marknad

Ja det har hänt en del i veckan. I Onsdags var Leah till läkaren och tog sina sprutor, så där jätte kul var det väl inte, men allt går att glömma med lite mat *ler*.
Medans vi var till bvc var pappa och Alfons ute och övningskörde med morfar/Nenne, dom kom hem med en sandlåda vi ska ha på baksidan, dom hade vart till Silvan som hade 90% rea, 60 kr för en sandlåda är ju ett jätte bra rimligt pris *ler* Hoppas gräset växer snabbt nu.
I Torsdags var jag och Leah med mormor och handlade lite, stannade även på aros baby och köpte en badstol till henne.

Lite stor än kanske.. :)


På kvällen åkte jag och Leah (eftersom jag hel ammar och Leah inte tar flaskan var hon tvungen att följa med) och mormor upp till akuten. Jag hade fått jätte ont i magen och sköterskan på upplysningen tyckte jag skulle åka upp då hon trodde det var något med blindtarmen. Efter lite prover och väntan mellan 23.00 - 02.30 kom läkaren och sa att han trodde det var en infektion i blindtarmen men eftersom jag hade Leah med mig tyckte han vi kunde åka hem och försöka sova och komma tillbaka morgonen efter och ta nya prover. Så det bar av hem igen.

på fredag morgon åkte pappa och Alfons på 3 års kontroll. Allting hade gått jätte bra och han var jätte duktig :) sen åkte dom hem och planterade potatis och hade de mysigt.

Jag och Leah fick skjuts upp igen till akuten av mormor men hon var tvungen att åka tillbaka till jobbet. Nya prover togs och vi vart sittandes i väntrummet i 2 timmar.. :( Sen vart vi flyttade till ett rum och satt där i ytterliggare 45 min innan någon kom. Dom klämde och kände lite och trodde på en blindtarms infektion, var det de skulle dom operera ut den på natten. Men först skulle jag till gyn och utesluta systor och så. Men väl hos gyn sa dom att det var en gyn infektion. I antingen livmodern eller äggstockarn. Så dom skickade hem mig med massa piller jag nu ska stoppa i mig. Men dom verkar ha haft rätt för redan i morse kändes det bättre och jag kunde sova i natt.
Igår när vi kom hem la jag mig på soffan då jag inte kunnat vila under dagen för Leah tyckte vi skulle leka och gå runt en massa på lasarettet och jag sov 3,4 timme natten to-fe. Leah hade ju sovit som vanligt ,eftersom hon sov större delen av tiden på akuten natten innan i bilstolen.

pappa Alfons och Leah gick ut till sandlådan.


Alfons nya dumper är bra till många saker *ler*


Jag är ju inte den som är den så eftersom det var marknad i helgen så gick vi dit idag.. :)

Pappa ville bara snygga till sig lite innan så Alfons fick klippa honom.


Det var en skön promenad till rocklunda, Alfons åkte kick board men när vi väl var framme på marknade var det för mycket folk för att han skulle åka så vi la den under vagnen.


Vi träffade Angelica och Kim där som vi skulle gå med. Det var typ 25 grader ute så det var så himla varmt, riktigt jobbigt att gå faktiskt. Alfons såg ballonger som han ville ha, han valde en Byggare Bob till sig och jag en Hello Kitty kopia till Leah. Men hon tyckte det var roligare att äta på snörena som satt på ballongerna än själva ballongerna.

Det var samma sak som är varje år: ballonger, strumpor, godis, langos, tröjor och väskor, Ja det är väl det som finns varje år. och 10 stånd av varje. Alfons fick en klubba och en ballong och jag köpte strumpor. och så vart det juh självklart langos till lunch *mums*

När vi kom bort till karusellerna skulle Alfons åka allt. Han kunde verkligen inte bestämma sig.

Till slut blev det bilarna som åkte upp i luften.

Snacka om att han tyckte att det var häftigt att vara uppe i luften *ler*

vi fortsatte runt en stund och Alfons var jätte ledsen och bara skrek, han skulle ju hoppa! Det fanns nämligen studsmattor man kunde hoppa på, såna där man har sele och kan hoppa jätte högt. Efter att han hade lugnat ner sig och vi hade ätit så sa vi att vi skulle gå tillbaka. Köpte biljett och ställde oss i kö, det vart Alfons tur och vi tog av skorna. Men när farbrorn skulle ta på selen vägrade Alfons. var bara att hoppa ner igen. så mycke skrik och tårar helt i  onödan *ler*
Vi gick ner till ihallen och lånade toaletten, på vägen tillbaka hittade vi en hoppborg han ville testa istället.

Utan ett måste på sele gick det mycke bättre :)


Sista biljetten hamnade på mini bergodalbanan


Nej nu hade vi spenderat 3,5 timme på marknaden och det var dax att gå hem. Angelica och Kim skulle också hemåt. pappa hade ont på armarna vilket jag förstår, såg ut som ett stopp ljus.

Väl hemma vilade Alfons, och pappa hoppade först in i duschen och sen smorde vi in honom.
var en jobbig dag i solen så en tupplur med dotter satt inte helt fel :)


Ja ni ser ju märkena på hals och armar. lite ont har han *ler*

själv är jag bara lite öm på axlarna och är neger brun på rygg, armar och bröstet, vissa har det bra som blir bruna på en gång och vissa blir som pappa *ler stolt*

på e.m var vi ute en stund och spelade fotboll. Grannarna kom och ville låna våran cyklar för att dom skulle ner på marknaden, latmaskar som inte orkade gå *thi hi*

Det vart grilla och kvällsmat med godis innan Alfons hoppade i säng :)

Imorgon kommer gammel farmor och pappas farbror Jocke på besök! super skoj!

Nej nu åker natt mössan på! Natti natt!

/ Elin

Dumper och gå stol

Igår kom Alfons hem! Vi åkte allihop till dagis för att hämta honom, han vart jätte glad och ville att vi skulle gå hem. Men på bussen ner på stan vart Alfons trött. (han hade inte vilat på dagis)



Vi kom fram till att det var lättare att bära Leah, så Alfons fick låna Leahs vagn en stund..

hmm.. han är nog lite för stor .. *ler*


Vi gick runt en stund på stan och sen bar det hem och fixa alla plantor som skulle skickas. När dom var färdiga satte vi oss på cyklarna och åkte till ica grytan. Hemma igen hade Leah somnat i bärselet så henne lade jag i sängen. själv mådde jag pyton, hade ont i hela kroppen och huvudet, så jag lade mig på soffan en stund medans pappa och Alfons var ute och lekte..

Åt glass gjorde dom tydligen också *ler*


Dom kom in igen och började med maten, mums med grillad fläskfile och klyft potatis!

Imorse skulle pappa åka med Alfons till dagis, annars är det min och Leah uppgift medans pappa hämtar på e.m
Men iaf, vi brukar gå upp 6.30, imorse vaknade jag 7.15 och Mii kommer och hämtar typ 7.30! Det vart bara för dom att hoppa upp ur sängen och klä på sig:)
När pappa kom hem igen började vi städa ordning lite på uteplatserna. Det var typ allt vi hann innan pappa skulle åka igen och hämta Alfons på dagis. (då kan ni ju tänka hur illa vi hade det ute *thi hi*

Medans pappa var borta satte jag och Leah igång att städa inne, a eller jag städade, Leah sov i 2,5 timme i sin säng, Wiiii! :)

Sen var det dax att vakna när jag var färdig och leka på golvet en stund


När pappa och Alfons väl kom hem hade dom cyklat från dagis till plantagen, till erikslund och sprungit runt där och sen hem.  Direkt när dom kom innanför dörren sa Alfons att han hade ätit 2 glassar så pappa sa att han inte skulle få följa med nå mer för han bara skvallrade :) inte lätt när dom blir stora och börjar skvallra heller *ler*

Vi åt lite snabbt och Alfons gick ut och cyklade med några kompisar, sen var det bara att hoppa på våra cyklar så skulle vi på gårdsfest på dagis! :) (bara för stackars pappa att cykla tillbaka till bäckby igen då).

Väl framme på dagis vart det folk överallt! Det var lotter som såldes, fiskedamm, loppis, korv grillning och vofflor :)

Vi gick runt lite och sen såg vi en super cool dumper som vi köpte på loppisen åt Alfons :)
Efter det bar det av till fiskedammen.

först måste man stå i kö


Sen fick man fiska sin påse!


Det var en vattenpistol och lite kulor i, Alfons trodde det var godis så han smakade en kula men det var inte så värst god :)

Alfons vart lite hungrig så han fick en korv och en festis.
Det var inte lilla dumpern han fick :)


När vi cyklade hem igen skulle vi åka förbi vallby, jag hade hittat en lära gå stol där som vi skulle hämta.
har man bara cykel, ja då får man ta med sakerna hem på cykel.. :)


När vi kom hem hamnade en utslagen Leah på våran säng :)


Klockan vart mycket och ingen orkade laga mat så pappa och Alfons gick till pizzerian :P

men oj vilken kul sak hon hade fått när hon vaknade!


Man kan ju fundera på vem det var som tyckte den var roligast, pappa kanske?


Efter maten och allt lekande var det dax för Alfons att sova. så nu sover han och Leah ska väl hoppa i säng snart hon med. just nu sitter hon och har det super skoj i sin nya stol :)

// Elin

Dalarna på kalas!

OJ, här har det inte alls hänt mycket. Men det blir så ibland. Vi hade ju som sagt kalas i söndags för Alfons, i måndags var Alfons och pappa till läkaren, träffade Lena där och Alfons åkte till henne en vecka. I tisdags var vi på stan och sedan åkte jag  och Leah med mormor och handlade lite kläder till Leah. Märks att hon växer, garderoben bara sinar, hehe. När vi kom hem var det bara att packa väskan, för onsdag morgon gick tåget till Dalarna, farmor fyllde 50 år!
När vi kom ner på stan stannade vi på h&m och köpte lite tröjor åt pappa.

Leah testade även ett par solglasögon :)


När vi gick ner till stationen måste vi sett rätt roliga ut, i Leahs vagn var bilstolen och i den låg stora väskan. Leah hade jag på magen i bärsele.

Vi träffade farmors kompis Bettan på stationen i västerås så vi åkte tillsammans upp.

Spännande att åka tåg!


När vi kom fram till Smedjebacken mötte farmor upp oss, så gick vi till affären och systemet. Jag och Leah hittade en alkoholfri cider som vi skulle dela på senare ;)
Vi tog det lungt hemma hos farmor innan alla kom och skulle fira henne, det vart en super god smörgårtårta och fika!

Farmors bror Pertti, Johannes, farmor och Daniel


Daniel igen, Karin, Michaela, Bettan och Sandra

Markku och Yvonne kom också förbi, men dom han undan för kameran *ler*

Självklart var Leah också med ;)

pappa, jag är törstig!

varsegod!


Det vart öl och hallon tårta för Leah, men f*n va arg hon blev när vi sa att det var slut på tårtan. thi hi!

Medans Leah håll lådan med ölen, fick jag i mig ordentligt med päron cider *ler*


Leah fick sin första bästa vän i Dalarna, sandra och Daniels hund Igor


Han var jätte söt som skulle vara där hon var hela tiden. Iaf första dagen, Sen blev man lite trött på att ha en hund svansandes runt fötterna dagarna i enda.. *ler*

Senare på kvällen gick vi ner till en lokal som Mervi  (farmors tvilling syster) hade hyrt! Där var det skön sång och bjöds på massa mat! :)
Där fick man även träffa lite släktingar man inte hade träffat förr. skojj!

Pappa hade fått i sig lite alkoholhaltiga drycker, men verkar inte vilja veta det själv :)


farmor, Leah, jag och Mervi, runt si så där kl 00.30, Leah sov (jag med nästan)!


När det började droppa av med folk så gick även vi hem. Först fick vi åka hem till farmor och hämta Igor och Beata (Sandra och Daniels hundar) sen bar det av hem till dom där vi skulle sova.

Dagen efter var vi lagom trötta, Leah hade ungefär sovit 4 timmar mindre än hon brukar göra(sov mellan 01.30- 08.30, brukar sova 21-08) Och så hade hon blivigt sjuk. Hon vaknade jätte varm och super snorig. På e.m åkte vi hem till kusin Therese och hennes man Anderas. Dom bodde verkligen ute i ingenstanns (tycker jag iaf, men inte dom som bor där uppe) hehe. Nej men det var kul att se, dom hade en söt liten stuga, får och höns som var på gården. Men Leah vart bara värre så vi fick åka in till Ica nånstanns där i närheten och köpa alvedon. Vi kom även på en till sak som fungerade på henne när hon var trött men inte kunde slappna av för att sova. Man sätter henne i bilen, åker på grusvägar och spelar Ronny och Ragge *ler* funkade varje gång vi skulle nånstanns och hon inte kunde somna. Ut på grusvägarna och på med Ronny och Ragge *thihi*

Några timmar senare kom Therese och Anderas över till oss och grillade

Grillar man ska man sitta ute även om det är 100 minusgrader *ler*

På fredag morgon var Leah lite bätte men inte helt pigg. VI bestämmde iaf att vi skulle åka in till Coop iaf, Daniel och Alex skulle fixa något med deras stege på taget och behövde reglar. Medan jag tyckte att vi borde vara framme snart med tanke på att vi åkt igenom massor med små samhällen och åkt jätte länge tyckte Daniel att vi inte alls hade åkt så långt. Snacka om att man är van med olika saker. 15 min i bil för mig är länge. 30 min i bil för honom är vardags mat om han överhuvutaget ska kunna köpa mjölk.. hehe.
Vi åkte vidare från coop till Burger King för att äta, sen bar det av till Dollar store. Där finns det mycket skit men även lite skojjigare saker.. :) Hittade en jätte cool badkars matta och ett par jätte söta strumpbyxor åt Leah.. :)

När vi kom hem igen (efter att Leah sovit till Ronny och Ragge i bilen) fick Leah bada, hon hade nämligen både bajsat och spytt ner sig inne på dollar store. Tror det var pga alvedonen, det var lämligen 3dje gången hon hade bajjat på typ 1,5 timme.

Men mysigt och bada var det iaf :)


Lördagen började bättre för Leah, hon hade sovit bättre och var pytte pytte gladare igen.
vi satt nere och softade lite innan dom andra kom ner och åt frukost med oss.. :)


Vi packade ihop våra saker efter frukost så skulle vi åka hem till farmor och fika innan Sandra körde hem oss. Igentligen skulle vi åka tåg men hon var super gullig och erbjöd sig att köra hem oss eftersom Leah inte mådde så bra. Skönt att slippa åka med full packning på tåget och en trött, sjuk och Ledsen Leah.. :(

Hej då kompis! hoppas du kommer snart igen, du smakar gott.. :)


VI stannade hos farmor och fikade lite, hälsade på farmor, som också hade blivigt sjuk, hejjade på Bettan som skulle ringa oss när hon kom till Västerås nästa gång, då hon gärna vile träffa Alfons (och oss så klart).

Väl hemma igen vart det blom koll nästan på en gång. mormor och morfar var här och vattnade i torsdags men v kom ju hem i lördags så man funderade ju på hur allting hade klarat sig. Alla sakerna i växt huset hade klarat sig och det i krukor inne. De som var ny satt och inte omplanterat hade inte klarat sig utan vatten i 2 dagar.. lite synd men endå bra att så myckat var bra. lite vatten på dom som såg trötta ut sen var det inga problem. och det hade ju regnat så vår gräsmatta börjar också växa till sig :)

Idag var det lite som skulle planteras om och sen kom Anna och hälsade på! jätte skoj, hon tyckte att Leah hade växt så mycket sen sista. men det var juh inte många veckor sen, 2, tror ja det var :) man märker att det verkligen går undan.. :)
Vi tog en cykeltur till coop (ja här hemma tar det 15 in att cykla till coop, hehe!)  för att köpa lite till maten, eftersom Anna kom så ska det ju grillas *ler*

Tack alla för en super mysig lång helg!

//Elin

Alfons 3 år!

Idag fyller Alfons 3 år!

Dagen började som vanligt med frukost och Alfons hjälpte Leah att dricka juice


Medans jag och Leah fixade sista paketen åkte Alfons och pappa till konsum och handlade.

Hehe, Alfons fick ett tuggummi i atomaten.. kan det ha varit blått?


När dom kom hem igen ville Alfons vila och Leah somnade i sin säng så pappa röjde på framsidan och jag fixade de sista på tårtan.

kl 13 kom Farmor, Sandra och Daniel, dom sjöng så fint och hade med massa med paket. han fick en sementblandare bil, bamse memori, kläder, stor spade och kratta/, hink, hopp boll och pump, pussel.. tror  det var allt :) om det är något jag missat ber jag om ursäkt.

Danne, Marie, Emelie, Evelina och Tim kom när Alfons satt och öppnade alla paket, av dom fick han en barn- skruvdragare och sticksåg med tillhörande skyddsglasögon. Av Tim och Mats fick han en byggare bob truck.


känns som lilla julafton :)
Av oss fick han ett bandymål med 2 klubbor och bilar att ha i sandlådan. Leah hade köpt en t-shirt med en stor grävmaskin på. :) Gammel farmor skickade ett kort där hon önskade honom grattis och skulle komma upp i Juni :)

Det vart fika och då kom tårtan fram! Någon som ser vad den ska föreställa?


Tåget Tomas!


Här har vi farmor, Leah , Sandra, Emelie, Tim, Evelina, Marie och pappa :)


Daniel lyckades jag också få med :)


Men Alfons själv hade inte tid att fika, han var inne på sitt rum och skulle leka med alla leksakerna. Danne gömde sig också väldigt bra.
När han hörde att  vi skulle börja på tårtan kom han och skulle självklart ha tåget Tomas ansikte :)
Efter fikat försvann Tim och Alfons ut med pappa för att bygga ihop bandymålet. Dom hade jätte kul och sprang fram och tillbaka in och ut. Dom spelade bandy, var i sandlådan, inne i Alfons rum. Och kom och tog en till kaka då och då.. hehe.

Danne, Marie, Emelie, Evelina och Tim åkte hem. Då vart det farmors tur. En tripp till sandlådan och sedan beställde vi mat på pizzerian. Det är nämligen så att Daniel tycker en massa om kebab, och varje gång farmor och Sandra har varit här har vi ätit kebab. Så alltså var det inte mer än rätt att Daniel skulle få sin kebab nu.. thi hi.

När farmor, Alfons , pappa och Daniel var iväg och hämtade maten kom mormor och Lelle :)
Av dom fick Alfons en bil som lastar trästockar (kommer inte ihåg vad såna heter). Medans vi åt mat fick dom smaka på tåget Tomas ena vagn och dricka lite kaffe :)

Alfons var jätte glad att dom kom!




Efter det var Alfons inne i andra andningen och skulle leka massor med mormor och Lelle. Han skulle leka, visa sitt rum och busa en massa! hehe! Han testade att borra i Lelles mage, Lelle varnade om att det kunde komma ut kaffe om han borrade ett hål, men det av skräckte ju inte, snarare tvärtom, han borrade ännu mer *ler* Jätte kul att så många kom och ville fira Alfons dag med honom  :)

Mormor och Lelle åkte hem till sin hund och Farmor, Sandra och Daniel skulle åka hem till sina hundar. Men det tyckte ju självklart Alfons inte att dom skulle utan dom skulle stanna kvar hos oss.. :)
Vi rundade av hans födelsedag med en mysigt bad och lite lek med alla nya leksaker.

Byggare Bob trucken


Leah testasde skyddsglasögonen :)



Alfons tackar för alla fina presenter och kort!! :)

// Elin

Leka och baka

Nu kommer äntligen bilden på Leahs söta hatt Anna gjorde :)


Igår firade dom Alfons på dagis, han bjöd på glass och fick en fin talva som sitter i hans rum.. :)
När pappa kom hem efter att han varit ute och övningskört med morfar/Nenne var det dax att baka bullar till hans kalas hemma.

innan man kan "kladda" (som Alfons kallar det) måste man ha i alla ingredienser


När det är färdigt är det bara att ta och göra bullar :)
Mina duktiga grabbar vet hur man ska gör!


Leah hjälpte självklart till!


Det vart kvällsmat och självklart lite smakprov på bullarna *mums*

Imorse busade Alfons och Leah i våran säng *ler*


På f.m åkte Alfons och pappa ut till tillberga och hjälpte Nenne att sätta upp tak på altanen. Tim och Mats kom också ut och hjälpe till, så Alfons och Tim hade lekte hela dagen och hade haft det super skoj!

Det bra med skyddsnät på studsmattan när dom ska hoppa samtidigt :)


När Mii inte är hemma tar dom sig friheten att gräva lite bland hennes blommor. ( men säg ingeting till henne!)


Emelie gav grabbarna bus lite bullar, då hade dom tagit med dom ut och satte sig så fint vid parasolet *ler*


Alla barn i alla åldrar tycker visst det är roligt med asfaltskritor ;)


Tur att Mats inte använde alla så Alfons och Tim också fick leka lite


Emelie , Tim och Alfons hade visst gått till lekparken en sväng också, det händer mycket där ute när man inte är med.
Hoppa studsmatta gjorde dom också!


Jag, Leah och mormor/Mii var hemma hos oss, vi städade och bakade Alfons tårta tills imorgon ;) tänker inte lägga ut nå bilder på det än utan tårtan kommer imorgon:) Alfons fick se ett kort på min mobil och kunde iaf säga vad den såg ut som. Så jag är hel nöjd! Huvudsaken är juh att han förstår *ler*

När morfar/Nenna kom och hämtade Alfons och pappa, kom mormor/Mii och hämtade mig och Leah. Vi åkte och köpte dom sista sakerna till bakandet. Sen var det bara att ta sig hem och börja. Tårtan började vi med strax efter 12 och var klara 4 timmar senare. och då är det lite kvar som ska fixas imorgon! Så är det inte snygg och god efter alla dom arbetstimmarna lägger jag ner allt som har med baka att göra *ler*

Pappa och Alfons kom hem 17.30, då hade dom fixat hela innertaket på altanen, super bra gjort! Det kommer bli super snyggt där när grabbarna är färdiga! Den 12 juni ska Emelie ha sitt studentfika där, 27 juni ska Leah ha sitt dop fika där och 3 juli ska vi fira morfar som fyller 50 där. Thi hi, det nylaggda golvet kommer vara slitet innan första månaden.

hoppas alla haft en bra lördag! Nu ska vi ta och slappa i soffan en stund. Imorgon är det bara att ta nya tag och ha 3 års kalas för stora Alfons! :)

//Elin


Inga nycklar

Dagen började med frukost och att ta med all packning till dagis, vilket innebar en Leah, Alfons, vagn, extrakläders väskan, utflyktsväskan, skötvästan, buss kort.. Och jag själv då.. hehe! Pappa åkte och jobbade mellan 8-17.
Det var hur många barn som helst på gården när vi kom till dagis, hela rösegård skulle nämligen på utflykt. De var barn överallt med dessa reflex västar i rosa, gult och grönt. Ja stannade kvar med Alfons en stund så dom iaf visste var en av alla var någonstanns *ler*

Efter det gick jag och Leah och hälsade på på mitt jobb. Dom skulle ha Vårfest så vi fick se en massa med fina uppträdanden :) Efter det skulle vi ta bussen hem och och äta lunch innan det var dax att vända tillbaka till dagis för att hämta Alfons. Men vi kom ca 10 minuter bort när ja kom på att jag hade glömt mina nycklar hemma! haha! Så det var juh bara för oss att vända och ta bussen tillbaka till jobbet, och antingen hämta nycklarna mormor hade, eller stanna kvar där, när vi endå skulle till bäckby igen någon timme senare. Så sagt och gjort, vi satt på mitt (och mormors) jobb till det var dax att hämta storebror.

När vi hade hämtat honom gick vi tillbaka till jobbet för Alfons skulle få ett äpple och vi skulle åka mer mormor/Mii och handla. Nu har jag iaf vart där så det räcker för ett tag framåt *ler*
Vi åkte ner till stan för mormor/Mii skulle ta en spruta innan vi skulle göra nånting annat. Det vart lite brottom så Alfons fick åka på Leahs fotstöd på vagnen.

Allt går bara man vill


Uppe på City praktiken hade dom massor med roliga bilar man kunde leka med medans man väntade :)


Det gick jätte bra så mormor/Mii förtjänade en glass. Och det gjorde Alfons med så vi gick och köpte kulglass.. :)
Men först skulle vi stanna vid fontänen och kolla på vattnet. Och konstatera att man INTE fick kasta skräp där utan de skulle man göra där (han pekade på en papperskorg)


Det är inte lätt när man är för kort för stolen men för stor för en barnstol *ler*

Vi tog med den super coola muggen hem ;)

Efter glassen på stan åkte vi vidare till ica maxi där vi skulle köpa glass som Alfons ska ha med sig till dagis imorgon, så dom får fira honom där :)
Det vart också en sväng förbi arosbaby. F*n va dyr lära-gå -stolen som jag vill ha är! :(
Vi kom hem strax efter 16.30. Då vart det att tina kyckling och ta det lite lungt inne, innan vi gick ut och lekte med bilarna Alfons hade fått av Mii på maxi.
När vi kom in igen var pappa hemma och det var dax att vattna gräsmattan och laga mat. Alfons avslutade med kvällsmat och ett skönt bad med vatten i hela badrummet *ler*
Pappa har pluggat lite teori då han ska på något som heter riskettan på körskolan imorgon. 

2 ggr när vi var ute och åkte sa Alfons till att han behövde kissa! super duktig kille! När han satt där på city praktiken och var helt inne i bil-lekandet tittade han upp och sa att han skulle kissa, så vi gick på toa. När vi var på maxi sa han de samma och vi sprang iväg till toan. så otroligt duktigt gjort!! Ville bara skryta lite ;)

Nu ska vi snart ta och hoppa i säng. Leah sover redan. Köpet av batteridriven sängmobil var lätt värt varenda öre!

// Elin

oj oj oj

Ibland känns det verklligen som att allt händer på en och samma gång så man inte hinner någonting. hehe!

På väg till dagis igår såg vi något super häftigt!

en grävmaskin!!


Som tömde skopan i en lastbil! WOW!! *ler*


När jag och Leah kom hem från dagis var det bara att sätta sig framför köksbordet och göra paket till alla plantor pappa hade sålt :)
Kl 13 åkte pappa för att hämta Alfons så vi fick fortsätta själva, 24 paket och 48 mjölkpaket senare var vi äntligen klara :)

På e.m medans Alfons och pappa var ute och körde med morfar/Nenne . Åkte jag med mormor/Mii och Karina och handlade. Jag köpte en super cool GRÖN jacka till Alfons, när ja kom hem, tyckte Alex att den var lite väl grön men nu i morse var den helt okej.. hehe. (färgen kanske mattades av under natten *ler*) Men iaf, efter handlandet åkte vi vidare till Bellevue och spelade badminton. Först tyckte Leah att det var helt okej att sitta i bilstolen och kolla men efter en stund ville hon vara med, så hon satt på min arm (inte lätt att spela med en hand och med en Leah i famnen som drog mig i håret) Tillslut gick jag ut till bilen och hämtade bärselet så hon fick hänga med på magen istället :)

Hehe, Alfons tjatar massor om att "namo" och "klackla" (farmor och Sandra) ska komma med paket till honom :) Idag ritade vi upp på en almenacka, så vi kunde se hur många dagar till han får vänta och vi höra på hans tjat *thi hi*

Idag när det var dax att gå till dagis plockade Alfons en jätte fin buket maskrosor som han tyckte att jag skulle ta hem till pappa :) A just ja, Leah sov i sin säng mellan 22-03!! WEE!

balansgång kan man gå...


Det finns så himla mycket spännande man kan hitta på när man ska gå till och från dagis, helt otroligt :)

Pappa och Alfons stannade på stan idag efter dagis och köpte en super cool cykel hjälm, på den står det "There are no rules with me"  och massa fräna döskallar :)

När dom kom hem fick Alfons öppna ett paket han igentligen skulle få på söndag. Dom ska på utflykt med dagis imorgon och Alfons behövde en ryggsäck (han har en, men den har han sina extra kläder i på dagis). Den han har på dagis var precis så man fick ner kläderna i den så vi köpte en större Spindelmannen rygga han kan ha extrakläderna i och den mindre till utflykter. Så kunde alltså inte vänta med de paketet eftersom han ska ha den i morgon.. hehe.

Suddig bild, men han stod lixom inte still *ler*

Han var ute och cyklade på gården med 2 grann tjejer sen, tror dom var rätt impade på hans hjälm (jag var det iaf)
Sen bar det av till affären, vi skulle handla baka saker till hans födelsedag, ja ni läser rätt, jag/vi ska baka! A lite iaf ;)
Jag bakade faktiskt min mormors "sega chokladkakor" nu på kvälls kvisten så vi får väl se om dom är nå ätbara sen :)

När vi kom hem gick jag och Leah en promenad med min gammla jobba kompis Aneta och hennes lille Viktor på 3 månader. men han var både längre och vägde mer än Leah. hehe

Alfons och pappa planterade om blommor och lekte i sandlådan medans vi var borta.

Ne nu ska vi väl ta och hoppa i säng, får se hur länge Leah sover i natt 22.30- ?

// Elin


"Affo num"

Igår bussade vi ut till Erikslund och köpte födelsedags presenter till Alfons. Självklart missade vi bussen från stan och fick vänta en halvtimme :/ Men man kan ju inte ha tur jämt!

Leah diggar verkligen jula*ler*


På McDonalds tog vi en stå-stund. hon har blivit jätte bra på att stå. inte helt själv men iaf.. :)


När vi skulle åka hem var det så mycket vi skulle ha med, så det slutade med att vi fick bära Leah och stoppa alla saker i vagnen *ler*

Väl hemma vart det bara att ta det lungt. Jag och Leah la oss i sängen och vilade, pappa fixade med blommorna. När vi gick upp gick pappa och vilade, han sov nästan 2  timmar, jobbigt att shopa ;)
Det kom en tjej förbi och köpte Leahs gammla sängmobil och vagn leksak.
Anna och Andreas kom! Anna hade gjort klart Leahs hatt :)

Missade att ta en bild igår och nu sover hon men ska fixa en bild på hatten i morgon! Den e så himla sööt!

Hon sov mellan 21-23.30 igår!
Nu somnade hon 20.30 men ville vakna igen 21. verkar inte vilja somna om heller... :(

Idag kom Alfons hem! Han hade inte velat åka till dagis på morgonen så Lena körde hit honom runt 10. Jag och Alex har funderat lite på om han skulle byta rum, av mer praktiska skäl som tex att har han rummet in till v-rummet så finns vi ju alltid i närheten, och han kanske leker mer i sitt rum och inte drar ut varenda sak i v- rummet. Och när Leah får eget rum behöver man inte vara orolig på nätterna, att man måste vara tyst i köket för han ligger i rummet bredvid.¨

Så vi frågade honom om han ville det och började direkt plocka in sina saker i "blåa rummet". Men kom på efter en stund att det kanske är smartast att plocka ut det som redan finns där inne först *ler*

Han var jätte duktigt och tyckte det var riktigt skoj. Vi  tog en paus och åt lite lunch, han vilade i sitt nya rum och sen fortsatte vi med lite mer trista saker (i hans tycke) som gardiner och kläderna. Jag tycker det vart mycke mysigare och så möblerade vi annorlunda så lekytan blev större.. :)

"Lek delen"


"Sov delen"


Om man tittar noga uppe i vänsta hörnet så ser man ett orm huvud. Vi hängde nämligen upp hans orm i taket över sängen *ler*

Pappa åkte och jobbade kl 13 och kom hem 20.30.
När jag höll på med dom mer ointressanta sakerna i hans rum satt Alfons och målade med vatten färger :)


Leah vilade i sin säng mellan ca 11 till 14.30! :) När hon vaknade gick vi in i Alfons rum och lekte lite


Det bar av till Ica där vi skulle posta lite saker (ni får se det i postlådan om nån dag) och köpa 100 frimärken till alla växter jag och pappa ska paketera imorgon.. hehe!
Sen har det väl igentligen inte hänt så mycket mer idag, Alfons badade och vi åt kvällsmat. Han sa själv 19.30 att han ville gå och vila. Det säger man ju självklart inte imot , så han gick och lade sig. Leah verkar ha somnat om nu igen så jag hoppas hon sover i sin säng nån timme till iaf *ler*

// Elin

Leta tyg med Anna

Igår tog vi det lungt här hemma, flyttade ut alla pappas blommor/plantor till köket, där dom får sol ljus.
Sen ställde vi in Leahs leksaker och lite annat i hennes rum så nu ska vi bara vänta på att hon sover i sin säng, i sitt rum. Men vi tar en sak i taget *ler*

På e.m åkte jag och Leah ner på stan och mötte upp Anna och Anderas.

 
Vi skulle gå och kolla på tyg, Anna ska nämligen sy en hatt/ fiskar hatt till Leah. Hittade ett jätte fint tyg, kommer bli sååå fint!
Pappa cyklade bort till Coop och köpte en värmefläkt.
Anna följde med oss hem och lekte med oss :) det vart lite mat och en film. Leah sov i sin säng mellan 20.45-23! :)

Imorse åkte vi med morbror Mats ut till Tillberga,  där skulle det spikas en massa!
Jag och Emelie gick ut och skulle sätta upp säkerhetsnätet på studsmattan.

Emelie har muttermojjen(spärrskaft) och satte fast stolparna :)


Pappa kom också ut och hjälpte till :)


Snart är nätet uppe!


Vart riktigt bra faktiskt. Det roliga var att vi inte hade tänkt på vart öppningen var, men den hade hamnat precis där den skulle vara! haha!

Det vart fika med äppelpaj och glass *mums* Sen gick gubbar/grabbarna ut och spikade lite till, då gick jag och Leah hem til Anna och kollde när hon gjorde en prov hatt till Leah.

Anna klippte och Leh höll koll :)


hon kolllade även att Anna gjorde rätt när hon sydde


Tjerngrens skulle äta så vi gick tillbaka, pappa mådde inge vidare så vi åkte hem istället. När vi kom hem vart det ganska lungt en stund. Sen började jag och Leah och städa medans pappa gick ut och satte jordgubbsplantorna (som han hade grävt upp hos mormor och morfar) i landet på baksidan. Anna kom förbi en stund och provade provhatten på Leah som nu var klar. Men konstigt nog var den för liten. med våra beräkningar borde den ha varot alldelles för stor *ler*

Anna åke vidare men Anna ner på stan och vi fortsatte kvällen här hemma med mat och Leah lade sig nyss i sin säng, somnade direkt! Weee!!  Får se hur länge hon sover i natt, det vore ju bra om det blir länge och längre pass. Men det är bra att hon har accepterat sängen och sover där överhuvetaget :)

Imorgon ska vi åka ner på stan och leta födelsedagspresent åt Alfons! :) Det är jag och pappa kvar, Leah har redan köpt sin. Hon är duktig hon som är ute i tid *ler*

Nej nu ligger Leah i sin sänge och pappa i vår så ja hoppas väl ner där jag med och njuter av all plats som finns innan liten vaknar till :)

// Elin

1 år och 5 månader!

Så länge har jag och Alex orkat med varann idag *ler*
Älskar dig min underbara! Du är våran bästaste bästa pappa popcorn! Min sockertopp *ler*


Leah var jätte duktig igår kväll och somnade i sin säng kl 22 och sov där enda till 00.30! :) jag fick ha min del av sängen alldelles själv, och ligga precis som jag ville! Så otroligt underbart så ni som har det jämt, njut!!! :)

Vi började dagen idag med att flytta ut alla blommor i växthuset, va fint det blev. Jag sågade till trallen och la den runt och framför. Det var lite inventering av vad som fanns och hur det såg ut.. hehe.

Visst blev det bra? (bilden vart himla sne, måste ha flyttat kameran samtidigt som den tog eller nått annat konstigt för det är rakt i verkligenheten *ler*)


på e.m bar det av till Willys med mormor. Och vidare hem till gammel mormor och fikade. hon var lika förkyld som mig, Alex och Leah.. hehe!

Gott med fika... men varför tittar alla på mig? :)


Vi åkte vidare till Coop där vi köpte lite blommor jag ska sätta i blomlådor och lite rabattkant. Mormor köpte säkerhets nät till studsmattan, ska sätta upp det på lördag när vi ska ut dit och spika lite, så då kan Alfons och Tim hoppa utan att dom ska hoppa ut och utan att Zingo ska hoppa på.. hehe

Färden fortsatte till Öb där dom skulle ha superbilliga glasspaket men självklart var det slut.. :(

Väl hemma igen tog vi det lugnt, lekte lite och badade!
Vi fick plats allihop eftersom Leah inte är så stor.. hehe. Men det blir nog väldigt trångt om Alfons skulle vart hemma. Han ska ju hoppa och busa runt lite så han behöver nog hela badkaret, om inte hela badrummet för sig själv när han ska bada *ler*

Kul är det iaf fortfarande! speciellt när man busar med vattnet *ler*


Alex lagade mat medans Leah fick äta, sen la vi henne i hennes säng 20.30, 21.00 sov hon, ska bli spännande att se hur länge hon sover i natt. Länge! så jag får snurra runt lite *ler*

Vi fick ta in alla blommor igen nu, vart för kallt ute, men ska köpa en värmefläkt  imorgon så den ska hålla det varmt på nätterna ifall det blir för kallt, så slipper man ta in allt. Just nu står hela köksbordet fullt med blomor *thi hi*

Imorgon f.m ska vi träffa dom andra bebisarna i föräldragruppen :) Sen kommer Anna till västerås så ska vi träffa henne på stan och titta på tyg till en fiskarhatt som hon ska sy till Leah.. :)

Nu ska ja gå med på en sak. Faster Sandra har LITE rätt. Leah är LIIIIIIITE rödlätt i håret ;)

// Elin

Halkkörning! :)

Pappa kom hem 01.30 inatt stackarn! Imorse skulle han upp och köra halkan! Vi åkte till körskolan lite tidigare för att vi skulle kolla upp lite med lån till det som är kvar av körkortet. Men när vi kommer dit hade vi fel på tiden och dom skulle inte åka 10.30 utan 11.30 *ler* så pappa fick sitta kvar och plugga lite innan.

Jag och Leah cyklade hem och började packa lite blommor som skulle skickas idag. 11 paket blev det :)
vi gjorde inte så mycke mer, Leah är fortfarande förkyld. snorig och hostar en del.. :( Det vart ett skönt bad och lite bus på golvet. Sen kom pappa hem. han hade haft det skoj, kört på en jättehal bana och fått sitta i en bil som dom vände upp och ner så skulle han försöka komma ut :)

Morfar kom förbi, han och pappa skulle ut och åka lite. Medans dom gjorde det gick jag och Leah till Ica med alla paketen som skulle postas. När pappa kom hem planterade vi om massa gurkor, pumor och jag tror det var meloner.. :)

Leah tyckte det var roligare att leka i soffan.. :)


Nu ska vi organisera om alla plantor så allt får plats :)

//Elin


Hela helgen :) och lite till

Den här helgen har det hänt en hel del, så jag har inte hunnit blogga.Skulle fixa det igår men då ville inte internet funka
 :(  Det får bli en lååång sammanfattning nu istället *ler*

I lördags vaknade Leah med feber, hosta och snorig näsa.. :(
Hon mådde inte alls bra. vi tog det lungt på f.m och planterade om lite blommor, Alfons var jätteduktig som självklart hjälpe till.. :)

På e.m tog vi en cykeltur ut till Tillberga och skulle hjälpa morfar/Nenne att måla hans altan. Men först stannade vi på Lindqvist och kollade på blommor.

Alfons tyckte det var mer intressant med fiskarna :)


Många var dom!


Sen var ju glassdisken väldigt intressant också *thi hi*
Det vart självklart en glass att smaska på i cykelsadeln

Självklart skulle jag och Leah också ha glass, men hon sov så jag fick min för mig själv *mums*

När vi kom ut till Tillberga var studsmattan uppe så där fastnade Alfons på en gång! (Mormor/Mii ska köpa ett skyddsnät som vi ska sätta upp nu i helgen.)


Men spika ska man bara göras, det hör lixom till när man är ute hos Nenne :)


Vi andra höll oss till det vi skulle göra, måla och åter måla.. hehe


långa pappa tog det längst upp och taket *ler*


Leah var inne och hjälpte mormor att laga mat (morfar är väl inte bästa fotografen, med fingret i vägen*ler*)


Efter maten blev det mer måla och Alfons hoppade mer studsmatta....


och ja? vad han nu gjorde, skoj och fantasi hade han iaf


Vi cyklade hem igen runt 20 snåret och det var bara att hoppa i säng allihop.
Leah sov inte alls bra utan vaknade och grinade mest hela natten :( en annan fick inte mycke sömn.
Alfons kom in till oss runt 5 och sen somnade han, då tyckte pappa att han inte fick plats och gick upp. förstår inte riktigt varför, fanns ju massor med plats *ler*


Pappa hade satt ut en annons om att han ville ha ett växthus, och det var en kille som nappade! För 500kr fick han det om han kom till Hallsta och monterade ner det. Sag och gjort, han och morfar/Nenne tog med släp och åkte dit på Söndag f.m.
Jag Alfons och Leah var kvar hemma och städade upp så dom skulle få plats när dom kom hem :) Leah mådde fortfarande inte bra och sov ute i vagnen mellan 9.30-13.

Ner montering pågår


När dom kom hem igen lämnade dom av ramen och allt glas sen bar det av att köpa virke.
Lunch dax och sen ut och  mäta ut vart det skulle stå och jämna ut marken.


jag och mormor/Mii fick till uppgift att göra rent alla rutor (roligare uppgift kunde man ju ha fått)
Men vi satte upp ramen och fixade lite. Glasen var det ingen ide att hålla på med så länge Alfons var vaken. Han vill så gäna hjälpa till med kanske ingen bra ide med glasrutor. Så vi grillade och hade lite kvällsmys istället.

Måndag morgon började med att Leah inte hade sovit, vilket betyder att jag inte heller sovit. Så pappa och Alfons åkte med Mii till dagis. Dom verkar haft det riktigt skoj på väg till dagis (hade regnat hela natten och duggade på morgonen)

Nu ska du få se pappa!!


Weee!!


hmm, vattnet försvinner ner i en "attenbum"!


När pappa kom hem igen började vi med att sätta upp alla rutor i växthuset:)


Vi gjorde klart växthuset efter många små avbrott.. :)


snart kan ja sitta i den här :)


Leah sov lite bättre natten till idag, alltså gjorde jag med det *ler* men jag har ju självklart också blivigt förkyld och Alex mår inge bra han heller.. :(

Idag har vi iaf cyklat ner på stan och skrivit in honom på arbetsförmedlingen och köpt lite kläder till honom.
Vi kom hem en snabbis och paketerade lite blommor som jag och Leah tog med oss. Skulle nämligen handla med mormor och karina. Pappa skulle åka till Frema och jobba mellan 17-00! stackarn som inte är frisk! :( Efter att vi vart och handlat hängde vi med och tittade på när mormor, karina, karinas syster och moster Emelie spelade badminton.


roligast var frukten efteråt *ler*

Nu är vi hemma igen och ska väl skriva klart här och gå och lägga oss sen..  :)

//Elin


Cykla

Pappa och Alfons tog min cykel på f.m och cyklade till coop. Där köpte dom slang och lite andra saker så dom kunde laga pappas cykel. När dom kom hem igen vart det lite leka ute och Alfons fick en risifrutti innan han gick in i sitt rum och vilade en stund. Eller ja en stund, hehe. Efter nästan 2,5 timme fick vi tvinga upp honom ur sängen *ler*

Vi tog och lagade pappas cykel och så skulle vi cykla till Öb och Coop. 

På Öb köpte vi smörjningsmedel till pappas kedja, den lät inte så bra.

Alfons fick åka Cykelkärra :)


Leah fick åka Bärsele


Det vart ganska tungt att ha henne där efter ett tag, men det var så mysigt!
Speciellt när hon somnade :)
 
Efter att vi vart på Coop och köpt hallonbuskar och lite hängamplar gick vi över gatan och Alfons fick en glass på McDonalds :)


Självklart ska man leka när man är där också :)


Där uppe var jag!


Nej, ja vill ha min keps!


Når den fortfarande inte :)


Woooo!


Vi åkte hem och Alfons lekte lite till på framsidan, sen gick han ut på baksidan och hjälpte pappa att grilla *mums*
Farmor ringde och pratade en stund, dom kommer och hälsar på när Alfons fyller år :)

Det vart lite kvällsmys i soffan med godis och nyss sa Alfons att han ville gå och sova, duktigt kille!!

trevlig kväll allesammans!

// Elin

RSS 2.0