Dagis och Öppnaförskolan

Leah har varit jätte duktig på dagis hela veckan! :) När jag ska gå får jag en kram och sen vinkar hon, ibland blir hon lite ledsen men det går över så fort jag försvinner och sen har hon kul hela dagen. Maten går väl si så där men det visste vi ju, och vilan blir bara längre och längre :) Den har gått från 40 min första gången till 1timme och 20 min igår ;) Alfons tycker det är jätte kul att Leah är på dagis och så fort dom är ute samtidigt leker dom tillsammans :)

I Onsdags när jag hade hämtat Leah från dagis, (Alfons åkte till Lena) så åkte vi ner på stan och lekte med Emelie. Det vart en skötväska, strumpor och tossor till Sam och fika, Leah åt gladerligen både sin ringmunk och Emelies med choklad på ;) Sen åkte vi hem igen och skulle träffa Prästen som skulle ha hand om Sams dop. Märktes när vi satt där att vi är ju inte så jätte kyrkliga av oss. Gör det mest för traditionen och trevligt att samla släkten som bor utspridd från Dalarna till Skåne :)

I går när vi lämnat Leah på dagis igen (hon har gått hela veckorna nu eftersom det är inskolning och hon ska komma in i det, men hon har varit utan oss där sen förra torsdagen). Så cyklade jag och Sam till öppnaförskolan på Vallby, där träffade Vi några av hans kompisar :)

Lexie, Tove, Sam och Frank :)


Vi kom fram till att Frank som är född samma dag som Sam men 20 timmar senare är störst *ler*
Jag som tycker Sam är stor, nu blev han liten igen ;)


Erik kom också! ;)


det vart sångstund :)

uppifrån: Pernilla och Lexie, Anna och Tove, Annika och Frank, Emma och Erik, och Sam så klart :)


spännande!




Sen vart det fika och mamma snack :)

kl 13 var det dax att röra sig hemåt, Sam åt och sen gick vi och hämtade Leah. bakade brownies till pappa kom hem :)

Imorse dansade Sam och Leah till pippi långstrump innan det var dax att åka till dagis :)




Nu är vi hemkomna igen, Sam äter och sen ska det badas :)


idag fyller min syster Emelie 20 och imorgon fyller mamma 50. Grattis på er!! :)

 / Elin


fika, Anna och fiske

i Tisdags var det lite fika här eftersom jag fyllde år i måndags, men då hade vi ju inte tid eftersom vi var på konset då :)

Fick en massa pengar så nu ska min garderob utökas! :)


I Torsdags var jag och Sam med Leah till dagis, gick jätte bra och jag och Sam gick där ifrån i 30 min utan att hon brydde sig :)

Efter dagis var det syskon lek :)




Sam fick också en duplo bit :)


I Fredags lämnade vi Leah själv på dagis mellan 10-13. dom hade varit ute, ätit fisk (men hon åt inte, sa bara blä) och så hade hon vilat i 40 min :)

I Lördags hoppade vi in i bilen och åkte till Gävla för att hälsa på Anna! :)
Hon hyr nu en liten stuga på en tants tomt, men från och med september har hon fått lägenhet så då åker vi snart upp igen och tittar! :)

När vi kom upp vart det lite lunch och sen gick vi till parken som ligger i närheten och lekte i lekparken :)








Pappa ska också leka :)


och Anna :)


gick inge bra! :)








Vi gick vidare och hittade en kiosk och en minigolfbana, men det var super mycke folk på minigolfen så vi tog det lite lungt och en glass först. När dom flesta hade kommit bort en bit gick vi för att spela minigolf :)

Alfons, han spelade lite som Adam Sandler i "Happy Gilmore", han bara svingade som en tok så pappa hjälpte till :)


Anna missade hålet ;p








Leah ville också vara med:)




När vi gick hem till Anna igen bakade hon och Alfons tårta! :) Anna är för mysig! :) vi hade picnic på gräsmattan och jag skulle blåsa ut ljusen på tårtan men Anna hade ingen fungerande tändare, så jag fick blåsa ut otända ljus *ler*






Vi hade det Super trevligt! Leah fick låna Annas säng och vila en stund och sen vart det fullt ös igen! :)
Lite senare vart det mys med kräftor, bröd och sallad :) Anna hade köpt bröd man skulle göra i ugnen men så kom vi på att hon inte hade nån ugn *ler* så vi skar bröden i 3 delar och körde dom i brödrosten istället :)
Vi hade tänkt att vi skulle röra oss hemmåt runt 18.30-19 så man kom hem i rimlig tid, när kl var 20 åkte vi, går inte att åka när man har så trevligt! :)

När vi hade kommit typ till Sala frågade Alfons varför Anna bor så långt bort och jag sa då att hon jobbar där. Då tyckte han att hon skulle bo bredvid oss. Jag sa det: ska jag skicka sms till Anna och fråga? Nej då skulle han ringa Anna :) Så han ringde till Anna och frågade varför hon bodde så långt bort. Sen sa han att hon kunde bo bredvid honom och jobba på Maries jobb nära hans dagis! :) Så nu har han fixat allt, jobb och bostad till henne, så kul när han kommer med såna genomtänkta kommentarer!  Sen sa han även att han och mormor skulle åka till Anna och att han skulle visa vägen. Lelle och Danne skulle också få följa med :)

I Söndags åkte Alex och fiskade med Peter och Johan innan vi andra ens hade klivigt upp :) Sen kom mormor hit och hämtade Alfons :) dom hade haft massor med skoj som vanligt, när han kom hem igen (ca kl 18.30) sa han: imorgon ska jag åka till mormor och Lelle. ;) Alex kom hem strax efter, dom hade haft trevligt men fick ingen fisk :/

Jag, Leah och Sam gick med mormor till Erikslund medans grabbarna var borta. Vikom hem med lite mat och ett par innetofflor Leah ska ha på dagis.

Fick även gamla syskonvagnen såld :)

Igår morse kom morfar hit med Sams lite tidiga doppresent :)
vet inte om det var morfar eller stolen han är glad över, tror nog båda! :)


Sen var det dagis igen! Alfons leker massor med kompisen Nikita och har det jätte kul! Man hinner knappt säga hejdå innan han är borta :) jag och Sam var med Leah i ca 5 min sen gick vi så hon var själv på dagis mellan kl 9.5-13! :)

Efter dagis vart det lite play doo


och Inlines åkning innan pappa kom hem :)




pappa är hemma! :)


Det vart en tur till Intersport och vinterskor till Alfons och Leah.

Sen tröttnade pappa och Alfons på ena melonen som växt i växhuset så dom tog in ena :)


Sam har testat sin frsta smakis! Mango, vet inte riktigt vad han tyckte *ler*


Han spottade ut samtidigt som han villa ha in det i munnen igen *ler*

Just nu har vi en riktigt grinig liten Sam. Han vill inte sova, äta, leka, sitta i bumbostolen, gungan, stå, prata, cykla. Det enda han har lust med just nu det är att gnälla och det tycker inte jag är speciellt skoj :/

nu ska ja försöka få i mig lite lunch innan vi ska tillbaka till dagis och hämta bus 1 och 2 :)

// Elin

lugn vecka, dagis inskolning och PAIN

lite bilder från vi var hos farmor.

Sam och farmor snackar på Sandra och Sirlis altan


Alfons, farmor, Leah och Sandra


i Farmors sandlåda


Det var varit en riktigt lugn vecka. vi kom ju hem från farmor i söndags och då kom Anna och lekte med oss och Alfons åkte till Lena. i Måndags vaknade Alex med grymt skum huvudvärk och mådde inte bra förens i torsdags så det var inte hänt så jätte mycket här.

Spännande att sitta va syrran gör :)






jag, Leah och Sam åkte till öppnaförskolan på Viksäng i Torsdags och lekte!

I Lördags var vi hem till morfar, Alex skulle hjälpa honom att tapetsera, men det ville inte vi så jag tog kidsen och gick hem till Erika. Jonathan och Leah lekte med badbaljan på altan och ungarna var dyngsura *ler*

Innan vi gick till Jonathan och Erika gav Emelie Leah vinbär


Och Leah gav Sam en röd klapp över ögat :)


I Söndags var vi till Enköping och hämtade Alfons. Nu är sommaren slut och allt som vanligt igen och han åker inte bort längre än varannan on-må morgon :)

Igår packade vi dagis väskorna med extrakläder, stövlar och regnkläder. Dax för dagis igen och Alex följde med Leah på hennes första dag. Super spännande! hon var så söt när dom gick hemifrån och hon försökte bära sin nya tunga hello kitty väska *ler* Medans dom är borta sprang ja runt och tvätta, dammsög, skura golv, hängde tvätt och vattna i växthuset :) Senare på e.m kom Emelie hit och busade med Alfons och Leah. Jag, Alex och Sam åkte till stockholm och titta på Pain som skulle spela :)

Spänningen stiger :)


PAIN!!






Dom spelade i en timme. Jag och Sam gick runt lite utanför och såg inte så mycke men det hördes *ler*



Efter 10 miuter somnade Sam. kul med ungar, dom somnar till jätte hög skrik musik men inte till mjuka fina vaggvisor *ler*


När Alex kom ut därifrån hade han ingen röst och var genom svettig *ler*  Efter det var det dax att åka hem. kom hem strax efter 23 och var helt slut spå kudden var otroligt sövande igår :)

Imorse var det upp och hoppa igen, Alex har nu åkt till dagis med Alfons och Leah medans jag och Sam fiser hemma. När Alex och Leah kommer igen efter kl 10 ska vi åka och handla så vi kan baka lite tårta och så till lilla minikalaset som ska vara i e.m.

Idag fyller Jonathan 1 år! Grattis!! :)

// Elin

Mormor Agneta och Farmor

Vi kom ju hem från båten på Torsdag kväll, på Fredagen var det lite mindre utflykter och bus ute i regnet med Alfons nya paraply :)




På Fredag kväll ringde Alfons till mormor och tyckte att hon skulle komma och hämta honom, för han skulle minsan sova där :) Men vi kom fram till att vi skulle köra dit honom på lördag morgon istället så kunde han vara där och busa till söndag f.m för senare på söndagen skulle gammelfarmor och Evelina komma.

på Söndagen kom mormor och Alfons hem igen precis innan gammelfarmor och Evelina kom så det vart jätte tajming, och han hade haft det super skoj med mormor och Lelle!

Evelina, Sam och gammelfarmor


Leah har liten egen stil när hon fikar


syskonen bus busar runt :)


när gammelfarmor och Evelina åkt var det dax för kvällsmat och lite halvpackning. :)

I måndags packade jag det sista inför trippen till dalarna dagen efter :)
men först lite morgon mys!


Vi tog det lungt i Tisdags och åkte inte förens efter lunch. Väl uppe hos farmor tog vi en tripp till nisses och köpte lite mer sandlåde leksaker så vi skulle slippa ha bråk om de som fanns varje gång :)

i Onsdags skulle Farmor jobba så Alex, Alfons och Leah gick ut i skogen och plockade lite blåbär medans jag och Sam sov en stund till :)




Sen tog vi en tripp in till Ludvika och tittade lite. Men det roligaste var nog fontänen vid parkeringen :)


jag bara väntade på att någon av dom skulle trilla i ;)


När farmor kom hem igen, packace vi picnic och åkte runt kl 15 och fiskade :)


Ah, Leah fiskade inte hon hade ju hittat blåbär :)







Alex gick runt vattnet 2 ggr och fick en fisk varje gång, men vi andra fick inget :( Så strax innan 20 gav vi upp och åkte hem.

I Torsdags var Alfons och Leah hemma med farmor och busade medans jag, Alex och Sam åkte och fiskade. vi kom fram kl 9 och åkte hem kl 19, då hade jag fått en fisk! så det var grymt segt fiske. Vi trodde det skulle vara bra eftersom dom hade lagit i massa fisk just där dagen innan. :(

Alfons och Leah hade varit med farmor till lekparken i 1,5 timme och sen hade Nina kommit och klippt farmors hår. Efter det skulle dom köra hem Nina och låna hennes bil. Dom hade haft en super mysig dag och när vi kom hem hade Leah redan gått och lagt sig.

I Fredags åkte vi och skulle köpa ny bil till Sandra och Sirli med Sandra :) Det vart en söt liten röd nissan micra. Efter det bar det ut till Tuna hästberg och hälsa på hemma hos dom. Efter fikat hittade Leah hallonbuskarna så hon var ju överlycklig! Mormor ringde till Alfons och ville gratta honom på hans namnsdag då bjöd han upp henne till Sandra men tyvärr kunde hon inte bara släppa allt och åka till Dalarna *ler*

i Lördags åkte vi allihop tidigt på morgonen och skulle fiska! :)


fisk på första kastet






spännande!




Alfons fick fisk!


farmor fick fisk


Det var super kul, Alla fick fisk! :)


skitgrisen Leah somnade i Sams vagn :)


Alfons andra fisk!


och tredje!






När kl var ca 13.30 hade vi fått 12 fisk och det var dax för lunch :)


sen var det bara ner och fiska igen :)

Men nu ville inte Alfons och Leah fiska, dom hittade på annat :)




Leah hjälpte mig :)


Sam hade mysigt med farmor


Det gick inte lika bra efter lunch, vi tappade 3 fiskar och fick bara upp 2. runt kl 18 började vi dra oss tillbaka och var ganska nöjda med 14 regnbågar :)


det vart regnbåge till kvällsmat!! :)

I söndags packade vi ihop och började dra oss hemmåt. Anna skulle komma och leka med oss och så skulle ju Lena komma och hämta Alfons.

i går var det en super lugn dag här hemma! Emelie kom över en stund innan hon skulle på arbetsintervju.

nu ska ja upp och hänga tvätt!!

// Elin

RSS 2.0