Besök och lite stress :)

ja i Lördasg kväll kom ju Angelica, Kim och Linn på besök, vi såg visserligen typ inget av melodifestivalen men det var trevligt! :)

Linn och Leah lekte




När Linn blev lite ledsen gav Leah henne leksaker :)


latmaskar :)


ja, vad säger man :)


Här är tv bänken Alex fixat och målat


Igår tog vi det lungt och fixade klart det sista med tv bänken och lite sladdar. Sen vart det ute lek en stund och bullbak :)

När jag och Leah var ute och busade var vi även in i förrådet och fixade till lite. Där inne stod ju syskonvagnen så ja tänkte att, jag tar in den och kollar ifall den behöver tvättas eller så, lika bra att göra det nu och inte stressa.

Sen började man ju tänka lite och kom på att det är ju inte så jätte långt kvar nu. och då vart jag lite stressad. Vi har ju alltid tänkt att vi har ju allt sen Leah så vi behöver ju inte inhandla en massa. Men så kom det krypandes lite att vi måste ju ha en spjälsäng till, Leahs babysitter sålde vi ju så en sån måste vi ju ha och visst vi har vagnen, men ingen liggdel :) Det enda vi kom fram till att vi hade i "praktiska-måste-saker" är ju bilstol. Just nu lånar ju Linn den men den behöver vi ju inte ha hem förens i början av April kanske. Det vi helt enkelt hade hemma redan var en j*vla massa leksaker, lite kläder och skötbord *ler*

Så nu ska det ut och letas saker :) Jag hittade en babygunga igår på blocket så får se :)

Snygg vagnen blev när ja tog bort ena sittsen igår :)


Idag går "krabaten" in i vecka 29 :)

"Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar. Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur. I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen."

nej nu ska vi äta lite frukost!

Hoppas alla får en skön vecka!

// Elin

målarverkstad och björnön

Ja då har man inte hunnit sitta här på ett tag då, och sen har datorn krånglar och Alex skulle tömma den då råkade han få bort alla bilder vi hade, så hela Leahs liv i bilder var borta. På Alfons finns det mesta på skiva men sista året har vi inte sparat på skiva så allt försvann men Alex verkade hitta allt igen. Men man hade ju hjärtat i halsgropen ett tag! :/  så nu ska det OFTA bli sparat på skiva, ifall det skulle hända datorn nått.

men vi sammanfattar lite i veckan som varit :

Alfons tittade på Cars men blev lite trött mot slutet *ler*


I måndags fortsatte Alfons och pappa på deras snögrotta


dom har snart gjort den på halva framsidan




lite senare kom Mormor och Lelle förbi och tittade :)
'

Alfons tyckte att vi skulle vara ute och fortsätta gräva men mormor och Lelle hade fel kläder så vi valde att gå in istället :)

Bus i Leahs rum


Och sen lite efterlängtat fika *ler*


Sen skulle Alfons och Lelle både bygga med pärlor och rita




I Tisdags vart det fullt ös vid frukostbordet, gröten bokstavligen flög :)


Alfons var väl inte riktigt vaken men frukost åt han det syndes i hela ansiktet


I Onsdags efter att vi lämnat Alfons på dagis åkte vi andra upp till Dalarna. Var väl inte en jätte kul tripp då vi skulle upp på Alex mormors begravning. Leah blev iaf trött på vägen och somnade


Det var jätte fint i kyrkan med fin musik, dock ville väl inte Leah sitta still så hon och jag höll oss lite i bakrunden. efteråt bjöds det på smaskens mat och Leah busade runt i lokalen. På väg hem till farmor efter fikat somnade Leah en stund. Sen fortsatte hon att busa runt där hemma :) Sjlvklart glömde jag att ta fram kameran men hann ta bild på Sandra och Leah :) 


Annars har vi tagit det relativt lungt i veckan. vi besiktade bilen och fick några små saker vi skulle fixa, jag var på ryggskola för gravida.

I morse höll Alex på med tv bänken vi köpt och ska fixa till


Medans han höll på där hittade överlyckliga Leah en chipspåse i våran säng :)


Efter att hon vilat och vi ätit lunch åkte vi ut till björnön men Angelica, Kim och Linn för att ta en promenad på isen :) Sen vart det ju också självklart en fika paus :)




Men Linn och ville inte fika hon sov istället. När hon väl vaknade sen var vi tillbaka till bilarna och på väg hem *ler*


Får hoppas hon håller sig lite vaken senare då dom ska komma över och spela lite buzz och titta på melodifestivalen med oss :)

Nu ska jag ta och springa ut i köket och laga mat:)

// Elin





Gustavsvik med Anna

I Fredags åkte jag, Alfons och Leah med Anna till Gustavsviks äventyrsbad i Örebro! :)
Vi åkte kl 8 och kom fram strax efter 9.15 (dom öppnade 9).

Leah har din baddräkt morfar köpt åt henne :)


Anna lagar Alfons simglasögon


Det fanns en super häftig stol i duschen som Leah testade :) När Alex såg korten när vi kom hem trodde han att hon satt i en pissoar :)


Alla måste duscha, oavsett om man vill eller inte! :)




Kameran var lite immig till en början






Alfons och Anna åkte forsen men det var lite lebbigt så det vart bara första delen. Istället hittade dom en super skojig ruschelkana :)







Leah fick också testa, men hann tyvärr inte ta kort under färden utan innan och när dom var nere igen




Efter 2 timmars badande vart det en fika paus




Det kom vågor 1 gång i timmen, första gången tyckte Alfons det var super läskigt och satt som en igel på Anna. Leah och jag stod i kanten och hon tyckte det var super skoj när benen sköljdes undan :)


syskon bus




när kl var strax efter 12 och Leah gått upp kl 7 så var det dax att vila en stund. i vanliga fall går hon upp kl 7 och vilar igen mellan 10.30-12. men på nått konstigt vänster så var hon inte alls trött 10.30 :) men som sagt strax efter 12 så visste ja att hon var trött och efter några promenader i vagnen där inne så somnade hon :)


Anna och Alfons ville inte vara med på kort och försökte gömma sig, men den gick ja inte på *ler*


efter en 40 minuter kort vila och lunch var det fullt ös igen




Alfons gick till Anna och sa att han ville åka den STORA ruschelkanan (visade med armarna)


och självklart ville Anna det :)
Vissa studen vart det väldigt mycket spring mellan stora bassängen, ruschelkanan och lilla bassängen där Leah var mest.  Men Anna hängde på och gjorde som Alfons ville :) men ibland vart ju till och med Anna trött, så vi satt i lilla bassängen med Leah och så var Alfons själv i kanten på den stora. Han var super duktigt.

Leah sprang runt och hade det super skoj, ibland smet hon ur lilla bassängen och ville ta en promenad. då vart det antingen till stora bassängen eller bara runt lite :)




bus i stora bassängen. Leah såg Anna och Alfons där så hon gick ut, och bara gick, innan hon kom ut till Anna hade hon vatten nästan upp till näsan men inget som skrämde henne. :)


vi simmade även ut, men när Leah började skaka var det dax att simma in, men Alfons ville vara kvar ute och dom simmade även ut flera gånger :) Anna och Alfons testade även forsen en gång till och då tyckte han det var kul så dom åkte 2 av 3 delar :) lite folk var det också, det kom visserligen några skolklasser men dom höll sig i forsen och där var ju inte vi så mycket så det var skönt.

I lilla bassängen fanns det en lite minde men skojjig ruschelkana :)

















När kl var efter 15 hade vi ju badat ett tag och bestämde att vi skulle köpa glass och sen börja röra oss hemåt. Men Alfons ville åka stora ruschelkanan några gånger först. Jag tog kort då men vet inte varför ja inte fick fram dom :( han var super duktigt och åkte själv! Sen simmade han sakta men säkert till stegen och gick upp till Anna igen för att åka mer! så det slutade med att vi inte kom in i duschen förens runt 16 :) kl 17 kom vi ifrån parkeringen och 17.03 sov Alfons i baksätet :) Leah somnade ca 10 min senare :)

Vi var alltså i badhuset mellan 9.15-16 och hade fika/mat paus kl 11, 13 och 15. Dom pauserna varade kanske i 10 min och sen var Alfons i vattnet igen så det var ju inte så jätte konstigt att han somnade *ler*

När vi kom hem igen stod Alex och Andreas i köket och lagade mat, det vart wok! *mums* Leah och Alfons gick och lade sig utan några som helst svårigheter :)

Vi andra var super trötta vi med men orkade spela Buzz en stund iaf. När Anna och Andreas åkte hem var Anna super trött! Märks att det var ett tag sen man var i ett badhus i 7 timmar :)


Igår har vi varit ute och åkt på f.m och handlat samt köpt en snöskyffel (kanske ute lite sen men men)

Efter lunch gick vi ut, pappa och Alfons skulle bygga mer på deras snögrotta. men dom behövde mer snö så pappa klättrade upp på förrådstaket och kastade ner all snö därifrån :)

Nu är Alex iväg och handlar lite sen ska vi baka bullar. på e.m kommer det hit en massa gravida tjejer och ska fika med oss, Alex han kommer väl gömma sig på övervåningen men det kommer npgra barn med så Alfons och Leah har att göra :)

Imorgon kommer Alfons mormor och Lelle och hälsar på! Det ska bli super mysigt! :)
Då går även Krabaten i magen in i vecka 28 :)

// Elin


sammanfattning

ja vad har vi gjort sen i måndags. Alfons har varit på dagis må-on. jag och Leah har mest varit hemma då jag har varit super förkyld.

Pappa och Alfons spelar nya spelet :)




Leah busar runt som vanligt :)




Alfons och pappa har varit ute och byggt en stor snögrotta på framsidan så idag har jag och Alfons varit ut och byggt en liten snögubbe som står bredvid och håller koll på grottan :)





Igentligen skulle vi ha åkt till Örebro med Anna idag och badat på gustavsvik, men vi skjuter upp det tills imorgon och hoppas på att det inte ska snöa en massa i natt.

När vi var ute idag kom jag iaf fram till att nu får det sluta snöa snart för ja kan inte stänga mina termobyxor :( har ja inte kunnat på hela vintern men nu börjar det bli drygt. Och så kan ja ju stänga jackan nån vecka till men dragkedjan åker upp nerifrån så det betyder att den är öppnar sig upp till mitten av magen så där står man ute välklädd, eller? med byxor som inte går att stänga och en jacka som åker upp till mitten av magen så man skyddar igentligen ingenting. Måste se lite kul ut när man ser mig ute.

vi tog ju kort på magen förra veckan och jag jämförde med korten vi tog när vi väntade Leah och storleksmässigt så kan man säga att den nu är som Leah magen var i v 33. alltså kommer den bli ännu större och ännu mer ivägen innan det är klart *pust* nu känns det som att dessa 13 veckor kommer gå såååå sakta :)

nej nu ska vi ta och måla lite med vattenfärg och kanske ta och börja packa lite så vi inte glömmer nått imorgon :)


// Elin

mormor och morfar

I torsdags tog jag och Leah det lungt på f.m. Leah snorade och var kinkig, ville inte alls sova så vi lade oss i vår säng och hade det mysigt istället :)




på e.m åkte vi till Ängsgärdet och shoppade på barnshopen. Vi gick därifrån med 10 tröjor, 7 par byxor och ett par överdragsbyxor till våren. Allt för 580 kr :)  Sen gick vi till Coop extra och mötte pappa där när han slutade :)

I Fredags hände det inte så mycket. vi tog det lungt och gick en promenad till apoteket på e.m

snoriga Leah busar under data bordet :)


I Lördags åkte vi ut till mormor och morfar, pappa skulle fixa deras datorer.

I går var vi och handlade och sen mötte vi mormor och morfar på Erikslund. Dom skulle komma till oss och Alex sa att vi skulle iväg men att dom kunde ringa. HAHA! vi glömde båda telefonerna hemma så dom letade upp oss på Erikslund istället :)

När vi kom hem hade dom med sig överdelen till Leahs kök :)


Självklart skulle det fikas också och Leah gick en mumsmums :)




tyvärr så började det klia mitt i alltihop :)




Efter en ordentlig rengöring gick Leah och morfar för att titta på det fina köket :)




Mormor får bita sig i läppen, hon är nämligen super kittlig under fötterna!!


Leah klättrade runt i soffan och fotöljerna som hon brukar göra. sen om nån sitter i vägen ja då klättar man bara över *ler*




Mitt halsband!


okej du får låna


Sen spelade vi Buzz, morfar tyckte det var kul, han vann ju men mormor hade lite mindre tur :) Wok vart det också innan det var dax för dom att åka hem och Leah skulle sova.

i Lördags tog vi första bilden på magen, bättre sent än aldrig *ler*


Idag går krabaten in i vecka 27 :)

"Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln."


Idag är det iaf inte min dag. huvudet kommer explodera vilken minut som helst och näsan bara rinner :/ känner mig helt mör i hela kroppen! USCH!  kommer bli en lååååångsam promenad till dagis senare.

Leah är lite snuvig och när hon blir trött blir hon himla kinkig, hoppas iaf att Alfons mår bättre. Honom ska vi ju hämta på dagis om några timmar :)


nu ska vi luncha lite!

// Elin

RSS 2.0