.m var helt slut så vi diskade sen vart det byta till pjyamas och sängen för henne :)

Nu blir det en lugn och skön kväll! :)

Glad Påsk på er alla!

// Elin




klossbygge med pappa

Igår kväll efter maten var det badtajm :)




Sen vart klockan mycket och Leah skulle sova. Så jag och Alfons tittade på Laban i väntan på att pappa skulle komma hem. Vi ringde även till mormor och Lelle och bestämde att Alfons ska leka med dom må-ti nästa vecka :)

När pappa kom hem vart det lek med nya klossarna




Idag har det inte blivigt så mycket gjort eftersom det har regnat eller duggat hela f.m :(
Vi har byggt med klossar och lekt affär. Medans Leah vilade tittade vi på film och tog det lungt :)

Efter lunch slutade det iaf regna så vi gick ut på baksidan en stund. Eftersom det inte är någon snö på trallen och det var relativt lite på gräsmattan så kunde ju Leah också hänga på :)


Vilken utmaning :)
















Förhoppningsvis kan Alex låna bussen på jobbet i helgen så vi kan åka till Gryta och hämta hem våra utemöbler och alla våra uteleksaker. Och cyklarna så vi kan börja cykla till dagis :) Då blir det ju lite roligare att vara ute på baksidan.

nu är det snart dax för mellis! :)

/ Elin

RSS 2.0