Dop

Igår var det ju Leahs dop dag! :) Vi hade som tur var jätte fint väder.

Här hemma började vi dagen med att duscha och åka ut till Tillberga och åt frukost där. Sen gjorde vi det sista till smörgås tårtorna.

12.30 började dopet i  Hubbo kyrka


Alfons var med därframme helatiden och var jätte duktig!


Anna läste en dikt och jag sa att hon skulle heta Leah Viktoria Kohlin. Pappa och Alfons hällde upp vattnet


Himla intressant var det!




Leah var glad och pratade en massa, när vi sjöng, sjöng hon med och sen tystnade hon när vi vart tysta *ler*


Klara :)


Efter kyrkan åkte vi till mormor och morfar och fikade, Leah var jätte fin i sin klänning med matchande hatt Anna sytt åt henne :)  (Bilden är tagen några dagar innan, när vi testade klänningen)


Det vart lite mingel innan allt var färdigt :)

Här tar Farmor kort medans Emelie håller i Leah, Mats och morfar kom också med. Evelinas huvud är det som sticker fram


Anna och Andreas sitter och pratar med Cicci


Mormor pratar lite med Annas familj  pappa Lars-Olov, bröderna Jon och Dan och Mamma Irene.


Farmor, Mervi och Michaela


Sandra, Johannes, pappa, Therese och Daniel


Det vart dax för Smörgåstårta.










Efter maten gick Lars- Olov en sväng med Leah och hon hade somnat på hans arm, dom var så söta.
Den vart mycket där på f.m för liten *ler*


Alfons tog med sig farmor ut till gungan


Anna hoppade studsmatta


Och Beata ville busa med Tim


Men nu var det dax för fika så hon fick vänta *ler*

Tim och Leah lekte istället för att fika, det tyckte dom var skojjigare!


Beata ville fika, men jag tror inte flörtandet funkade tyvärr :)


Efter fikat vart det paket öppning, Leah fick välja paket. A eller jag stoppade in henne i skåpet med paket, och så drog hon i ett snöre, och det paketet öppnade vi  *ler*


Leah tackar alla jätte jätte mycket för alla hennes fina presenter!


När vi kom hem igår kväll hade vi en sovandes Leah i bilen och en jätte trött Alfons så det vart sängen för oss allihop :)

Det var en jätte bra dag och hoppas alla hade det trevligt!
om det är någon som har fler bilder från dopet får ni gärna skicka dom till våran mail om ni vill *ler*

// Elin

Mycke har det hänt! :)

Den här veckan har varit fylld! Nästan ingen kväll har Alfons kommit i säng i tid och orka med bloggen har man bara inte gjort! :)

I Tisdags på f.m var vi i lekparken och lekte med Conny och lilla Wilda (snart 5 mån)  :)


Alfons gick hem och hämtade alla sina traktorer *ler*


På e.m busade vi lite med grannen


Medans Leah busade började Alfons rada upp sina leksaker, ibland undrar man vad han har för små planer :)


i Onsdags morse när jag kom upp vara alla redan vakna och lekte i Alfons rum


När vi gick ut sen rensade vi rabatten och Alfons fick vattna de blommor han hade planterat :)


Sen vart det dax för häckklippning :)


lite senare på e.m åkte pappa och Nenne och hämtade ett lass sand till sandlådan! Äntligen, så som Alfons har längtat efter den! :)

Alla måste hjälpa till!


pappa byggde ett hörn åt grävskopan så att man kunde gräva ordentligen och Alfons ville visa Lina när hon kom förbi :)


Dom hämtade även hem våra nya utemöbler, fin fint vart det!
Medans dom fixade de där var jag, mormor och Leah iväg och beställde en ny bilstol till Leah som skulle hämtas dagen efter. Vi åkte även till jysk och köpte ett partytält som aggera uteplats och tak för möblerna.

Leah ville också in på resturangen vid Coop och köpa mjukglass *ler*


I torsdags åkte jag iväg med Lina för att hämta nya bilstolen. När vi kom hem igen hade Anna kommit, vi skulle ner på markaden i City med henne. Men när hon skulle hit hade hon cyklat bort sig helt, inte lätt att hityta på gryta heller *ler*

Det första vi såg när vi kom ner var godis och ballonger så då tänkte både jag och Alex att nu är det kört, han kommer tjata om de hela tiden. men han var super duktig, kom självmant och ville hålla någon av oss i handen, stannade och tittade på ballonger och sen gick vi igen. När han till slut sa att han ville ha en klubba kom vi överens om att vi skulle gå runt och sen in i några affärer så han skulle få en innan vi gick hem, och det tyckte han var helt okej!

Som vanligt fanns det inte nått vettigt alls på marknaden, förutom fontänen (som alltid finns där)


Alfons tjejer! :)


När vi kom fran till karusellerna ville han åka bilarna, det roliga var att han hade hittat en 1 krona hemma på morgonen som vi sa att: håll i den så kan du åka karusell för den. Och han var ju överlycklig och berättade för alla att han minsann skulle åka karusell för den. När vi åkte ner på marknaden hade han den stenhårt i handen opch sen åkte den ner i fickan, kul att han verkligen hade koll på den, vill man åka karusell så kan man om man är lika duktig som Alfons! :)


När vi hade gått i affärerna och köpt en pool, band till Dopklänningen och shorts till pappa gick vi för att köpa Alfons klubba! ;)

Alfons fick klubba och Anna en rem :)


Vi träffade även Annas Anderas på stan


Leah fick ta hand om Nalle Puh och Cars Nallen pappa hade vunnit :)


Vi var inte hemma förens runt 19.30 och då började pappa och Alfons med poolen, jag gick till Lina och fick låna ett fat att ställa smörgås tårtorna på och sen var dom igång :)

I dag, (eller ja skriver så sent så det blir igår fredag) började dagen med syskon mys och bus på baksidan!




Sen kom morfa/Nenne och hämtade pappa och Alfons, dom skulle åka en massa till återbruket med skräp, Alfons är så duktig som hjälper till!


2 (eller om det var 3) vändor till återbruket. Mycket skräp var det iaf .:)

Spännande saker att titta på, men han hade även fått låna kontrollen och köra "krossaren" fram och tillbaka.. :)


Leka i ny städade lekstugan gick också bra! :)


Jag tog med mig Leah ner på stan, jag skulle nämligen klippa mig och efter mig var det mormors tur.

Jag hittade på ett jätte bra sätt att få Leah att ligga på mage idag! :)


Efter klippningen åkte vi ut till grabbarna i tillberga för att äta och fixa lite ingför dopet imorgon! :)
vi åkte hem i dunder fart 21.45 för ica grytan stänhde 22 och Leahs välling var slut. Så det vara bara för småttingarna att hoppa i säng när vi kom hem, själv ställde jag mig och skalade räkor. Men nu får dagen vara slut och jag ska sova så man orkar med morgodagen :)

// Elin

bygga, städa och Alfons är hemma!

I helgen har vi varit ute i Tillberga och hjälpte morfar med altanen. När dom lade ner i söndags kl 22 fattades 1,5 bräda, snacka om skratt retande!

Men vi åkte ut i lördags och Leah agerade arbetsledare!


Åkte även släpkärra enda hem till Karlsson (huset mitt i mot)


Jag, Leah och mormor tog även en tripp till ica maxi.

i Söndags började vi med att åka till Bygg Max för morfar skulle köpa lite virke. När dom började skruva satte jag igång och slipade möblerna dom har hemma som vi ska ta hem och ha på baksidan. Men eftersom morfar bygger efterhand och inte planerar så mycket så var han tvungen att åka och handla igen, så jag hängde på och hade med mig ett färg prov till utemöblerna. Så morfar fick det han behövde och jag kunde måla möblerna :)

När vi kom hem igen hade Evve kommit hem och dom hoppade studsmatta (Leah var hemma och sov i vagnen med mormor när vi åkte iväg.)


Leah satt inne på altanen och kollade till så grabbarna gjorde det dom skulle


Medans hon höll koll på dom och jag och Evve hade målat färdigt började vi att rensa upp på gården. Vi kom också fram till att den stackars lekstugan var mer förvaring än en lekstuga. Så det var bara att gå ut och sortera bort allt som var trasigt, tillhörde pool och sånt som Tim och Alfons inte får leka med. Sen vart det ju ganska tomt och trist så vi hämtade lite hyllor, stolar, gardiner och köksutrustning.

Vart det inte fint?




När Leah hade tröttnat på att vara ledare kom hon ut och gungade lite


Hon vart jätte trött så Evve gick ut en promenad med henne i vagnen och så fick Zingo följa med. Vet inte varför men varken Evve eller Zingo kom hem glada, Leah brydde sig inte så mycket hon hade ju regn skydd (Och sov) *ler*


Medans dom var ute hade Alex och morfar kommit så långt att dom skulle lägga golv brädorna. Det har alltså varit jätte fint väder hela dagen men just när dom bara har det sista och snabbaste kvar så börjar det spösregna, men det var inte allt utan först la Alex skruvdragare av (tur att morfar hade en till) Sen började skruven ta slut men morfar hade lite till och så massa regn på det! haha! Men det höll inte i sig så länge så en halvtimme senare var dom ute igen och fortsatte, men som sagt det fattades 1,5 bräda *ler*


Men nu är det klart, ja nästan iaf, det är lite fönster lister och lite småfix inne men i det stora hela är det klart! okej, badrummen också. Han är super duktig! Och självklart Mats och Alex som har hjälpt till en massa också!


Dom har alltså byggt till en hall på framsidan, bytt all panel och alla fönster, grävt för grunden och byggt en altan där halva är vinterbonad och fungerar som matrum året om.

Idag kom Anna på besök!


Nu har gräsmattan växt upp så man kan vara där! Det är helt underbart, vi har byggt ihop Alfons sandlåda också så nu väntar vi bara på sand. men morfar/Nenne ska hjälpa oss med det imorgon eller på onsda, då kommer även våra utemöbler och dynor *längtar*

Visst ser det inte helt underbart ut?! Det kommer fler bilder när baksidan är mer "färdig"


Mysigt att kunna vara ute på baksidan och leka!


Morfar/Nenne kom hit när han hade slutat jobbet och pappa fick övningsköra ut och hämta brorsan! Leah sov hela vägen dit men så fort hon såg Alfons i bilen kom ett jätte smile! :) Dom är bara för Goooa med varandra! :)  Jag berättade i bilen att vi hade byggt ihop hans sandlåda så det första han gjorde när vi kom hem var att springa runt och titta på den! :) Sen vart det grilla korv och bad med pappa innan dom skruvade upp hans nya sänglampa och hoppade i säng :)

Den är jätte bra hans sandlåda, när man är där och leker fäller man upp locket så det blir som 2 soffor att sitta på och sen på nätterna lägger man ner det igen så inga katter kommer in där.
Vi håller tummarna på att morfar/ Nenne kan hjälpa oss med sand redan i morgon :)
 
Är det fint väder imorgon ska vi leka i nya vatten spridaren :)

Ne nu ska jag ut på framsidan och hjälpa Alex lite

// Elin

Glad Midsommar!

Igår kom Anna och Andreas förbi. Medans vi andra fixade med maten fick Andreas till uppdrag att mata Leah :)


Men Anna tog Andreas plats när han reste sig upp *ler*


Efter maten gick jag, Anna och Leah ut på promenad till BVC, vi skulle kolla upp Leahs vikt och längd. Sist när vi var där och tog sprutan vägde hon lite för lite,(hon hade varit sjuk 2 ggr på en månad och sista gången spydde hon mycket) så dom ville kolla så att allt var som det skulle. Det ösregnade ju så det vara bara på med alla regn kläder man hade och traska bort till Skallberget :) Anna fick testa Alex regnställ och det funkade utmärkt!
Hon hade gått upp i vikt och väger nu 6450g och var 66 lång (sist var hon 69 lång så dom måste mätt fel då)

När vi kom hem igen var det bara att sätta igång fikat, prästen som ska ha hand om Leahs dop skulle nämligen komma över och vi skulle gå igenom hur det skulle vara och så. Anna har aldrig vart på ett dop och hon ska ju vara gudmor så hon ville ju verkligen veta vad hon skulle göra och så. Det hela började dock med att jag fick gå och hämta prästen i en lekpark halvvägs till Ica Grytan för hon hade gått lite vilse *ler*
Men sen gick det väl ganska bra, vi kom fram till vad alla skulle göra och vilka psalmer det skulle vara och så.

Morfar kom mitt i alltihop också, han skulle hämta Alex och dom skulle vidare och köpa virke (ska bygga en trapp till altanen så folk inte behöver klättra upp på dop fikat). Andreas åkte för att köra Annas bror, men Anna stannade kvar och lekte med mig och Leah en stund. När morfar kom tillbaka för att lämna Alex tog han med sig Anna hem (tur att dom bor grannar) hehe.

Igår åt Leah mat och gröt hela dagen, på kvällen fick hon 25% ersättning och 75% bröstmjölk. Men under natten fick hon ligga i vår säng och snutta (pallar inte att pumpa ur utan pump hur mycket som helst) *ler*

Imorse skulle jag testa att ge henne en flaska välling på morgonen och det gick jätte bra, hela 200 ml satte hon i sig :)  Efter det har det varit gröt, mat och ersättning/bröstmjölk, vi testade även en mosad banan. I natt ska vi bara ge henne flaskan med 1/2 ersättning och 1/2 bröstmjölk och hon ska sova i sin säng. Vi kan inte sova tillsammans längre, hon och jag bara väcker varann hela tiden och så fort hon vaknar så ska hon snutta. Känns som att jag aldrig får sova.

Idag är det ju Midsommarafton!  Vi åkte ut med mormor och morfar till Anudshög, det var ju inte det lättaste att gå där med Leahs vagn, det var stora gropar och högt gräs, så jag vände vagnen och körde baklänges. helt omöjligt att köra med hennes små framhjul.


Det började ganska bra iaf, vi vann på chokladhjulet! :)


När vi skulle ställa oss för att titta på när dom skulle resa stången sprang vi in på Mats,Tim och min mormor.
Det var lite coolt att dom hade folkdräkter alla som bar stången
Tim (i svart t-shirt) och hans kompis gick först i ledet :)


Haha, när jag pratade med Tim hade han tappat 3 tänder! från förra Fredagen till i Måndags!

Så fiint det blev

Tim och hans kompisar sa att dom skulle gå och dansa runt stången men när vi såg dom sprang dom runt stackarn som satt i mitten och spelade dragspel :) Roligast var nog iaf kullen man kunde leka på :)

Lite fräna bilar fanns det också!


Det började komma lite mörka moln och tillslut hörde man åskan! usch!
Men regna gjorde det väl inte så mycket, det var värst när vi gick därifrån.. hehe

Men innan vi gjorde det skulle man ju självklart äta en korv och Leah ville ha drickan *ler*


Vi träffade Alexandra från mitt jobb, hon har en son som är lika gammal som Alfons och en till liten på  ca 3 månader, han var ungefär lika stor som Leah *ler*

 Vädret började bli lite sämre så efter att mormor och morfar kastat i sig deras kaffe så började vi röra oss hemmåt.



Vi åkte ut till tillberga och grillade, det vart efterrätt och sedan åkte vi hem, ska ut dit imorgon och hjälpa morfar med trappen till altanen. Jag och mormor ska åka en sväng till gammelmormor och sen ska vi köpa en bröstpump *ler*

Alex har gjort en liten inlogging eller vad man säger på Youtube. Där lägger han ut lite filmer och sånt som vi har gjort :)

Länken är:http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=akohlin&aq=f   (tror jag)
Eller så går ni in på www.youtube.com och söker på akohlin så kommer allt upp han har lagt ut :)

Det är jätte kul att ni skriver kommentarer och så, men vissa av dom står det tyvärr inte men det är ifrån, när ni skriver får ni gärna skriva vilka ni är. Spännande att se vilka som läser och skriver :)


// Elin

Dålig sida

Jag har försökt flera gånger att skriva här men antingen vill inte sidan ladda upp eller så kommer man inte in alls :( funderar på att leta upp en annan blogg sida och göra en ny. Men vi får se, annars kanske det är så att jag skriver samtidigt som alla andra och den blir över arbetat? Men det tycker jag inte att den borde bli. men men nu är jag iaf inne *ler*

tänkt börja med att skryta lite. Idag har Leah inte ammat på hela dagen utan ätit gröt och mat. nu på kvällen har jag pumpat ur och blandat med ersättning. Hon åt glatt 110 ml! :) Så ska fortsätta med de och blanda i mindre och mindre bröstmjöl så hon tar ersättning. För hoppningsvis sover hon då bättre på kvällarna. (hon ville snutta/äta ca 5 ggr mellan 00-08 :(

I Söndags åkte vi till Åsby med mormor/Mii och skulle köpa lite blommor. Pappa hade ringt dit och dom hade ställt undan 2 plantor elefantgräs till honom.. :)

Vi hittade "önske vattnet", men jag hade ingen 1 krona så Mii fick bjuda på den *ler*

Alfons önskade sig en glass


Medans pappa kollade blommor stod vi och kollade facinerart på alla fontäner :)
Det var nog det roligaste på hela resan.


Det vart ingen glass, han valde en klubba istället, men den var nog bäst på hela resan *ler*


Leah snodde min klubba :)


I Måndags badade Alfons och Leah medans pappa var på körlektion.
(Blir inte så bra bilder i badrummet)


När pappa kom hem igen lekte vi i dom gigantiska vattenpölarna som fanns ute på gården!


Vi var ju tvugna att kolla om våra regnställ klarade av vatten. Speciellt pappas nya som kostade massor! :)
Kom fram till att dom var helt okej, men vi hade lite för korta skaft på gummistövlarna för vattnet kom in den vägen *ler*



Nya vatten spridaren skulle vi kolla om den funkade också. Alfons och pappa köpte den på Åsby


Pappas kompis Elin kom förbi (hennes syster bor granne med oss). Hon ville ta med Leah hem men det tyckte Alfons inte var en bra ide. Fick inte ta hans lillasyster för då måste han köpa en ny.. hehe


På e.m åkte Alfons. Men han kommer snart hem igen och då har han bestämt att vi ska kolla på apor igen, vi har inte ritkigt diskuterat det än.. hehe

Igår (tisdag) hände det inte så värst mycket på f.m. På e.m åkte pappa och jobbade jag och Leah åkte och spelade badminton och sedan handlade vi.

Väl hemma var det mat dax


Idag har vi som sagt ätit gröt till frukost, sen vart det mellis, lunch, mellis och mjölk/ersättning :)

// Elin


Parkens Zoo

Idag åkte vi till parkens zoo!

först vart det frukost


Sen gick vi till bussen




halv vägs vart det lite plats byte :)


När vi kom fram kom det ett lejon och hälsade men Alfons vart lite blyg


vi såg en massa djur!

kängrun längst fram här en bebbe i magen


Aporna var super häftiga, det var en svart inne i ett hus som showade hela tiden!
När vi började röra oss hemåt och gick in i butiken köpte Alfons en svart apa :)


Tiger!


vi gick in i "Barnens mini Zoo" där fanns det lite mer vanliga djur som ponnys, kaniner, mini grisar, höns och lite annat som tex:

Gigantiska sköldpaddor!

 
Lite roliga djur pussel :)


Ödlor


Där fanns det även getter och lamm man fick gå in och klappa på


När vi var klara där vart det lunch på första bästa lediga bänk :)


ska jag sova eller vara med när dom andra äter? :)


Vi gick vidare och såg lite

Fåglar


Geoparder


Vissa gillade inte att vara på marken utan typ 20 meter upp i trädet :)


Surikater


och en söt flodhäst


sen gick vi in i något tropiskt hus dom hade gjort, där hittade vi lite

ormar


mini apor


Krokodlier och sköldpaddor


och pappa såg ett banan träd :)


När vi kom ut igen såg Alfons Zingo, oavsett hur många gånger vi förklarade att dom inte var hundar utan dom hete Lama så , nej, det var hundar som Zingo! haha


Sen vart det ett stopp vid Flamingosarna ett bra tag, Alfons tyckte dom var häftiga med sina långa ben och så duschade dom


Det vart även ett litet stop och köpa glass sen gck vi vidare till Herr Nilsson! :)


Alldelles bredvid var Fantomen land och lekparken så vi fastnade där en bra stund, pappa och Alfons började med att åka lite båt :)


Sen vart det leka av!




pappa också :)




Alfons var så lätt att han flög nästan ur rutchelkanan :)


Vi gick vidare till fantomens grotta






här sprang vi runt och lekte


en båt fanns det me


Leah hade också kul!


Nu hade vi tittat på alla djur och lekt på alla ställen det gick att leka på, så det bar av vidare till karusellerna! :)

först åkte vi hästarna, men inte vilka som helst utan som på övervåningen (fanns 2 våningar)


Sen ville han åka "Tåget Tomas". i priset med buss fram och tillbaka och inträde ingick även åkband för alla barn! :)


pappa och Alfons åkte tekoppen


och Safari tåget :)


Det vart en liten karusell paus, vi gick runt lite och Alfons fick dra i ett snöre

Han vann en liten tiger :)

Sen vart det sista karusellen, killen som hade hand om det kollade lite konstigt när pappa hoppade i. hmm, jag förstår inte riktigt varför *ler*


Nu var det bara en timme kvar tills bussen skulle gå hem, så vi gick till butiken och köpte apa till Alfons och Fantomen ringar :) och så ville ju självklart Alfons ha en till glass, det var ju hans dag så visst fick han en till :) (och min för jag orkade inte äta upp den)


Alfons nya bästa kompis:)


väl på bussen igen hade vi 2 trötta barn, pappa slocknade till 2 snabbisar också *thi hi*




Väl hemma igen hade pappa och Alfons fått tillbaka all energi så dom gick ut i regnet och spelade bandy, hehe.
Vi hade jätte tur med vädret, det var inte varmt men det var heller inte kallt. Dgga började det göra när vi hade en timme kvar så det var ju helt okej.

Alfons myser med sin nya apa



Det var verkligen en jätte lyckad dag! En sak vi måste göra om flera gånger, det är prat om att resan nästa år ska gå till skansen :)

nej nu är jag slut i hela kroppen, blir nog att krypa ner i sängen om inte allt för länge! hoppas alla haft en lika toppen lördag som vi haft!

// Elin

Student

I morse gjorde vi oss klara och åkte ner på stan för att titta på när Emelie skulle springa ut från skolan och ta studenten.
Ute i tillberga gjorde mormor/Mii det fint


Medans Emelie och morfar/Nenne tog kort

(klänningen var jag och Leah med och valde ut, därför den är så fin) *ler'

vi stod utanför Rudbeck och väntade på Emelie, Alfons och Leah höll reda på signalhornet dom skulle ge till henne.


Emelies klass sjöng sin sång och sen var det bara för dom att leta upp sina anhöriga i detta hav av skyltar och människor, men tillslurt hittade hon oss och hon fick sitt "halsband" av Alfons


jag fick till uppgift att stå bakom hennes skylt medans morfar/Nenne tog kort


Irene (tant Annas mamma) morbror Mats och mormor Inger fick vara med på kort


Efter alla kort med släkt och vänner (orkar inte sätta ut alla) gick vi ner bakom domkyrkan, där skulle alla klasser träffas och gå en promenad runt stan innan dom fick åka sina ekipage på stan (helt onödigt med promenaden tycker jag men det är en tradition)

Men först skulle Leah hänga på runt och charma alla *ler*


Alfons var jätte duktig, som mitt i alltihop säger att han behövde kissa, så vi gick in första, enda och sista gången i domkyrkan *ler* och lånade deras toalett.
Sen bar det av ner till stan och titta på alla traktorer och lastbilar, snacka om att Alfons tyckte det var häftigt. Det bara kom mer och mer traktorer hela tiden!





Leah hom somnade mitt i alltihop, det var typ konsert nivå på ljuden, och det är ju då hon trivs som bäst *ler*


Emelies klass flak


När vi hade sett Emelie 2 ggr och några andra vi kännde igen åkte vi hem för attt äta. Det vart även paket öppnande och fika. Varför morfar inte tog kort på det de har jag ingen aning om, men men.. hehe.
Vi kom iaf fram till att det är ett bra tag till innan Leah ska ta studenten, och tur är väl det med tanke på att mössorna är så himla stora



Alfons han tog på sig sina regnkläder och gick ut till studsmattan. Super duktig som stänger igen dragkedjan på skyddsnätet när han är där och hoppar! Han tyckte även att Nenne hade lite långt gräs så han bestämmde sig för att hjälpa till lite


Vi åkte hem vid 17.30 snåret och Alfons hade ju inte vilat så han somnade i bilen. Det vart lite leka, kvällsmat och hopp i sängen. Imorgon ska vi åka till Parkens Zoo! :) ska åka en stor buss, det är mimer som har fixat. Så 8.45 är det samling på apalbyskolans skolgård. Sen går inte bussen hem förän 16, så det ska bli en lång och super skojjig dag imorgon. Ni får hålla tummarna för oss att det blir uppehåll!

// Elin

P.s Angående barnstolen Leah har hos mormor och morfar, så är det super retro, den hade nämligen jag! Samma sak gäller hos gammel mormor, den stolen hade jag också. :)


fika, grävmaskin och tandläkaren

I Tisdags var vi ju till dagis och fikade. Alfons gav fröknarna deras nyckelpigor och dom vart jätte glada. Pappa hade även gjort ett kort till med Alfons på.. :) När vi stod vid busshålls platsen och väntade på bussen hem var det en bil på fotbollsplanen, han gjorde alla linjerna till planen så man vet vart man skulle spela. När vi hade berättat det för Alfons vände han sig till Tanten som stod bredvid oss, och berättade det för henne :)



efter det tog han henne i handen och gick ner till staketet för att se bätte


dom var ju super söta, man kunde ju inte annat än att skratta åt dom, han som brukar vara så blyg.


Dom höll även varandra i handen när vi gick på bussen men sen ville han sitta bredvid pappa, hehe!
Han har blivigt jätte social med andra, berättar gärna vad han gör eller ser och hur gammal han är *ler*

När vi kom hem vart det en en stund i sandlådan och där fanns det en kompis


I går (onsdags) var det sista dagen på nyckepigan. På Morgonen när jag, alfons åkte dit var pappa och jobbade, han missade en super kul vattenpöl


Jag och Leah åkte även och hämtade Alfons eftersom pappa jobbade, då åkte vi iväg på äventyr med morfar/Nenne
Vi åkte ut till en  "skog" och skulle fixa björkris till Emelies student.

Alfons och Nenne har nu hittat sina grenar och vi ska tillbaka till bilen


Det roliga var att Alfons gick först när vi skulle gå tillbaka och han hade verkligen sten koll. han bara svängde, funderade eller stannade inte utan bara gick, och gick rätt. Medans jag inte var helt hundra på att vi skulle ha svängt sista gången. Super häftigt. Jag trodde vi hade gått fel men han hade verkligen sten koll!

Medans morfar/Nenne satte fast björkriset, klättrade Alfons upp på största stenen precis bredvid


Vi åkte vidare till förbi arbetsplatsen vid Erikslund, där var det en grävmaskin som lastade en dumper full med jord och eftersom morfar/Nenne jobbar där så åkte vi in på området och ställde oss och tittade :)



häftigt! Gissa om Alfons var nöjd :)


När dumpern var full åkte han iväg för att göra sig av med all jord


Då åkte vi efter en liten bit *ler*


Sen åkte vi hem för Leah började bli lite kinkig i baksätet, hon var hungrig.
Så vi åkte hem och tog det lungt, Leah åt, Alfons fick en morot och vi tittade på Bamse. När pappa kom hem runt 19.30 gick Han och Alfons till pizzerian *mums*

pappa och Leah kollar in jordgubbarna


I morse åkte pappa till körskolan och hade en körlektion, det hade gått jätte bra!
Medans han var där klippte jag och Alfons han hår, han hade blivigt så lång hårig att man nästan kunde sätta upp en toffs :) Först tog han rakapparaten själv och klippte lite sen var det min tur. Lite läskigt var det när vi skulle ta runt öronen men han satt och höll i örat så jag inte kunde klippa i det :) Lerah satt också med inne i badrummet och hejjade på.

Sen vart det syskon bad


När alla var rena och fina tog vi bussen ner på stan, där hoppade pappa på bussen och vi åkte tillsammans till tandläkaren. Alfons skulle på sitt första besök så vi hade tittat i hans tandläkar bok innan och pratat om vad han skulle få göra. öppna munnen och räkna tänder. Väl inne hos tandläkaren vart han lite blyg så han och pappa satte sig i stolen, dom fick titta på den lilla spegeln och "räkna tänderna pinnen" sen tittade dom även på affischen i taket och Alfons fick trycka på knappen till vattnet som kommer i muggen. Öppna munnen ville han inte riktigt till en början men till slut fick hon räkna hans tänder och han fick välja en leksak i hennes burk, det vart en orange studsboll.

Efter det bar det av till stan, nu är ju så att svenska sommaren har börjat, det vill säga bara regn *ler* så det var ju bara att försöka hitta ett regnställ till pappa ( vi anda har ju det redan). Det var jobbigt att leta så vi stannade och käkade på Spacy hot!

Gott Gott!


Vi fortsatte letandet men Alfons gav upp


hehe, vi lade ner honom i vagnen och han sov en timme i Leahs vagn. Men nästan direkt efter att han somnat hittade pappa ett regnställ och vi kunde äntligen åka hem! :)

Nu ligger båda små och sover, imorgon är det en stor dag. Vi ska ner på stan och titta när Emelie tar studenten och sen på alla traktorer som kommer åka runt city (det kommer väl Alfons digga mest). Efter alla traktorer bär det ut till tillberka för att fika. :)


// Elin

bygga och pyssla

Skulle skriva här igår men då ville inte sidan funka *suck* 
I helgen har vi varit ute i Tillberga och hjälpt morfar. Pappa åkte och jobbade i lördags morse och kom hem 20. Jag och Leah åkte med mormor och morfar till IKEA och åt frukost *ler*



Vi skulle kolla på bord och stolar till nya altanen men det fanns inga dynor så vi skippade möblerna helt. Gick in till hälla köpcentrum istället, där ville morfar och Leah spela boule, men kloten var för tunga för henne.. :(



När vi kom ut till Tillberga tog Emelie med Leah till IP för att kolla på fotboll. thi hi, det började regna på dom (tur att Leah har regn skydd på vagnen) Mormor gick ut i regnet för att hämta rabarber (jag tjatade till mig en rabarberpaj)
 

Jag och morfar satte upp lister och var jätte duktiga ute på nya altanen, jo vi satte knutbräder ute också,vilken skillnad det gör asså!
kvällen avslutades med chips och ölkorv framför fotbollen, men sen var ju pappa hemma så vi åkte hem och såg andra halvlek med honom.

I går (söndag) var vi iväg och röstade på morgonen sen kom mormor och morfar och hämtade oss. Vi åkte till Coop och skulle kolla på nå utemöbler som var där. men i all väntan så somnade Leah i en hamock.

Jobbigt att vara ute och fara hela tiden


 Vi skulle sätta ihop en kökssoffa som skulle vara på altanen, det vara bara det att den var 90 cm djup, som en bäddsoffa alltså. Så vi sågade av den på mitten, hehe.. Det som skulle vara så enkelt att bara sätta ihop vart ett helt projekt  :)

Leah var med och höll ställnigen


Men titta det vart ju helt okej när vi väl var klara, (det är bara taklampan som inte var på plats när jag tog kortet) det är alltså matrummet som ska används året om.


Imorse var vi till dagis och hämtade Alfons. Pappa skulle på kvartsamtal så jag och Leah följde med, vi skulle ta med Alfons hem på en gång istället för att åka tillbaka igen och hämta honom senare.

Alfons och pappa läste metro på vägen hem i bussen


När vi kom hem vart det lite pyssel. Alfon sista dag på nyckelpigan är på onsdag och i morgon är det fika så vi skulle fixa lite paket till alla fröknarna.

vi målade först stenarna röda, sen vart det lite svart och Alfons gjorde prickarna


Alla fröknar på nyckelpigan ska få en allsdelles egen Alfons hemmagjorda nyckelpiga :)


nästa år blir det jobbigt, alla fröknar ska få varsin ekorre *ler* (hans nya avdelning)

Jag och Leah åkte ner på stan och skulle hjälpa Evve att hitta ett skärp. medans vi var borta lekte pappa och Alfons i sandlådan.

En kompis!


Senare hade dom spelat fotboll och bandy. Alfons hade även klätt upp sig *ler*


Det är ju bra att alla i familjen Kohlin tycker om datorer, skulle nästan behövas lite mer data stolar *ler*



// Elin

Sitter själv!

Nu sista dagarna har det inte hänt mycket här hemma. Vi har mest tagit det lugnt, vilket har vart ganska skönt. Ibland känns det som att man aldrig hinner lägga sig på soffan och bara vara en stund. Igår (torsdag) eftermiddag åkte vi med mormor och handlade lite. Vi åkte förbi babyproffsen för att se om solskyddet till Leahs vagn hade kommit, men det hade det inte, därimot ringde dom därifrån imorse och sa att dom hade kommit nu, typiskt! hehe! Vi hittade ett par byxor åt Alfons och ett par åt Leah, sen vart det lite strumpor åt henne också, fötterna växer verkligen så det knakar, nya skor letar vi också efter. Jag vill ju ha ett par typ adiddas skor åt henne men dom kostar ju så mycket :( Men får se om man kan hitta det lite billigare nånstanns.

Idag har det väl inte heller hänt så mycket, jag och Leah badade på f.m hon sitter jätte bra i sin badstol, så länge det inte blir för mycket vatten för då lyfter rumpan och hon kan inte riktigt sitta, haha! Pappa åkte ut och körde en sväng med morfar på e.m.

Medans dom var borta åt Leah lax med grönsaker, luktade skit men hon gillade det verkligen.

Vi läste även lite reklam


Hon hittade en jätte bra artikel som hon ville visa pappa när han kom hem igen.. :)


Vi har även tränat på att sitta och det går riktigt bra!
 
Hela 5 min satt hon helt själv!




Sen ramlade hon åt sidan, så imorgon har hon väl sitt första blåmärke i pannan *ler*
Vi provar även på att krypa, man ser att hon är nära och skulle säkert kunna det snart men så fort man lägger ner henne gallskriker hon! hehe!

Imorgon ska pappa jobba medans jag och Leah tänkte åka ut till tillberga och dryga oss med mormor och morfar.

/ Elin

Gammel farmor och Leah 6 månader!

I Söndags kom gammel farmor och hälsade på! Alfons tyckte det var jättekul, vi hade pratat om det och han sa att han skulle få paket. Och självklart fick han det, han fick en tröja, kritor och block och en Mamma Mu bok. Leah fick också paket, ett Millan linne med tillhörande kjol, super söta! Hon fick även ett paket av gammel farmor och ett av pappas faster Sabina som hon ska öppna på sitt dop, dom kan tyvärr inte komma.. :(

Alfons hjälpte syster att öppna hennes paket




Självklart vart det fika också :)


Men Alfons tyckte inte att vi skulle fika mer utan vi skulle hellre gå ut och leka i sandlådan, efter mycket tjat vart det som han ville *ler*


Alla var med och lekte.. hmm undra varför pappa ville sitta i skuggan? *asgarvar*


Efter allt fikande och lekande vart det självklart en titt på pappas alla blommor :)
Vi fick också en tomte som ligger och snarkar i en säng av gammel farmor, pappa kommer i håg den sen han var liten så det var jätte kul. Alfons ställde in tomten i sitt rum och stängde dörren, han tyckte även att vi skulle vara tysta så tomten kunde sova *ler*

I måndags fyllde Leah halv ett som morfar säger :)  På morgonen åkte hon och jag med Alfons till dagis, på vägen dit såg vi en super häftig åk gräsklippare som klippte på fotbolls planen. Alfons förklarade för mig att han måste klippa där annars kan inte barnen spela fotboll. Hur söt är han inte igentligen?! Massor!


När vi kom hem igen var det dax att äta, vi har börjat lite mer på allvar nu med mat till Leah. Hon har blivigt jätte duktig och faktiskt äter, innan har hon ju bara spottat ut hälften. Men nu äter hon en halv burk mat iaf :)
 Så det blir gröt till frukost och burkmat till lunch och ibland kvällsmat, det beror lite på vad vi gör och vart vi är.

kul är det att äta iaf :)


Man kan även äta på hakklappen, varför man nu vill det vet jag inte men hon verkade tycka det funkade bra


På e.m skulle jag och Leah åka med morfar och pappa när dom skulle ut och övningsköra. Morfar tyckte Leah skulle sitta framme med pappa. men nja, de tyckte väl inte jag, mest för säkerhetsskäl, för hon själv tyckte nog det var mycke roligare att sitta där *ler*


Vi åkte till plantagen för pappa skulle köpa jord. Han sprang runt jätte länga och försökte hitta nån att prata med, så jag , morfar och Leah försökte roas bäst vi kunde. Morfar såg plåtkråkor uppe i luften :)
När vi väl var klara skulle vi till Erikslund för morfar skulle köpa spik på bygg Max.
På vägen dit säger jag att ja vill åka in på drive true på McDonald för att köpa en McFlurry, då säger morfar att det går inte för hans bil dör om man åker där. Men eftersom det var pappa körde åkte vi in iaf. Efter att vi beställt det vi skulle ha och skulle åka till betalnings luckan får pappa motorstopp. då skriker jag i baksätet: haha, du sa att bilen skulle dö i drive truen!  Vi hade super skoj!

Igår (tisdag) bestod f.m av att vi skulle packa massor med plantor pappa sålt.

Sen kom G farmor och pappas farbror Jocke förbi, dom stannade en stund bara för g farmor mådde inte så bra.


G farmor skulle hämta lite plantor hon ville ha av pappa..  :)

hmm.. ja vad gjorde vi sen? JO! pappa och morfar åkte ut på uppdrag, först åkte dom ut till Tillberga och hämtade stenplattor som Maria på jobbet skulle ha på sin uteplats. Med dom åkte dom till Maria på Gryta med, därifrån tog dom med sig ett skåp som mormor skulle ha. Sen vart det Tillberga och hämta sten igen (eftersom de var så tunga kunde man inte ta alla samtidigt) och efter andra gången tog dom med en skänk mormor skulle ha. Pappa kommer verkligen bli mästare på att köra med släp. Det finns nog igen som övniongskört så mycket med släp som pappa! haha!
Jag , Leah och mormor var också där en stund. Sen bar vi av till Nisses för mormor skulle kolla på dynor till nya möblerna på nya altanen, men det var fel mått på dom.. :(

Imorse var pappa på körskolan, han har ju inte varit där på nästan en månad men körläraren sa att han körde super bra och nästan körde bilen bättre än läraren själv :) Det var nog bra att han fick ett litet uppehåll och bara körde med morfar ett tag, lärde sig att slappna av mer och så. Så nu är allt spikat och klart alla körlektioner är bokade, även teorin och uppkörningen. Men jag säger inte när de är *retas*

Jag och Leah kom ner till körskolan innan vi allihop åkte till Rudbeck som skulle kolla på Emelies utkädnings show.
Vi stod i trapphuset för musiken var alldelles för hög för att ha Leah i ljushallen. Man ville ju inte skada hörseln på henne direkt.

Emelies klass på sigma torget efteråt, dom skulle föreställa cavemen (grott människor)

Emelie är där inne i mitten med svarta tofflor och svarta leggings. jag försökte ta kort på henne men då drog hon bara så hon fick inte vara med på kort.

Nu ska vi snart grilla kyckling, pappa står i köket och gör klyft potatis *ler*

Leah springer runt här och ylar i sin gå stol

/ Elin

RSS 2.0