Glad!

Igår fick vi veta hur Alfons skulle bo. Alfons boende är hemma hos oss! han kommer att ha umgänge med mamma varannat veckoslut. Det känns så himla bra! han kommer gå kvar på Ekorren där han trivs jätte bra och kommer ha bra kontakt med hela sin släkt. Så skönt att han ska få rutiner och en stabil vardag! Så skönt att den här cirkusen äntligen är över!

Vi åkte och hämtade honom i går, då det enligt domen var våran vecka. Leah fick stanna hemma hos morfar eftersom vi endå skulle dit sen. Onödigt att hon sitter i bilen 2 timmar. Hon brukar iaf börja klaga när vi precis passerat enköping på vägen hem eftersom hon tycker det är lite väl länge att bara sitta still.

När vi åkte från Enköping åkte vi hem till Nenne och Mii eftersom Mii fyllde år hela 49år. Emelie fyllde 19 år i torsdags :)  När vi kom dit stod Nenne/morfar och grillade. Så vi skippade tårta och åt god mat istället. Min morbror Mats var även där, tyvärr hade han inte Tim med sig som Alfons hade hoppats på och (ja det är ju Leahs gudmor Annas föräldrar så alltså blir det Leahs gudmormor och gudmorfar, hehe) Irene och Lars- Olov var där. Evelina och hennes nya snubbe kom in en snabbis också.

Efter maten gjorde Alfons egen mat ute på Altan trappen :)


Ingredienserna hittade han under altanen *ler*




Imorse tog vi det ganska lungt. Pappa åkte och jobbade en stund efter lunch och precis när han hade åkt kom Alfons mormor och hämtade honom. Hon ringde igår kväll och frågat om Alfons kunde följa med henne och hans kusiner på rocklunda marknaden :) och självklart skulle han det! När han kom hem igen var han super kladdig, mormor var nog nästan lika kladdig hon, thi hi. Dom hade ätit klubba och fått godis och åkt en massa karuseller. Han hade även köpt en hund som går runt :) Dom hade också köpt en liten hund till Leah, så mysig mormor han har som även tänker på hans lillasyster! :)

pappa kom hem inte långt efter Alfons, så det vart lite leka och bus i vår säng innan det vart mat. Syskonen leker och busar mycket med varann nu :)

Så länge Alfons åker i Leahs takt går det bra, annars står hon på nästan *ler*
men super skoj hade dom, jag filmade så Alex ska lägga ut filmen, och lite andra nya filmer på youtube sen :)
Sen tittade pappa och Alfons på Scooby doo och hade det mysigt i vår säng innan det var läggdax.

Nu har Alex åkt iväg igen och ska jobba en lite stund. Det han satte upp på e.m ska dom nu ta ner *ler*

// Elin

Fynd

Hittade bilder från i Lördags, Alfons poserar med sin vita pumpa :)


och Leah provar sin nya fodrade regnoverall


I Tisdags ställde jag och Leah in hennes säng i hennes rum.

Hon har sovit där inne 2 nätter nu, går väl ganska bra, inatt gick jag upp 4 ggr ;) Vi skaffade en babymonitor så man hör henne bättre.

Senare åkte jag och Leah med mormor och Karina och handlade.

Coolt bollhav inne på intersport :)


När vi handlat färdigt åkte jag, Leah och mormor och fyndade en ny vagn till Leah :)  200kr är ett helt okej pris *ler*


Wee! :)


Igår (onsdag) var vi till öppna förskolan på Önsta, Leah hade det super skoj då det nästan bara var barn i hennes ålder, 7 månadet till 1 år :) Dom bråkade om leksakerna och kröp efter varann. Super söta! dit ska vi gå igen! Men kunde tyvärr inte ta några kort eftersom jag hade glömt telefonnen i mormors bil i tisdags :(

När vi skulle till konsum igår kväll cyklade vi och inte hade med nån vagn så hon fick sitta i en annan vagn *ler*



Hon tar sig fram riktigt snabbt här hemma nu, ena stunden är hon i vardagsrummet och helt plötsligt är hon i köket eller har tagit sig vidare till hallen *ler*
Nu ska vi snart iväg och träffa alla andra små från föräldragruppen, ska bli intressant att se hur dom små är nu :)

// Elin



Usch!

Den här veckan har jag verkligen varit jätte dålig på att ta kort och att skriva :(
Men å andra sidan har vi inte gjort så mycket. Alfons har ju varit på dagis ti- fr och allt gick super bra. han ville dit i lördags också *ler*

Både Onsdag och Fredag tog pappa sen lunch och åkte och hämtade Alfons på dagis, åt med oss och åkte och jobbade en stund till. :) i Torsdags hämtade Danne honom på dagis och dom hade åkt och kollat på massa grävmaskiner. Alfons fick till och med stå innanför staketet!



titta vad nära jag är!

Men jag tänker inte sitta i den. 

Dom hade iaf super skoj och lekte enda tills pappa kom hem kl. 17.

Danne fick hämta Alfons för att när jag och Leah lämnat Alfons på dagis 8.30 cyklade vi hem (kom hem 9.05) super snabbt och skyndade oss så vi hann med bussen ner på stan som gick 9.50. För vi skulle nämligen med bussen till stockholm kl.10.30! ja fick en heldag i stockholm med Anna när jag fyllde år!

Det var lite spännande att vänta på bussen och hoppas på att det inte skulle vara allt för mycket folk :) Men när bussen väl kom insåg jag att det blir nog ganska trångt. Jag och Leah hamnade sist i kön eftersom vi skulle vika ihop hennes vagn, och det fanns ju inte en enda vänlig själ som kunde hjälpa mig, då alla stod i kön och såg hur jag försökte fälla ihop den och lägga in den i bussen samtidigt som jag hade Leah på armen. Jag ville ju inte sätta henne på marken så det slutade med att jag satte henne i lastutrymmet så jag kunde lyfta in vagnen :( Väl på bussen sa chauffören att jag skulle ha 2 säten så det var en tjej som fick flytta och sitta bredvid nån annan! ha där fick dom! ;)

Leah sitter så fint med bälte och allt :)


Att åka buss i 1,5 timme med en liten som nyss kommit på att krypa och inte vill sitta still kan jag inte rekommendera *ler* Men tillslut somnade hon, vilket var väldigt skönt! :) Precis när bussen ska stanna vaknar hon till så det vart ju helt perfekt!

På stationen mötte Anna upp oss och hjälpte mig med Leah så jag kunde ta ut vagnen, hon är snäll hon! :)
vi kom lagom in och ut ifrån Åhlens när vi kom på att vi skulle nog ta och äta lunch. Och eftersom jag då är så kinkig på mat så vart det pizza hut. :) Men det var riktigt gott och riktigt länge sen!  

Leah fick börja med lite välling och då var Anna snabb på att ta kort!


Sen vart det pizza kanter och hmm lite broccoli, gurkan gick ganska bra faktiskt :)


När Anna ätit klart kollade hon vad som igentligen fanns på mobilen


Efter att vi väntat i kön till toaletten i ca 20 min gick vi och shoppade lite :)

Jag hade fått ett presentkort av Cicci, super tack! Som jag hade bestämt mig för att ja skulle handla åt MIG på :) vilket jag gjorde, 3 jätte sköna linnen vart det. Inne på cubus barnavdelning (vilket vi inte har i västerås) fanns det super coolt kläder!  Det vart en body och ett par jeans åt Leah. Byxorna jag hade hittat åt Alfons fanns inte i hans storlek :(
Men vi hittade ett spindelmannen bälte åt honom! :)

efter några timmar på stan och lite ömma fötter tog vi en glass och satte oss på minsta gräsplätten ja någonsin sett *ler* bortskämd västeråsare!

Ge mig din glass!


jag fick glass på min sked!


När vi endå hade blöjbyte körde vi klädbyt och testade dom nya kläderna :)

Såååå fin body så, thihi!

Vi fortsatte och gick till en tygaffär där Anna hade sett fina tyger på rea. Halva rea priset så dom vi tittade kostade 15kr/M! :) Så Anna köpte ett jätte fint tyg som var med lila "ek löv"  till Leah och ett med turkosa "ek löv" på till Alfons. Vi kom fram till att det skulle bli gardiner till deras rum och så nån kudde, en lite duk till Leahs bord och så funderade vi på om man skulle kunna klä om taklampor i det också. så nu ska jag leta efter nått att sätta tyget på. Det måste ju vara lampor med samma mått uppe och nere

Sån modell ska ja ha


Så om det är någon som har såna taklampor hemma som bara ligger och skräpar är det bara att hojta till *ler*

När vi kom ut därifrån såg vi att klockan var ganska mycket så vi började gå mot stationen så vi inte skulle missa bussen hem. När ja kom fram till bussen tvingade jag på nån tant där att ta Leah så ja kunde vika ihop vagnen *ler*  När vi kom på bussen tog vi platsen längst bak så vi skulle störa så lite folk som helst nu när Leah var lite trött och då blir hon lätt grinig :) 

Men det blir jobbigt att åka buss så efter en flaska välling somnade hon :)


När vi gick ur bussen sov hon fortfarande och jag funderade på hur jag skulle göra med vagnen, men det var en otroligt snäll chaufför, så när vi kom ut hade han redan ställt upp hennes vagn så jag kunde bara lägga ner henne :)  Sen sprang vi till våran buss och kom hem 20.30. Så det vart verkligen en heldag! och en super skoj dag! Det ska vi verkligen göra om Anna! Tack så jätte mycket!  Men nästa gång åker jag nog tåg, då behöver ja inte hålla på och krångla med vagnen och det är lite lättare att röra på sig, går även en halvtimme snabbare, dock blir det dyrare,

Idag (måndag)  på f.m när jag stod och diskade kom Leah krypandes från vardagsrummet och försvann under köksbordet. Sen hör jag henne men ser henne inte, då har hon krypit in i sitt rum och sitter och leker :)


Det där med att man ska sitta i gå stolen det har hon hoppat över,hon går efter den istället :)


nej nu ska jag hinna äta lite lunch innan hon vaknar, få se om Alex kommer hem lite tidigare idag eller om han orkar med hela arbetsdagen.

/ Elin

har hittat snyggaste presenten åt Leah när hon fyller år, en Bobby car

Cykla

Ja, igår (Tisdag) cyklade jag och Leah iväg med Alfons till hans nya avdelning ekorren :)

Vart lite trångt med hans väska i knät, men man vande sig med att få den i knäna varje gång man trampade *ler*

Pappa kunde tyvärr inte följa med :(

När vi kom fram och Alfons hade fått av ytterkläderna skulle han springa in, han hade inte ens tid att vänta på oss. men när vi väl kom in vart han lite blyg :)
Vi satte oss på golvet och lekte med en lastbil och en grävmaskin. Det kom fram några och ville prata, men Alfons var inte så jätte pratglad. Efter en stund fick vi städa och det var dax för samling, då pratade dom om vilken dag det var och kollade vilka som var där. När det var dax att gå ut, sa jag till Alfons att jag och Leah skulle gå så han gav mig en kram sen var allt okej. Kom tillbaka 1,5 timme senare och allt hade gått super bra! Vi fick sitta kvar pch vänta en stund medans Alfons åt lunch och sedan åkte vi hem :)

Jag frågade honom och han tyckte det var jätte kul och ville åka tillbaka dit fler gånger :)


När vi hade varit hemma en stund började det spö regna, och då menar jag verkligen spöregna, dropparna studsade en halvmeter upp igen! så ja slängde på Alfons regnstället och körde ut honom! *ler*


Imorse (Onsdag) åkte vi med mormor /Mii till dagis, vi hade med min cykel så jag och Leah kunde cykla hem.
På vägen dit såg vi en grävmaskin!


Det gick jätte bra att lämna honom idag med, vi sa hej då och han gick och letade efter en grävaskin på larver :)

Därimot är det lite fel i Leahs sova schema så hon somnade på vägen hem


Pappa tog sen lunch och hämtade upp Alfons 13.30 :) Det var super häftigt för då fick han åka pappas jobb bil :)
Han hade haft det jätte bra idag med!

Leah fick smaka lite makaroner till lunch


När pappa åkt tillbaka till jobbet tog vi och åkte till lekparken






Sen cyklade vi till Ica


När vi kom hem igen var Wilma och Leon ute :)


Pappa kom hem igen och det vart dax för mat!
gott med Chili corn carne, det tyckte iaf Alfons knä så det var ju bara att hoppa i badet innan säng dax :)




imorgon ska vi åka med mormro/Mii till dagis igen, men när jag och Leah cyklat hem ska vi skynda oss och hinna ner på stan till 10.30 för då går vår buss till stockholm! :)
Nenne ska hämta Alfons på dagis för vi kommer inte hem förens ca 20.30 :)

Nu sover båda små så det är väl bara att förbereda sig på uppstigning med Leah runt 05! :/

// Elin

Anna och Andreas

Igår kom Anna och Andreas på "kalas" Jag fick en bussresa till Stockholm och hälsa på Anna, vi skulle även äta lunch och fönster shoppa *ler*  Leah fick 2 pjyamasar med spöken på :)

Kul att leka med kontroller


Men när man har lekt blir man ju trött också


thi hi, tur att hon hade nya pjyamasen på när hon somnade :)

Anna såg tavlorna vi hade gjort med Leah och Alfons fötter och händer i vattenfärg så hon ville också ha en sån. Så när Leah vaknade igen vart det att måla händer och fötter med vattenfärg. Men kan ju berätta att en 8 månaders inte är speciellt arbetsvillig på att sträcka ut alla fingrar så det blir snygga avtryck. TIll slut gick det men då hade hon färg över hela armen (vi hade förstått de så hon hade redan blivigt av med kläderna) och hela foten, golvet var röd prickigt och Annas byxor :) Det var juh bara att sätta Leah i badkaret.
Men huvudsaken var ju att vi fick ihop fina avtryck :)

Det vart mat och sen åkte dom hem igen, Anna skulle nämligen upp och ta tåget till stockholm imorse eftersom hon skulle jobba.

Imorse åkte pappa och jobbade medans vi var hemma och tog det kanska lungt. Till lunch kom pappa hem och åt med oss, han hade även med sig en arbetskamrat, Micke.

När klockan blev 17 var vi klara att åka och hämta Alfons och väntade bara på att pappa skulle komma hem. Allt gick bra och på vägen hem somnade Alfons och Leah i bilen. :) Man märker på Leah att sitta i bilen i ca 1,5 - 2 timmar, är förlänge, varje gång vi kommer halv vägs hem blir hon ledsen :(
På vägen hem stannade vi i tillberga och åt lite med mormor/Mii ochg morfar/Nenne innan vi tog med oss Nenne hem. Han skulle nämligen följa med så han kunde köra hem deras bil igen :) Med oss ur bilen fick vi bordet dom hade köpt på ikea i jönköping :)

Visst vart det fint!? nu börjar det likna ett ordentligt rum! :)


Nu är det bara köket, sängen och Leah som fattas ;) 

Nej man ska väl ta och försöka sova lite innan cykelturen imorgon, ska bli lite intressant. Har inte cyklat så långt sen... hmm.. november :)  Första cykelturen med en fram och en bak :) Men det ska nog bara gå bra, bara vi startar i bra tid så man inte måste tokcykla. Sen ska väl jag och Leah vara kvar en liten stund på dagis med Alfons men tror inte det ska vara några problem utan vi kan nog gå därifrån ganska snabbt. Han vet att han ska börja på en ny avdelning som heter Ekorren och att det kommer vara massa stora barn där! :)

// Elin

Kalas och handlat

Igår var gammelmormor, morbror Mats, mormor, morfar, Emelie och Evelina här och hade lite kalas fika.




jag fick presentkort av Gammelmormor, gammelmorfar, Mats och Tim på Ikea :) Och så hade jag ju fått den oranga sköt väskan av mormor och morfar :)

Leah fick Tims gamla tripp trapp stol


Och Alfons fick en hel kasse med kläder :) Tim hade även fått en ny hockey klubba så han tyckte att Alfons skulle få hans gamla *ler*

Pappa busade med Leah imorse och satte henne i leksakslådan


Eftersom mormor och morfar skulle åka och dumpa Emelie i skåne i helgen fick i låna ena bilen, så idag åkte vi till cykelringen och köpte en cykelsits att ha fram på cykeln så jag kan cykla fram och tillbaka till dagis nästa vecka med båda två :)

Leah testade den när vi hade satt fast den :)




Alfons gamla hjälm passa dock inte så vi ska försöka hitta en ny åt henne som är lite mindre *ler* Men verkar inte finnas i små små som hon är just nu.

Efter cykelringer bar det av till Ikea, där köpte vi en bokhylla för mitt presentkort till Leahs rum :)

På månda kommer mormor och morfar hem med ett bord och 2 stolar också :)

Tant Cicci kom över en stund och lekte med Leah medans jag och pappa satte ihop hyllan, jag fick ett presentkort på H&M av henne :) Hon fick även fika som tack för den hårda insattsen *ler*

Tänkte jag lägger ut några kort på Alfons rum också ifall det är nån som vill se eller inte sett det.
Möblerade om lite, eller han fick in hyllan till höger, där sitter hans gossedjur och hans böcker.



Jag är lite stolt över att jag kom på att vi skulle hänga pappas gamla orm över sängen :)

När jag lagade mat nu på kvällskvisten kom Leah in och ville hjälpa mig plocka ur diskmaskinen :)


Hon har blivigt jätte duktig och kryper mycket mer nu. kröp från vardagrsummet till hallen och sen vidare in i köket igår *ler*
Hon kan även ställa sig upp vid tv bänken och skötbordet, soffan försökte hon nyss och kom nästan upp men det är lite svårt att få nått bra grepp i dynan. När man lägger henne för att sova hittar man henne ofta sittandes eller stående nu för tiden om man kommer in där och hon inte velat somna än :)

HAHA! kom på en sak, igår när vi cyklade med en jobb ansökan till teknik och idrott med pappa säg vi en fotoram med massa gamla bilder, och vem var inte med där om inte morfar! gammelmormor skulle också vara med men vi såg inte henne. Var tydligen från en fest för länge sen dom hade när dom båda jobbade på Vägab

HAHA! ser inte en dag äldre ut än 12! Mohahaa!


Nej nu ska jag busa med fröken innan hon ska sova :)

Och imorgon hoppas jag på en frukost i sängen, håll tummarna ni med *ler*

// Elin

Fika mer fika och Tingsrätten

I Tisdag var Angelica, Erika och Cicci här och fikade. 


Angelica ska ploppa sin bulle i Oktober, Erika den 18 aug :) och Cicci har inte bakat nån än, så hon får leka med Leah istället *ler*  Angelica hade fått order om att inte äta sött innan hon skulle komma på besök till barnmorskan, och eftersom hon skulle dit efter fikat tog hon det lungt. Hon hade nämligen fått skäll förra gången att det var lite högt värde *ler*

Leah ville också vara med


I onsdasgs var vi och fikade med MASSOR med andra mammor och barn, jätte synd att Alfons inte kunde följa med men han får hänga på nästa fika nästa vecka :)

Leah satt som förstenad i mitt knä och bara tittade på alla :) Sen satte jag ner henne och hon satte fart mot duplot, då kommer Wilma 3år, "Dom här sakerna leker dom stora barnen med",  Leah tittade lite fundersamt på henne och fortsatte tugga på sin gula duplo bit hon hade fått tag på *ler*

ja idag då. Farmor och faster kom hit kl 8 och vi åkte allihop till tingsrätten. Där lämnade vi av Alex och Sandra. Sandra ville vara med där inne som stöd och lyssna på vad som sades. Jag fick ju inte vara där inne eftersom jag skulle vittna kl 15. och farmor ville inte vara där hon skulle bara bli så arg. Så vi åkte till Hälla och försökte tänka på annat, ibland gick det men ju mer klockan blev så blev det svårt. Vi började på plantagen för farmor skulle köpa blomma.

Leah hade somnat i bilen så hon fick åka bilstol där inne. Hon vaknade till men var endå nöjd att sitta kvar där, var väl intressanta saker att se där nere :)


Röd vägg.


Vi åkte vidare till ikea, där tittade jag på sakerna som jag vill köpa till Leahs rum och farmor köpte 2 stolar och lite smått och gott. Hon köpte även ett sett med pipmugg, djup tallrik och platt tallrik till Leah :)

Självklart vart det fika också


När vi var klara på ikea åkte vi till en barnkläders affär på ängsgärdet och hittade en brun polare och pyret vinteroverall till Leah.

När vi var där ringde Alex och dom hade lunch, han sa att det kändes bra och att jag kunde ta det lungt och bara vara mig själv, lätt för honom att säga, han som varit där hela f.m och blivigt varm i kläderna :) själv har jag aldrig satt foten i en rättsal förr. Sen säger han också att jag skulle komma till 14 istället för 15, då blev jag ju ännu mer nervig. Så vi åkte hem och jag kollade igenom papprena som jag fått av Alex advokat om vilka frågor på ett ungefär jag skulle få svara på. Sen skulle ju Lenas advokat fråga också men det visste vi ju inte vad det skulle röra sig om. Men som sagt vi åkte hem en stund och sen bar det av till tingsrätten. vi kom fram till att det inte skulle bli så jätte länge så farmor och Leah stannade kvar och väntade istället för att åka hem och vänta. Väl där gick jag bara runt och väntade, sen hörde man i högtalaren "Elin Andersson till sal 3" då tror ja hjärtat hoppade ur. hehe. När man kom in satt ordförande mitt i mot mig, den var det en notarie och 3 (har för mig att dom var nån slags politiker). på vänster sida sitter Lena och hennes advokat, snett bakom mig sitter hennes mamma, pappa och sambo som redan har vittnat. till höger sitter Alex och hans advokat och snett bakåt till höger sitter Sandra. Jag får börja med att svära på att inte ljuga och sen frågar Alex advokat sina frågor och då blörjar det kännas mer okej, henne har jag ju träffat så måga gånger förr. Lenas advokat ställer en fråga och sen är det klart, jag får välja om jag vill gå ut igen eller sitta och lyssna. Så jag sätter mig vid Sandra. Det blir en liten paus och sen slut plädringen. dommaren säger att dommen kommer 28/8.

När vi gick därifrån kändes det riktigt bra. Både Alex och Sandra sa att det var mycket som sades till vår fördel, även från hennes vittnen.

Vi åkte till Maxi för att handla lite mat, ingen av oss hade ju ätit speciellt mycket under dagen, hmm undrar varför? hehe.
Väl hemma igen vart det mat och lite fika innan dom åkte hem igen.

Men jätte skönt att dom kom och att Alex slapp sitta själv och att jag slapp sitta hemma och bara funder och tänka på det hela dagen.

När farmor och faster åkt var tdet säng dax för Leah, men först lite träning med gå vagnen, hon var super duktig och gick framåt riktigt bra!







Nej det har varit en lång dag. Jag är trött i både kroppen och huvidet så det är väl dax att hoppa i säng :)
Imorgon ska vi ringa till dagis och prata med dom om tider till Alfons inskolning på Ekorren :)

// Elin

Min mormor, fjärlilar och paket!

Idag när pappa var iväg och jobbade stoppade jag in Alfons och Leah i cykelkärran och så bar det av till min mormor. Men det gick super trög att cykla, fattade först inte vad det var men när vi kom fram såg jag det, punka på båda hjulen på cykelkärran! :( 
Leah somnade på vägen dit så hon fick sitta kvar en stund. Alfons han hittade smultron i rabatten och klampade runt där för att hitta fler *ler*

Leah vaknade till lagom till fikat :) Då kom Alfons med vinbär och hallon han hade hittat. mormor Inger tackade så glatt och efter att han kommit med hallon typ 3 ggr kom hon på att hon har inga hallon buskar utan han hade snott dom av grannen *ler* Men hur skulle han veta det när det inte finns nått staket mellan tomterna, då får dom helt enkelt skylla sig själva :)



Alfons lekte med trappen, stegen håller nämligen på att multna bort så han grävde ur lite och sa att han lagade mat


Han försökte sig även på att komma in i brevlådan, efter att han sett att posten kommit :)

Det var inte lätt men tillslut hittade han luckan på baksidan :)

Vi fick mat, Alfons favorit, köttbullar och makaroner. Sen vart det dax att cykla hem, pappa skulle smita från jobbet och hinna hem och säga hejdå innan Lena kom och hämtade Alfons.

Men vi hann fånga fjärlilar med Vilma först :)




När Alfons hade åkt åkte även pappa, han skulle tillbaka till jobbet en sväng så jag och Leah gick till Ica för att hämta ut ett paket..

hmm.. brev bomb?


Ne! det var skötväskan jag hade skickat efter som jag fått av mamma och pappa i födelsedags present! tack så jätte mycket, Super nice va! :)


När vi kom hem igen sprang Leah runt i gåstolen medans jag försökte städa. Inte lätt att dammsuga och skura golvet, hon skulle ju springa precis där jag var :)

Men hon är en glad tjej iaf! :)


Nu har jag kommit på en till sak jag vill ha när jag fyller år. Presentkort på Ikea, så ja kan köpa inredningen till Leahs rum *ler*

// Elin

Tuggummi automaten och efter frågade bilder :)

Ja vi börjar med Karina som ville ha bild på Alfons nya skor som blinkade. Det var dock lite svårt att få med alla 3 lysdioder på samma bild , då dom blinkade efter varandra, men till slut fick jag en bild på den blå :)


Man ser dioden som sitter snett nedanför den blå, den blinkar rött och på utsidan av hälen blinkar det rött:)

Sen ville farmor och sjävklart alla andra också ha bilder på när Leah kryper :)

Mot leksakerna


snart framme!


Wee!


hon har den super coola stilen "ett-knä-och-ena-foten-krypning" aja, huvudsaken är ju att hon kommer framåt. Men nu måste vi skaffa en tv bänk med dörrar och på nått sätt hänga undan alla sladdar under datorn. Hon börjar även ställa sig upp mot vardagsrumsbordet. Så allt måste ligga mitt på bordet *ler*

Igår (Lördag) hjälpte Alfons Leah att äta frukost


Pappa åkte iväg några svängar och lämnade lite ljudanläggningar och då kom mormor/Mii och Evve på besök en stund. Dom var jätte välkomna i värmen, extra välkommna eftersom dom hade med sig glass *ler*

Leah fick kex och chokladsås *ler*


Alfons hittade en hel enkrona! Så när pappa kom hem cyklade dom till konsum och Alfons köpte ett tuggummi i automaten :)


Det vart ett gult!


Pappa åkte iväg en sväng till och skulle lämna en anläggning i tortuna.
Vi var kvar hemma och lekte lite, klockan gick och när pappa kom hem..

...hade båda somnat i soffan :)


Idag (söndag) har det varit en ganska lugn dag. Vi har lekt på baksidan och Alfons hittade återigen en krona. Vilket betydde att det var juh bara att åka till konsum igen och Alfons köpte tuggummi i automaten :)

När Leah skulle sova på f.m skrek hon bara, och inte lite heller. tillslut gick jag in för att ge henne nappen och bädda om henne, men det var ju inte så lätt hon hade ställt sig upp i sängen!


Så medans pappa åkte iväg och jobbade en snabbis fixade jag och Alfons Leahs säng. Det var juh bara att flytta ner den ett steg till så att hon inte ramlar över kanten nästa gång hon ställer sig upp. När vi endå höll på med det kom vi fram till att vi ställer in sängen i hennes rum och kollar hur det funkar. Vi hoppas lite på att hon ska sova lite bättre, men det återstår att se :) det vart ganska mysigt i säng hörnet iaf.

Så nu har man setat ganska mycket på ikeas hemsida och kollar runt lite på möbler till hennes rum.
Hon har ju ett lila tema, skulle hon haft rosa så hade jag nog tröttnat innan man ens fått upp gardinerna *ler*

Det här har jag hittat :

Bokhylla i Björk - den ska inte stå utan ligga ner.

Med snygga lådor som förvaring

matta - så grym i färgerna och mönstret tycker jag

bord + 2 stolar - men det finns inte i Västerås så mormor och morfar ska köpa det i Jönköping när dom åker hem efter att ha lämnat Emelie i Skåne nästa måndag :)


Sen hittade jag och mormor det grymaste köket någonsin! Brio spisen, släng dig i väggen! På spishällen finns lysdioder man kan tända så man ser vilka plattor som är på!


Det är nog allt som får plats i hennes rum. :) vad tycks?  :)

// Elin

kryper!

Jag glömde det viktigaste av allt när jag skrev igår, Leah började krypa i förrgår!  Men inte som alla andra heller utan hon tar sig fram genom att gå på höger knä och vänster fot *ler* ska lägga ut bilder på det men orkar inte att ladda över från telefonen. Det är fortfartande liiiite för tidigt för mig, men en viss liten dam vägrade ju att sova längre :(

Ne nu ska vi försöka leka lite tyst så inte pappa eller Alfons vaknar!

/ Elin

 p.s Sandra och Tarja ni ville ju ha en önske lista. den består av följande :

Skylt till Leahs vagn,så grymt cool!  på www.skyltexpressen .se kan man göra egna. Jag vill ha en "Matas ej!" men rosa hand *ler*


Sen vill jag även ha en ny barnsadel till min cykel då vi bara har en till Alex cykel. Vill dock ha en speciel där det finns som en liten krok på baksidan där man kan hänga på en ryggsäck. (bra att ha när man ska jobba och båda ha sin egen och Alfons väska med sig tex) Vet att Coop forums från förra året hade det (är nämligen en sån Alex har)

Sen kommer ja inte på nått mer :) vart inte en så jättelång lista *ler*

Mycket bad och bak :)

I Måndags jobbade Alex i stort sett hela dagen, han skulle åka och lämna något i stockholm så han hämtde upp Alfons i jobb bussen, snacka om att Alfons vart lite paff när han skulle åka den hem *ler*

I Tisdags när pappa jobbade, åkte jag, Alfons och Leah iväg och fikade med några mammor. Vissa hade bebis i magen och vissa hade barn men som var på dagis så Alfons och Leah var dom enda där, inte för att det gjorde Leah så mycket som gick varvet runt några gånger *ler* Alfons hittade Sara 12 år (dotter till hon vi var hemma hos) och dom lekte massor. Dom hade en lådbil som Alfons och Sara körde runt lekparken massor med gånger! Men så skulle Sara ner på stan med några kompisar så då fyllde vi poolen  åt honom istället så han hade det super kul! :)



När vi kom hem igen, ställde vi upp Alfons pool, då kom Kristoffer och Lina över




Lite senare när pappa och Alfons tittade på tv vart Alfons lite trött


På kvällen när Alfons skulle sova frågade vi om han ville ge nappen till tomten så han kunde sova. Han fick välja helt själv och vi ställde tomten i hans rum. Vilket betydde att han själv kunde gå upp och hämta nappen om/när han ville ha den.

Han gav tomten nappen och sov hela natten!


På morgonen hade tomten bytt ut nappen mot ett paket!


Super spännande att öppna paketet men det som var i var inte lika intressant *ler*

I onsdags när pappa jobbade cyklade jag, Emelie, Alfons och Leah ner på stan. Först skulle vi kolla med skatteverket vart Emelies leg hade tagit vägen. Hon hade gjort det för 4 veckor sen men inte fått det än. Och som vanligt så vet dom ingenting! Vi fortsatte ner på stan för att kolla lite



Vi gick in på Zetterlunds och Alfons var jätte duktig som bara tittade på alla leksakerna och sa inte en gång att det var något han ville ha, utan vi bara tittade och när han var nöjd gick vi, då vart det en glass i skuggan på torget! :)
Det var juh verkligen hur varmt som helst!  När vi cyklade hem kom jag på att det inte var nå vidare skoj att cykla med 2 barn i en cykel kärra när det är 27 grader ute och små dryga j*vla uppförs backar hela vägen hem!

Vi stannade till för att handla lite, men Emelie fick stanna kvar ute vid cyklarna med Alfons och Leah, dom hade nämligen somnat båda 2 :)




När vi kom hem vart det återigen bad i poolen. Leah skrattar så hon gråter när hon är i poolen och Alfons kommer farande eller skvätter :)




Efter badet gick vi till lekparken en stund


När pappa kom hem åt vi mat och busade lite, Sen vart det film, chips och godis! :)

I Torsdags var jag och Alex iväg på morgonen och pratade med hans advokat om vad det är som händer och så nästa Torsdag i tingsrätten. Då var Emelie hemma med Alfons och Leah, dom hade varit en sväng till lekpaken :)

De ringde från frema och pappa fick åka och jobba en stund. Medans han jobbade bakade vi chokladbollar och kladdmuffins! :) Alfons hade ju nämligen namnsdag! så Mii/Mormor och Nenne/morfar skulle komma över. Alfons ringde även mormor och Lelle, men dom kunde inte komma så dom skulle komma idag (fredag) istället .



Alla var med i köket


Det är så himla gott att baka!




Sen vart det lite ute lek en stund




När Nenne och Mii kom hade dom med sig ingredienser till en tårta, så Alfons fick hjälpa till att lägga på allt Mii hade köpt


Färdig! :)


Leah fick testa att äta själv, gick väl kanska bra men det mesta hällde hon ner i hakklappen och smetade ner stolen. Hon själv var ganska ren :)


Precis när Mii, Nenne och Emelie skulle åka hem kom Anna! :)
Hon hade med sig ett par super coola skor åt Alfons, det var brandbilar på dom och så blinkade dom när man går, 3 lampor på varje sko! hehe!



Imorse skulle pappa börja göra en kompost men då ringde telefon och han fick åka och jobba. När pappa jobbade städade vi andra undan lite, Leah vilade och Alfons badade en stund i poolen. Sen när pappa kom stod jag och Alfons och klippte gräset på kullen, dom som ska göra det bara fuskar och tar inte sidorna så utanför oss blir det jätte långt :( 


Strax efter det kom mormor och Lelle på namnsdags fika. Dom hade med sig ett super stort paket :)


Det var en boll på pinne, så man kunde spela utan att slå bort bollen *ler*




Lite senare fick Alfons följa med pappa och fixa, pappa skulle nämligen åka iväg en snabbis igen och jobba. Det är så skumma tider och ingen planering på det där företaget! hehe!
Men dom åkte iaf iväg, vet inte om det hade varit lite mycket för Alfons, men han somnade iaf i bilen *ler*


När dom kom hem igen vart det kvällsmat och pappa fick äntligen göra klart komposten! :)

Nu sover båda små, pappa gick in och lade sig och jag sitter här och gäspar så jag får tårar i ögonen så det är dax att snutta kudden nu!

natti natt!

// Elin


Hejja Igor!

Inatt sov Leah lite bättre och ville inte gå upp förens 06! :)

Jag, mormor och Leah åkte till Eskilstuna direkt efter frukost för att titta på hur det skulle gå för Igor, riktigt intressant för ingen av oss har vart på en hund utställning :)

Vi träffa farmor!


och Faster busade med sina solglasögon :)


Yoo!


Tant Therese var också med!


a just ja det var ju Igor vi skulle titta på! :)
När vi kom var det några före honom så vi hade inte missat nått!

Här ställs dom upp och ska tittas lite på.


Busa kunde man göra medans man väntade på sin tur :)


Självklart kom Igor först i sin grupp! Och hans bror kom på andra plats! :)


Medans vi väntade på att han skulle tävla om bästa hane busade vi lite! :)


Leah var glad hela tiden när vi var borta! Men det var väl inte så konstigt när det alltid var någon som ville leka med henne! :)

Tant therese var en kul filur, sist dom träffades var Leah sjuk och inte alls på lek humör så idag tog dom igen det! :)




Leah fick även lite kompisar att Leka med, Lille Anderas (!år) såg hennes leksaker och kröp dit. 


Det vart Igors tur igen och självklart Blev han bästa hane också! Sån fin hund vi har *ler*
När det var dax att ställa finaste hanen mot finaste tiken fick dommarna problem och visste inte vem dom skulle välja, dom pratade och pekade och bad dom gå lite, pratade lite till och till slut hade dom äntligen bestämt sig, men dom valde tiken! Men vi vet ju alla att det var ju igentligen Igor som skulle ha vunnit *ler*

han fick Hederspris, bäst i gruppen, bästa hane och sen kommer jag inte ihåg vad den sista hette men det var väl att han var näst finast av alla Bullterrierna som var där. :) 


Dagen gick mot sitt slut och alla började packa ihop. Men det hade varit riktigt skoj att titta på, och super skoj att träffa släkten!

vi tog ett stop och käkade i E-tuna. Leah kollade in menyn :)


Hon valde mina kanter *ler'


Pappas fiske runda gick också bra, han fick en gädda och en abbore. Morfar fick en gädda men tappade en abborre på ca  kg :( Lars-Olov fick lite små abborrar! :)


nej nu f¨år det vara slut skrivet, efter den här helgen är jag helt slut och vill SOVA! hör du det Leah, sova! :)

kramen
/Elin

Björnön, shopping runda och dresyr

Igår (fredag) hade jag namnsdag, Grattis till mig! :)
Pappa åkte iväg och jobbade på f.m så jag och Leah tog vara på det fina vädret och åkte med mormor på en promenad på Björnön.





När vi kom bort till badet skulle Leah gunga, men dom hade bara däck gungor och dom är hon ju för liten för så det bar av tillbaka, vi funderade på att fika, men utbudet sög verkligen så vi bestämmde att vi skulle åka till Anunshög och fika istället.

Där var det verkligen jätte mysigt, jag har aldrig varit där men kommer troligtvis åka dit fler gånger!

Syns det att hon är relativt nyvaken? *ler*


Dom hade gungor!




Vi åkte vidare till hälla, då mormor sa att hon skulle köpa nya skor åt Leah för hon har växt ur sina.
Men därifrån kom vi med 4 bodys och ett par skor *ler* Mormor hittade även en lila skin jacka men den fanns inte i Leahs storlek :)

Det var bara att hoppa in i bilen igen och så åkte vi till jysk där mormor skulle köpa kuddöverdrag, men vi kom därifrån med strumpor till Leah (mormor hade nämligen tappat Leahs ena när vi var inne på Maxi) och så hade hon flörtat till sig en boll (det var lappen på den som var intressant).

När vi kom hem satte vi på skorna och tog kort som vi skulle skicka till faster Sandra och retas lite för att Leah hade lila skor, plus att dom var prickiga! :)

Inte lätt att ta kort så som hon fladdrar!


igår var Leah okej under dagen men dreglade som bara den och dålig i magen. Så fort vi kom hem vart hon jätte gnällig och inget passade :( hoppas verkligen det är tänder på väg och att dom kommer snart!

Lite senare kom Angelica och Kim över och fikade, riktigt trevligt så det ska vi göra om men vi bestämmer inte en vecka innan eller vad säger ni? *ler* Tyvärr glömde jag att ta fram kameran men den kommer fram nästa gång :)

Imorse (Lördag) åkte jag, Leah, mormor, morfar och Evve på ridtävling, tror det var dresyr.

Mot Sala! (I nya bil stolen)


Titta på hästen! det är den som är intressant!


Hon lyckades och fick tag på glasögonen en gång! :)




Det kan ju inte alltid vara bra väder, men vad gör det när man har en super farmor som köpt regnställ! :)


Äta gräs kan man, men man ska inte :)


jag skiter i om du inte vill vara med, vill jag ha kort tar jag kort *ler*


Innan vi åkte hem frågade mormor om jag hade tagit nå kort på hästarna men det hade jag glömt, HAHA!

så här kommer 2 som jag hann ta.




Leah har varit ännu kinkigare idag. tvärvägrat äta! inte mat! inte gröt! inte desert!
Så hon har väl mest left på vällingen från i natt och det hon fick när vi kom hem igen. Jo det enda vi fick i henne var lite glass och vatten. Men det är väl det som är skönt om man har ont i munnen, kalla saker alltså.

Hoppas verkligen det släpper snart. 2 dagari rad nu har vi gått upp runt 05. hon vaknar säkert en gång i timmen, vägrar nappen. Ibalnd funkar det att ge henne några slurkar välling och så somnar hon om, eller att bara stoppa om henne. Men just där vid 5 funkar ingenting. Hon bara skriker,  verkligen vrålar så det är bara att gå upp och leka en stund. Sen är det ju bara och hoppas på att hon blir trött efter nån timme så man kan få sova lite till.

Inatt somnade jag 00.30, Leah väckte mig säkert 1 gång i timmen och sen gick vi upp 04.30. gick och lade oss igen 06.30 men hon vaknade och skulle upp 7.30, det pallade inte jag så pappa fick gå upp då. Sen väckte han mig runt 9 eftersom jag och Leah skulle åka kl 10.

Hoppas hon sover bättre idag men hon gick och lade sig runt 20.30, och har redan vaknat några gånger. :(

Imorgon ska Jag, Leah och mormor åka till Eskilstuna och titta på Igor när han ska vara med i Bullterrierklubbens open Show, utställning för bara Bullterrier raserna!
Där kommer vi träffa Sandra, farmor och Therese! :)

Hejja Igor!


Pappa skulle följa med, men han är överlycklig iaf, för han ska åka med morfar och fiska *ler*

nej nu ska jag försöka sova lite!
natti natt!
 
P.S Emelie ska inte flytta till Skövde och plugga utan till Skåne! Oavsett vilket så kommer hon vara otroligt saknad!

// Elin

RSS 2.0