kickboard

I Måndags efter dagis gick vi till biblioteket och lånade lite böcker och 2 filmer :)

När pappa kom hem från jobbet åkte vi till Erikslund, därifrån kom vi hem med en ny kickboard till Alfons :)




Pappa och Leah ville också titta :)


Igår kl 10 kom det hit 2 snubbar som skulle byta lister i vårat vardagsrum, så först kom dom och mätte och jag fick ju då lite brottom eftersom dom skulle komma tillbaka efter 1 timme, och alla möbler skulle ju bort från väggen. När klockan var 13.30 och vi skulle hämta Alfons hade dom fortfarande inte kommit! Lagom irriterande. Men när vi kom ut på cykelbanan mötte vi dom. Undra om dom kunde klockan över huvetaget!
Vi gick iaf och hämtade Alfons och hade med kickboarden, så vi fortsatte till skokanonen och Alfons köpte ett par spindelmannen gympaskor :) Sen vände vi hemåt och stannade på ica för att köpa potatis och busen fick varsin glass.

När vi kom hem igen var alla lister bytta så det var ju bara att ställa tillbaka alla möbler igen. Alfons tyckte dock det var himla spännande :)


På e.m när pappa var hemma igen vart det fika. och finns det något gulligare?








Idag är det leksaksdag och påsklunch på dagis. Så först skulle Alfons välja en leksak, sen skulle han vara påskgubbe :)

han tyckte även att Leah skulle vara påskkärring :)

Sötisarna!


han var lite impad över att han såg ut som pappa :)




Det var en stolt påskgubbe som åkte sin kickboard till dagis idag *ler*

I e.m ska vi gå förbi skogen på vägen hem och skaffa oss lite påskris och sen ska det pyntas snyggt :)

Nu ska Leah vila och jag ska fixa och dona lite :)

// Elin

milkshake

I Torsdags fick Leah en gung Elefant :)






Då kom även jackan vi hade vunnit på Tradera, men den var nog en anningen stor :/


I Lördags var vi iväg på lite loppis men hittade ingen kul så vi åkte vidare till Ikea och Hälla shopping, där hittade vi äntligen en vårjacka åt Leah! och pappa retades inne på Maxi.

Du når men du får inte *ler*


Lite milkshake på McDonalds




I Söndags var vi på loppisen som var på Rocklunda, riktigt skoj massor med leksaker och barnkläder!

Leah köpte sig en puma väska, Den kan man lägga duplo i *ler*




Idag går "krabaten" in i vecka 35! :)

"Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda."

Då tycker jag att det inte finns nån anledning och vänta ut alla veckor utan då passar det ju bra att komma snart, inge kul att vara trångbodd menar ja *ler*

Idag kommer även Alfons hem igen och ska vara hemma enda till 21 April! :)

// Elin

Tupeware patry och Erikslund

Igår när mormor slutade jobbet kom hon hit och hämtade mig och Leah, vi skulle med henne hem och vara med på tupeware party.

Men först ska det busas och lekas! :)

Tusse! :)


Ajaj!


Ett berg? :)


är det men tur att klättra på dig nu?


Där var ju leklådan!




När gammelmormor, morfar och tant Karina kom vart det våfflor. Men Leah vägrar ju våfflor så hon fick äta mat innan och sen fick hon glass och grädde när vi åt :)


Alla tanterna på samma kort, gu vad jag är smidig :)


Morfar slapp vara med på kort idag :)

kl 18 var det dax för party och då kom även Annas mamma Irene och min gamla jobbar kompis Ing - Marie. Sen var det värdinnan patricia och hennes mamma Lena också. Men vi ville ju lätt träffa Ing- Marie! det ända jag saknar med jobbet det är henne! :)

Leah vill ju inte alls sova i resesängen så morfar tog Zingo och Leah på en promenad så hon fick sova en stund när partyt började. Sen var det bara bus med henne :) men när klockan närmade sig 20 så vart hon trött och vi åkte hem till pappa. Han hade precis kommit hem när vi kom. han hade jobbat från 7- 20, att han orkar! Men då kommer han hem tidigare idag och leker med oss :)

Idag tog vi sovmorgon. Jag gick upp 8.30 och var tyungen att kolla om allt var som det skulle med Leah kl 9. Hon brukar ju vakna 6.30-7 i vanliga fall :) Det vart frukost och sen tog vi en promenad till Erikslund. Det slutade med att vi kom hem men vårvantar och solglasögon till Leah, 4,5kg oxfile och napphållare samt matchande vagnleksak till "krabaten". Vi var även in på nya ÖB som öppnade igår och ja, det såg precis ut som det andra :)

När Alex kommer hem ska vi ta en sväng och handla lite mer och hämta en Laban overall jag köp till "krabaten" :) Sen blir det fredasmys! :)

// Elin

Bus i Tillberga

Bus Leah :)




När Leah busat färdigt var det dax att gå till dagis och hämta hem brorsan :)
Väl hemma igen vart det mellis och sen kom mormor/"Maami" och hämtade oss. Vi åkte med henne till Willys och sen ut till Tillberga :)

Direkt när vi kom ut ville Alfons gå ut och leka med Danne, och självklart gjorde dom det. Till och med Zingo fick följa med *ler*

Magneter är kul!


Men får inte Leah leka med dom hon vill, tar hon dom och går istället :)


Titta sån här låda har vi hemma med, men där får jag inte leka!


Alfons hittade spelet "operation". just nu tror ja inte att han ska bli läkaren :)


Det vart mat dax! kyckling och nudlar, Alfons åt med god aptit men Leah hon lekte mest med maten




Sen kom hon även på att man kunde flytta maten från tallriken, till locket hon hade kommit åt


glass till efterrätt gick dock ner väldigt lätt :)


mormor/Maami ville igentligen inte vara med på kort då hon syndade och åt hallonpaj med glass, men är hon i närheten av mig vet hon att det alltid finns en kamera till hands :)


Morfar/ Danne syndade också men inte ens han lyckades komma undan kameran *ler*


Alfons missade visst pajen men det tyckte han inte gjorde nått :)


sen vart det bus igen. Busen hade orkester i köket, 2 petflaskor var och en ica kasse kan man få mycket ljud av *ler*

Klockan vart efter 19 innan vi började röra oss hemåt. Så Leah var ju lagom trött (hon brukar somna kl18 för natten). Väl i bilen somnade hon men Alfons höll sig vaken. När vi kom in hemma var det bara att gå upp, byta om till pyjamas och borsta tänderna. Alfons ringde till pappa och sa godnatt medans jag gick ner och fixade välling till Leah och la henne i sängen. När jag kom upp igen läste jag och Alfons en saga. snabbt och effektivt, båda sov 19.50 :)

Alex kom hem efter en lång arbetsdag i Uppsala strax efter kl 21.

Idag har vi varit på en skön morgon promenad och lämnat Alfons på dagis, nu vilar Leah och det ska jag med ta och göra en stund. Efter lunch ska vi ner på stan och gå till barnmorskan. Som vanligt ska vi lyssna på "krabaten" och Leah kommer som vanligt att se ut som ett frågetecken och undra var det där förbaskade ljudet kommer ifrån *ler*

// Elin

Anna, Sara och jack letande :)

Bilderna från när vi hälsade på farmor i uppsala i Måndags

Snyggingen själv :)


Leah undrar vad farmor har på huvudet


Alfons har annat att titta på :)


WOW!!


Men der var riktigt intressant att titta när dom skulle byta bandage :)


Syskonen bus äter äpple innan vi skulle åka hem.


I Torsdags efter dagis var Leah och Alfons hemma hos mormor Agneta och Lelle medans jag och Alex var på morfars begravning. Det var jätte fint och Annas mamma hade gjort ett jätte fint arangemang som var på kistan :)

När vi kom till mormor och Lelle hade dom haft det super kul! :) dom hade hunnit äta mat, massor med glass och kex :) Precis som det ska vara! Man märkte att dom hade haft fullt upp, innan vi kom ut ur Tillberga sov båda i bilen *ler* Alfons gick inte att väcka igen så Alex bar in honom, av med kläderna och lade honom i sängen :) Leah vaknade till när vi tog ut henne i bilen så hon fick byta om till pjyamas och sen stod hon och dansade till pappas musik en stund innan hon gick och lade sig :)


I Fredags kom Anna hit och Lekte med oss efter att hon varit hos tandläkaren :)
Med sig hade hon en överraskning till Leah :)
Ett par skor som blinkade :) (Alfons fick sina av Anna förra året *ler* )




Eftersom Anna kom runt 9.30 kom hon alldelles lagom till f.m mellisen :) Efter det gick vi ut i solen och tog en promenad till sko kanonen och skulle köpa nya stövlar åt Alfons :)
Han slapp gå utan fick ta sin cykel på en sista tur innan vi tar av stödhjulen :)





Vi hittade ett par fodrade stövlar åt Alfons, och Leah fick ett par vanliga stövlar. Super bra att ha med Anna när man ska köpa skor, eftersom hon jobbar i skoaffär har hon ju koll på hur stora man ska köpa och så, så hon hade ansvar för skohandlandet :) Leah var trött så varje gång vi försökte mäta hennes fötter skrek hon rakt ut! :) Men vi fick till det till slut. Det resulterade dock i att hon vart himla trött påvägen hem :)


Alfons han cyklade gladerligen med sina nya stövlar :)


Väl hemma igen lyssnade Alfons på musik och dansade runt Leahs bord :)


Leah satt i fotöljen och busade i sina skor hon fick av Anna :)


Efter lunch spelade Anna och Alfons memory (han fick det i skoaffären)


Leah kommer nog bli en riktig sko tok. Hon sprang runt i antingen "blink" skorna eller i sina nya stövlar :)


Det vart även ommöblering i Alfons rum. Vi tog ju bort hans höga säng när han slutade med natt blöja så det skulle vara lättare att ta upp honom på nätterna. Men nu behöver man bara gå med honom runt 22-23 sen sover han hela natten så sängen ska väl tillbaka, vi har bara inte kommit så långt :) eller så blir det ben till den madrass han har nu :)


Pappa kom hem och busade! :)


En bild på magen vart det också :) (v33)


Annas familj saknade henne så hon åkte hem lagom till kvällsmaten :(  *ler*

I lördags åkte jag och lunchade med massa andra stora magar, super kul. Medans jag var där var pappa, Alfons och Leah ute och handlade. Men jag hittade även bildbevis på glassätande syskon :)



Sötnosar! :)


Senare på kvällen kom Sara hit och lekte med oss :)

Igår var vi på stan. vi skulle leta upp en vårjacka åt Leah men insåg att det finns inga! antingen ska hon tydligen ha en flecce overall med tossor eller så ska hon bada i jackan. men bara för att hon då är lite mindre i storleken så finns det ingen vettig lek-vår jacka!

Men jag kollade tradera senare och då hittade ja en super cool jacka. Den blir kanske lite stor men den har muddar så det funkar ju endå. Grym eller hur :) oanvänd och kostade 31kr + frakt :)



"krabaten" går in i vecka 34 idag!
"Barnet är ca 32 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 2,3 kg. Det kan skilja på ljus och mörker. Om solen skulle lysa på magen kommer barnet att bada i ett rött sken. Naglarna på de pyttesmå fingertopparna är vassa. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Det är för stort att flyta omkring i fostervattnet och rörelserna blir större och långsammare. Ibland kan en del barn fixera huvudet i denna vecka, det vill säga lägga sig tillrätta i bäckenöppningen. Ungefär 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen ned mot bäckenöppningen s.k. sätesbjudning/fotbjudning."

att rörelsena blir större och långsammare det kan jag hålla med om. och så ligger "krabaten" redan fixerad sen länge så det är ju super! 

Själv var jag var ju då redan speciell i magen för jag tillhörde dessa 3-4% som inte ville ligga rätt *ler*

Just nu sover Leah, Alfons är på dagis och tvättmaskinen snurrar för fullt så nu ska jag bara dammsuga, diska, fixa lunch och försöka få tag på kvartersvärden, spegeln uppe i badrummet lossnade ju i Torsdags så jag vill gärna ha en ny! :)

Ikväll när Alex kommer hem från jobbet ska vi försöka hinna åka till klädbytardagarna i Hökåsen, ska bli spännande att ta med Ungarna dit, det var ju smockat med folk sist så vagn var ju helt uteslutet! :/

// Elin

Farmor och tandläkaren

Igår åkte vi allihop till Enköping för att hämta Alfons. Vi skulle nämligen fortsätta till Uppsala och hälsa på farmor. Hon hade ju opererat bort sin tumör i örat förra tisdagen så då passade vi på att hälsa på :) Alfons tyckte farmor såg helt knasig ut i bandage runt hela huvudet :)

Vi gick ut till dagrummet och fikade lite och precis utanför fönstret står det en gigantisk grävmaskin och river huset precis bredvid, snacka om att Alfons hade nått att göra :) till och med Leah tyckte det var spännande!
Farmor mådde iaf bra igen och hoppades på att få åka hem på torsdag eller fredag :)

När vi kom hem vart det massor med bus och Leah fick sen vila eftersom hennes f.m vila vart lite rubbad. Pappa fick åka iväg och jobba en stund på e.m men kom lagom hem till ungarnas kvällsbad :)

Imorse åkte pappa jätte tidigt till jobbet. Men vi andra gick också upp tidigt då vi skulle åka med Alfons till tandläkaren. vi hade tittat i "tandläkar boken" några gånger så han visste vad tandläkaren skulle göra och vi lekte även lite tandläkare kvällen innan :)

När vi kom fram tittade vi i boken en gång till och sen vart Alfons uppropad. Först var det lite lebbigt och han ville varken prata eller sitta i stolen, men då satte jag Leah där så han satte sig predvid. Så fort Leah försvann från stolen ställde han också sig upp men då hämtade han "tandläkar boken" och visade tandläkaren vad hon skulle göra :) sen satte han sig med boken i stolen och hon visade lilla spegeln, blåsen och lampan i taket. Alfons var fortfarande blyg och vill inte öppna munnen men så säger han: jag har också tänder (tandläkaren hade sett Leahs) och tandläkaren hänger på och säger,"jasså får jag titta på dom med min spegel?" och då var det inga problem. han gapade jätte stort och hon tittade med sin spegel och räknade hans tänder. Men hon fick inte peta med den där spetsiga pinnen på tänderna, tummen kunde han sträcka sig till men inte längre. Hon fick iaf titta med spegeln och blåsa kall luft som tog bort bubblorna i munnen så hon kunde räkna och titta på alla tänder, då skrattade han till och tyckte att det kittlades när det blåste :)
han fick även beröm för att han inte använde napp längre :) när hon var klar öppnade han boken igen och bläddrade fram till sidan där pojken i boken var färdig hos tandläkaren och fick välja en sak i en burk, då visade tandläkaren att hon också hade en och Alfons valde en studsboll :)

När vi kom ut i kapprummet var han super stolt, men så sa han att tändläkaren hade glömt en sak och han öppnade boken, då hade hon inte tagit en tandborste och borstat hans tänder. Men då kom vi fram till att hon behövde inte det för han borstar sina tänder så bra själv att hon inte behövde visa :) då vart han ännu mer stolt över sig själv :)

vi bussade hem och gick till biblioteket för att låna 2 st filmer som han ville låna eftersom han hade varit så duktig. (vi var lite oroliga om han ens skulle komma upp i stolen)

Väl hemma tittade Alfons och Leah på "Postis Per" (som Alfons lånade på bibblan) innan lunch


Efter lunch gick Alfons ut och fortsatte med sin varggrop han började på igår :)






När Leah vaknade från sin vila försökte hon smita ut :)


Men hon får inte gå ut på baksidan för hon kan gå på snön där ute, medans jag åker ner till knäna så lyssnar inte hon på min kan hon lätt springa ifrån mig. :(

Men hon kunde busa med brorsan iaf :)




Det vart lite lek i henns rum också


När Alfons kom in igen lekte dom tomte, och la ALLA Leahs leksaker i en stor maxi påse och delade ut julklappar :) Till kvällsmat vart det våfflor med glass och sylt. Eller Leah åt sylt och glass, hon spottade ut så fort hon fick med en liten bit våffla, Alfons han åt först glassen och sen vart det sylten, sist vart det våfflorna och då försökte han sig på att han var mätt men ville gärna ha mer glass :)

Just nu sover Leah och Alfons tittar på Laban filmen han lånade på biblioteket. Han sitter och hoppas på att pappa ska komma hem innan han ska sova men pappa visste inte alls när han skulle komma, i telefon sa han 20, 23, 03 eller imorgon kväll. Kul jobb de där! :/ Hinner han inte hem ska Alfons iaf ringa och säga godnatt innan läggdax.

Igår gick "krabaten" in i vecka 33! :)

"Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen. Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. "

ja om som vanligt så följer "krabaten" inte det som står. hårda träffar är väl allt som kommer, några fjantiga rullningar har ja då inte varit med om! :)
och huvudet neråt, så har "krabaten" legat sen ca en månad tillbaka! :)

jaja, varför ska man vara som alla andra?

// Elin




busborgen med morfar! :)

I fredags efter lunch kom morfar hit och hämtade oss, då skulle vi åka till busborgen och leka! :)

bollhav är alltid kul!




om man ska åka rutchkana måste man gå upp för trappen




här var det inte lätt att gå, dom som hängde från taket rörde ju på sig så hon ville inte riktigt. Men när morfar backade tillbaka lite kunde hon gå med honom :)


inte lätt att ta sig upp till stora rutchkanan heller :)




Haha! det var ju inte byggt för alla storlekar :)


men upp kom dom ju iaf :)


Sen skulle dom skjuta bollar på folk :) Leah träffade faktiskt en pojke i huvudet!


i tunneln var det riktigt skoj att springa fram och tillbaka, men hon var super koncentrerad på vad hon gjorde och kollade ner i marken hela tiden




en till rutchkana!


Det fanns mycke spännande saker!






Bollarna flög upp i luften!


men hallå mofar, inga jobbsamtal nu! :)


Det vart tillslut en paus med morotskaka och festis :)


Leah tyckte det var super skoj att bara springa runt på dom stora ytorna och ja.. bara springa!
Men fanns ju mycket kul att leka med också!






en kompis


vilken cool papegoja!


Efter 2 timmar på busborgen tyckte jag och morfar att det räckte, och så var Leah lite varm och trött :)

Vi åkte till gammelmormor för att se om hon ville följa med hem till oss på Leahs namnsdagsfika men hon var tyvärr upptagen så vi åkte hem och inväntade mormor som skulle komma efter jobbet. Medans vi väntade fick Leah vila en stund. När hon vaknade var hon super varm och hade feber :(

Men öppna paket kunde hon iaf :)


tack mormor och morfar!!


Men det räckte så, mysigare att mysa med morfar när man inte mår så bra

fast när vi sa fika så vaknade hon till lite iaf :)


Det var ju super med glass, maränger, grädde, banan och vindruvor :)


Senare på kvällen kom Sara över och lekte, vi spelade tv spel och snackade skit:)

Igår var vi ute och åkte, då vart det lite kläder inhandlade, ja till alla faktiskt! :)

Idag var vi ut till mormor och mofar för att hämta hem Alex ängla trumpeter han vinterförvarat i deras källaren. Men först åt vi spagetti och köttfärsås! synd det? :)




Hoppas alla haft en riktigt mysig helg i solen! :)

// Elin

Fröken bus!

Igår på stan efter MVC gick vi och köpte en telefon till Leah eftersom hon och brorsan bråkar om hans byggarebob telefon, så nu har dom varsin men kommer väl bråka om dom endå :)


Efter vilan igår var det rent av bus hela e.m :)




hon har även lärt sig hur man kommer ner från soffan och fotöljerna :)




sitta i dupol lådan går visst också bra, kanske når bitarna bättre då *ler*


Även fast hon har sin telefon runt halsen så ska hon fortfarande ha brorsans telefon :)


hon satt otroligt kopncentrerad och försökte få på sig sina strumpbyxor






innan läggdax vart det en bad med som vanligt massor av bus och plaskande :)

Alex kom inte hem förens 20.30 igår kväll och ikväll kommer han tidigast 18 så jag och Leah får roas oss själva utan pappa, lite trist då hon sover 18 men kanske kan vara uppe en liten stund till ikväll så hon hinner busa med pappa :)

//Elin

Bibblan och mvc

I måndags efter dagis ville Leah inte alls åka vagn, hon skulle gå tillsammans med brorsan :)




Vi stannade på biblioteket på vägen hem för att låna lite böcker :)

Leah hittade en jätte intressant bok om en krokodil


Alfons hittade en om dinosarier






Leah kom även på att det var super skoj att springa ifrån mamma mellan alla hyllor av böcker :)
När vi gick därifrån lånade Alfons en mulle meck och en bamse bok som vi skulle läsa innan läggdax.

När vi kom hem vart det mellis och sen var det vila stund för Leah. När hon väl vaknade hittade hon Alfons i soffan sovandes :) Inte lätt att vara på dagis, promenera, vara på bibblan, leka i snön när vi kom hem, äta mellis och att bygga torn med duplo, det tar på krafterna :)


Leah tyckte dock det var himla spännande och kollade verkligen in honom. hon puttade på hans ben och pratade med honom men han reagerade inte :)

När pappa kom hem gjorde vi pizza :) Alfons skulle ut och leka i snön igen precis när mormor ringde, men dom pratade en stund och så hörde man att han säger åt henne att hon och Lelle skulle komma dagen efter :)
Så dom hade inget val *ler*
Igår kväll kom mormor och Lelle och lekte med oss :) både Alfons och Leah fick varsin liten bok :) Sen delade Alfons ut kakor till alla.

När dom hade åkt somnade Leah som en stock och Alfons gick upp med pappa för att bada :)

Imorse när vi kom till dagis så var alla kompisarna borta vid fönstret och lekte så Alfons sa till mig: jag och Leah går dit så pratar du med fröknarna", hehe! Så skönt att se att han har det kul och massa kompisar på dagis! :)

Sen sprang jag och Leah till bussen då vi skulle ner till barnmorskan och lyssna på "krabaten" igen, Allt lät som det skulle och Leah röjde runt där inne som vanligt *ler* men att ta blodtrycket tycker hon är himla spännande att kolla på :) Sen när vi lyssnar på "krabaten" står hon helt still och man verkligen ser hur hon funderar vart ljudet igentligen kommer ifrån :)

nu är vi hemma igen och hon vilar så jag ska ta och fixa lite lunch :)

// Elin

sjuklingar

Förra helgen eller hela veckan igentligen, var det ingen kul här hemma alls. Leah spydde och mådde inte alls bra (lö-ti):( Men hon kunde iaf leka lite med duplo


Annars ville hon mest sitta i knä och mysa.

När pappa kom hem från jobbet i Tisdags mådde han inte alls bra:(  Tur att Leah mådde lite bättre iaf så hon kunde ta hand om honom :)


han fick till och med låna nappen




Han ville inte ha den! :(
Pappa tog sig i kragen och orkade åka en sväng till rönnby. Där köpte vi en spjälsäng med 2 täcken, madrass, 1 kudde, 4 set med lakan, 3 underlakan och 3 filtar :) Så nu har vi säng till "krabaten".

I onsdags var Alex helt borta. Han mådde hur dåligt som helst! så på morgonen lekte Leah med morfar medans jag var upp på spec mödravården och såg hur trångt stackars "krabaten" har där inne. Efter det kom morfar och Leah och hämtade mig igen. Vi tog då en promenad till ica bäckby för att köpa lite saker som Alex trodde att han skulle kunna äta under dagen. på e.m gick Leah in i skafferiet, hämtade kakburken, kom ut i vardagsrummet, ställde fram sin stol och tyckte att vi skulle fika *ler*


på kvällen började min mage att bubbla men ja tänkte att jag borde ju klara mig.

På Torsdag morgon vaknade jag och mådde pyton. Alex kände sig lite bättre så det vart hans tur att leka med Leah och jag vart säng liggandes :/  att vara magsjuk och höggravid är verkligen det värsta som kan hända!
Tror Leah märkte av att vi inte var på topp då hon var relativt lugn :)

Leah och pappa busade :)


På kvällen sen kom jag ner en stund och Leah försvann in i köket så ja frågade Alex om han kunde gå och titta då hon var himla tyst. När han kommer ut i köket hör han ett mmmm :)



Leah hade det riktigt mysigt i ett oboyhav :) mmmm, gott! :)




ja det vart ju bara att bada Leah och städa köket :) funderar starkt på att sätta upp en grind dit in :)

I fredags mådde jag bättre och kände mig instängd då jag och Leah knappt varit ute på hela veckan så vi åkte en sväng med mormor och gammel mormor och shoppade lite. vi kom hem med en mjuklift till gula vagnen (så vi kan använda den som "krabatens" singelvagn) och 3 tröjor till Leah, och så självklart lite fika :)

i Lördags testade Leah liggdelen i syskonvagnen :)


bara hon böjde på benen så gick det ju ganska bra :)


Vi skulle även åka ut till björnön och åka skridskor men det gick inge bra för det var inte plogat och långt ifrån slät is :( Så det vart en tripp till Hälla istället där vi skulle lämna tillbaka Leahs vinteroverall som gått sönder i dragkedjan. och snacka om att man vart snopen när vi inte skulle få tillbaka vad den kostade utan bara 75% :( och på ett tillgodo kvitto! :/

i går var det äntligen dax för Alfons att komma hem, men Leah vilade så länge så vi fick gå in och väcka henne. Först funderade jag om hon verkligen var i sängen :)




När Alfons kom hem fick han en överraskning som pappa köpt åt honom.

Varje gång vi kommer in på maxi vill han gå till leksakerna och stannar alltid vid barbie dockorna och vill ha en sån, så då fick han en :)




pappa kan också leka :)




Idag går "krabaten" in i vecka 32 :)
"Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg. Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon. Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna. Relativt ny forskning visar att andningsövningarna även stimulerar lungorna att tillverka ett ytaktivt medel, som behövs för att lungorna skall utvecklas på rätt sätt."

jag kan ju säga att det där med att sova 90-95% det har inte "krabaten" fattat. Här kör vi tvärtom, sover kanske 5-10% av tiden och sparkar skiten ur mammas mage resten! :)

Nu ska ja ta och vila en stund. Leah ligger och sover, Alfons är på dagis och jag var vaken mellan 2.30-4-30 :( så svårt att somna om efter att man varit och kissat med Alfons under natten. han har ju nu varit utan blöja på nätterna i ca 1 månad :)

// Elin
// Elin

Det var ett tag sen

Det har inte blivigt mycket skrivande här på länge,har inte riktigt haft tiden eller orken att sätta mig här på kvällarna.

men vi sammanfattar sen 16/2 :)

Kul och leka tillsammans!




pappa och Alfons bygger glasögon






till barnens glädje kom pappa hem och åt lunch med oss en dag förra veckan.
pannkaka, grädde och sylt!

Leah åt dock bara sylten! *ler*




Efter maten skulle vi gå till pulka backen så pappa hängde på en stund innan det var dax för honom att åka tillbaka till jobbet :)




hoppsan :)


Jag vill också åka, men inte ramla av


pappa kastade in Alfons i buskarna när han inte lyssnade :)




Leah hittade en ny aktivitet


mums snö!


När pappa åkt tillbaka till jobbet och vi hade kommit hem igen var vi ute en stund på framsidan.


skotta måste man göra


Alla ska hjälpa till :)


förra fredagen skulle vi först gå till Ica och handla och sen skulle vi gå och hämta en babygunga till "krabaten" vi hade köpt, och när ja funderade på hur ja skulle få med mig allt kom ja på att vi tar syskonvagnen på en premiär tur. Då kan Leah åka och ha gungan på andra sittsen och maten i stora varukorgarna :)


senare på kvällen innan läggdax vart det lite disco :)




På lördagen var pappa och Alfons ute och lekte i snön. När jag tittade ut stod Alex och hade ner snö från taket :)


Det är inte lätt när man vill leka med samma saker








Det är ju tur att vissa saker går att leka med tillsammans iaf *ler*





I onsdags när jag och Leah hade lämnat Alfons på dagis (han ska vara hos Lena på lovet så han kommer hem 7/3 igen) skyndade vi med moster Emelie ner på stan och skulle på besök hos barnmorskan. Allt såg bra ut och krabatens hjärta lät som det skulle. :)  Sen vart det en tripp på stan och kollade runt. När vi kom hem igen vart det vila för Leah. Emelie skulle bo hos oss och leka med oss från on-fr :)

Sen vart det bad! :)


Efter Mellis gick vi ut till lekparken och gungade lite, men det var så mycket snö att till och med Leah nådde marken och stoppade farten hela tiden :)


I Torsdags åkte vi till lögarängen för att bada!










Det var så kallt i minibassängen så vi gick till lilla bassängen för att bli lite varma men det var kallt där med :/


Leah höll sig uppe alldelles själv




nej vi gav upp! vi torkade oss och fikade istället :)






Det är jobbigt att bada :)


vi tog en sväng på stan och köpte en ny jacka åt Alfons. Sen åkte vi till gammelmormor och fikade :)


bus!


När Alex slutade kom han och hämtade oss så vi slapp åka buss över hela stan :)

Senare på kvällen var Emelie barnvakt, jag och Alex åkte och handlade och gick till barnens hus som hade babykväll med massor av rea. så vi köpte liggdel och regnställ till syskonvagnen :)




I fredags var det bestämt att vi skulle ta det lungt på f.m och sen åka till busborgen på e.m. När vi sitter på bussen ner på stan skickar morfar sms till Emelie och tycker att hon ska ta med sig Leah hem till tillberga. Han säger aldrig att han vill komma och leka eller fråga om vi kan komma och leka så eftersom han nu gjorde det så bestämde vi att vi åker ut dit istället så tar vi busborgen en annan dag :)

Leah och morfar hade super skoj!




hmm.. slut på batteri, tur att morfar och Leah är så händiga :)


fixat!




och dom får plats båda två på gunghästen gammel morfar gjort!


Leah kom både upp och ner själv :)


Men man kan inte lämna dom själva då hittar dom bara på en massa bus! :)




När pappa hade jobbat färdigt kom han också ut en stund innan vi åkte hem och det var sängdax för Leah.

I lördags åkte vi en tripp upp till Falun. Faster Sandra fyllde ju år i Tisdags så hon hade kalas i sin nya lägenhet, eller ja dom ska ju flytta igen snart men första gången vi var där :)






Leah var super söt i sin hello kitty tröja hon hade köpt just för att ha när Sandra fyllde, men när vi precis kommit upp, så spydde hon lite i bilen så det var bara att byta :( Sen dess har hon inte mått så jätte bra. varit gnällig inte velat äta och inte alls bra i magen.

Igår kom morfar och gänget. Det var nått fel på våran bil för det kokade hela tiden så han skulle hjälpa Alex att kolla vad det kunde vara. Så då kom mormor, emelie och evve också med. Leah var väl inte på topp men hon hade några små perioder när hon busade. Emelie skulle ge henne lite kräm men då spydde hon igen. :( Så ätit har hon inte gjort så mycket i helgen men idag verkar hon lite piggare iaf.

det var iaf ett enkelt och billigt fel på bilen så det kändes ju iaf skönt :)

Idag går "krabaten" in i v31

"Barnet är ca 28 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 1,8 kg. Generellt har barnets kropp vuxit klart, men det behöver fortfarande gå upp i vikt. Hjärnan lägger in en högre växel nu i slutet, för att hinna växa färdigt. Lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnets ögonfärg bestäms ungefär vid den här tiden, men det kommer inte att visa sig förrän sex till nio månader efter födseln. För att pigmenten i ögonen skall färdigbildas behövs det nämligen ljus. Vithyade barn föds i regel med mörkblå ögon och det kan dröja månader innan den verkliga färgen visar sig. De flesta mörkhyade barn föds med bruna eller mörkgrå ögon, som sedan blir mörkare bruna eller svarta under första året. Men just nu förbereds ögonen för livet efter födseln. Ögonlocken är ofta öppna när barnet är aktivt och pupillerna i ögonen vidgas och krymper när det rödaktiga ljuset skiftas och filtreras genom livmoderväggen. Barnet stänger ögonlocken när det är passivt och sover."

jag sa till barnmorskan i onsdags att ja tyckte krabaten kunde komma om ca 4 veckor så vi halverade sista tiden, men hon tyckte det var lite tidigt, men kunde iaf sträcka sig till 7 veckor :)



Imorse ringde min pappa och berättade att mamma, mormor och morbror Mats i natt hade åkt till sjukhemmet där morfar är, då han hade blivigt väldigt dålig. Jag pratade med mamma lite senare och han andades väldigt tugnt. Det skulle komma en läkare kl 14. Men dom hann aldrig så långt. kl 11 hade han stillsamt tagit sitt sista andetag och somnat in.

Vila i frid morfar!


//Elin

RSS 2.0