åka bil

pappa kör! :)
(vi står still när kortet tas, så ingen fara) hehe


morfar sitter bredvid och muppar :)


pappa kör så bra så att Leah somnat.. thi hi

nya Laban overallen kom i fredags. det var en mössa, tossor och ett par vantar till, sååå fint så!

ja som ni förstått så var vi ut med morfar och övningskörde igår. vi åkte till hHälla och köpte ny telefon till mig,  Wiii! ;) och pappa köpte lite lådor på Ikea. sen åkte vi till bäckby för att hämta mormor, henne körde vi tillbaka till hälla där hon skulle hämta ut sin bil som var på verkstaden. när vi dumpat henne åkte vi tillbaka till erikslund där morfar skulle in på systemet. snacka om att åka fram och tillbaka, men det vart mycke övning för pappa och det gick jätte bra! är så stolt över honom!

tänk va skönt det är att sova i mamma och pappas säng :)


när vi äter frukost sitter Leah glatt i sin babysitter :)


Idag har jag och Leah varit  med mormor hem till Terese på mitt jobb, hon hade klädparty. det vart en orange tröja med en tiger på och en blå keps med tiger på till Alfons och en kort ärmad/bent boddy till Leah som var orange/blå randig :) och så vart det en nessesär till mormor.. he

när vi kom hem ville pappa äta kokt korv med bröd så det bar av till konsum men när vi kom fram hade dom inga korvbröd :(
då vart det chips och en isgalss. vet inte vad det är för fel på mig men är alltid sugen på en glass när man är i affären. även om det är massa minus grader ute *ler*

nu sitter Leah här i soffan och tittar på melodifestivalen.

hoppas alla har/haft en trevlig helg!

/Elin


Mycket!

Nu har det hänt en del sen vi skrev sist,  men kameran la av igen:( fick ett nytt minneskort så förhoppningsvis ska den funka en stund till.

I Måndags var vi iväg till posten och postade ytterliggare massa paket. och så var det ju Faster Sandras födelsedag! hurra hurra hurra!!

I Tisdags var vi ner på stan och fikade med Angelica, har inte träffat henne sen i november så det var skoj. jag köpte ett par lila glittrande pluggar till öronen och en super häftig body åt Leah, moster Emelie kom och mötte oss på stan för vi skulle åka vidare och hämta Tim (kusin) på dagis.  Tim och Mats har nyss flyttat så jag och Leah var för för första gången. mormor, morfar och självklart Mats kom lite senare och vi firade Tim och Mats namnsdag. gott med semla.. :) Alex kunde tyvärr inte följa med eftersom han jobbade sent.. :(

Igår var vi till Alex advokat och sedan gick vi runt på stan en stund. köpte lite ramar till korten som Faster och Farmor skulle få i väldigt sen julklapp och födelsedags presenter.. thi hi. vi hittade ett sett med massa verktyg till Alfons.  det var hammare, vinkeljärn, såg, skruvmejsel och mycke mer. så nu kan han komma hem och leka hur mycket Byggare Bob som han vill *ler*
Alex beställde massor med sticklingar och frön igår. jag som inte förstår mig på sånt där tycker det ska bli lite spännande att de var det är för nått . Han är som ett barn på julafton när han sitter vid datorn och beställer ;P
och tant Anna hade den stora äran att fylla år! hurra hurra hurra på tant Anna!! thi hi

Idag kom faster och farmor hit och hälsade på. dom hade med sig massa fina kläder och saker till Alfons och Leah. Alfons säng är full med saker som väntar på honom när han kommer hem! Vi åkte allihop till tingsrätten där vi väntade medans Alex + advokat och Lena + advokat skulle prata med domaren om Alfons, men Alex tycker att Lena inte verkar förstå att det är Alfons det handlar om och inte smutskastning i sandlådenivå!
Efteråt åkte vi till Lindkvist i Hökåsen och tittade på sticklingar, där hittade till och med jag en hängblomma vi skulle ha i ampel i vardagsrummet. :)
det vart västerås bästa kebab på Maistro och lite fika innan dom åkte långa vägen hem till Smedjebacken och det svarta hålet igen *ler*

farmor och Leah tittar lite på fikat och flyger :)


faster och Leah läser Molly boken


farmor och Leah hade lite samtal också


nu har jag sått nått slaggs träd, allt jag vet om det är att de kan växa 2 meter på ett år och att dom blommar massor, så det låter ju riktigt spännande.. hehe..

Leah hjälper pappa att titta igenom vad han ska så förnågot


jag hitta! Chili paprika!



// Elin

ursäkta

jag råkade skriva att Alex och morfar skulle fixa bromsarna på deras Golf. men det är ju en Audi A3 1,9 TDI, vi kallar den även DKW.. :) och den är röd. men bara för att retas säger Alfons att den är blå ;P
så, hoppas morfar blir nöjd med rättelsen nu.. thihi... :)

och föresten så fixade dom inte bromsarna utan morfar åkte med den till verkstaden och fick byta massa saker, typ bromsok är det enda jag kommer ihåg. dyrt vart  de iaf.. :)

nu har också Leah diskuterat saken med pappa.. :)


/Elin

Blommor

idag har vi varit på blom jakt.. :)

mormor och morfar kom hit och hämtade oss i morfars lilla bil som Alex övningskör i, så han fick köra runt oss hela dagen.. :)
gick jätte bra, så bara pengarna rullar in snart så kommer han ha det om inte allt för länge. :)

Leah i bilen, trött men somnade iaf inte förens efter 15 min.. :)


när vi kom till åsby sov hon fortfarande så hon fick åka kundvagn med bilstolen..
morfar som inte är så himla intreserad av blommor hade leah ansvar och dom försvann ibland på egna upptåg (han hade egna, hon sov ju så hon hade inget val *ler*)

morfar och pappa vill inte vara med på kort :)


de fanns inte så mycket av intresse på åsby vilket var en stor besvikelse så det vart fika istället


pappa ville inte vara med på kort men jag lyckas alltid :) så skönt att jag har kameran och igen annan.. thi hi


morfar hittade en sten som han tyckte passade på Leah


Alex körde vidare till plantagen. och där hittade vi iaf lite vi ville ha,  men leah hon sov vidare :)


ser du henne?


när vi kom hem igen bjöd vi på skaldjurspaj och lite fika.

nu håller pappa på att laga mat. ska bli något med pasta, pesto pasta tror jag.
jag fick ansvaret för att fixa pastan.. :)

hoppas alla får en mysig lördag kväll!

/ Elin

chips

Iförrgår (onsdag) kväll kom ja på dom i sängen! med en chips skål.. :P

thi hi!!


tänk om ja endå kunde stoppa den i munnen och inte bara känna lukten..:)


igår var jag och Leah med mormor till tillberga och gick ut med Zingo. sen åkte vi vidare till hälla och handlade på maxi. det var rea på Toysrus så där hittade vi lite skoj, en skallra och nån boll med gubbe på. efter de åkte vi vidare till erikslund och köpte 4 pjyamasar på barnens hus och var in på blomster landet.

på kvällen tränade vi igen och det är lika trist som vanligt. men nu är hon iaf inte ledsen första 10 min på mage. :)

 
ser ju till och med lite glad ut


imorse vaknade en glad tjej i mamma och pappas säng :)

det är himla skoj att titta på fläkten i taket, speciellt om den rör sig.

idag har vi varit iväg till posten med ytterliggare ett paket..
nu har vi sprungit där 3 dagar i rad med massa paket, börjar bli lite av en stammis.. :)

Sen har vi självklart hunnit med ett underbart bad också.
Alex är iväg och jobbar med att lägga golv i nån lägnehet.

imorgon ska han och morfar fixa bormsarna på deras golf och sen ska vi vidare till åsby och titta lite..:)

// Elin

promenad

oj oj oj.. idag var vi iväg till ica och postade lite paket. sen gick vi en 3 timmars promenad på gryta.. finns mycke att se här kom vi på idag.. hihi, har bytt från ligg delen i vagnen till sitt delen. hon tycker de inte är nå kul att ligga där och nu när hon är vaken lite mer i vagnen är det roligare att se lite iaf..  :)

vad kul det är nu när Leah kan ligga på filten i nästan en hel timme och titta i sin Molly bok, ska nog skaffa lite mer såna saker. :) men hon vill fortfarande inte ligga på mage, usch va trist det är asså!
nu är hon lite gladare också. har vart mycke gnällande å sura miner men nu är hon glad nästan jämt (inte när hon är trött och inte kan sova eller när hon är hungrig och inte får mat direkt på sekunden).. och så fort man pratar med henne så får man ett super stort leende tillbaka. så himla gulligt.. :)

ja kan sitta på skötbordet (okej med lite stöd men säg inget till mamma;P)


nu har jag letat lite recept också, börjar tröttna på att vi äter samma mat hela tiden. men fantasin är ju helt bort blåst. så om nån har ett bra och enkelt recept skicka det gärna! ;P

har satt ut lite saker på tradera, de är juh riktigt spännande har ja kommit på, thi hi.. känns som man sitter hela dagarna och kollar efter om nån budat eller inte och hur mycket allt ligger på.. hehe.. har iaf nu såld saker för lite över 1000 kr. är ju riktigt bra! sen ska massa kläder ut som har blivigt för små för Alfons där kan man ju säkert tjäna lite :) så man kan fylla på hans garderob med massa nya häftiga saker :)

när Alfons kommer hem har han massor som väntar, ett paket från farmor, en bil från gammel farmor, 2 böcker och 2 st tröjor från Mii (Marie)
och självklart Pappa, mig och lilla syster som saknar honom enormt! och alla andra runt honom som inte heller sett honom på sååååå länge!

Pappas gos pojke! :)



nu är Alex ute och övningskör med morfar :)
de tycker han e riktigt skoj och vi hoppas att han ska kunna ta de där förbaskade kortet snart.. :)
vad allt skulle bli mycke lättare då.. hehe..
så nu jobbas det på dagarna och pluggas teori på kvällarna.. :)

ne nu ska ja ta och sticka huvudet i frysen och kolla efter vad som vill komma ut och bli till lagat :P

hehe, man somnar där man är för tillfället :) nu när ja tittade på bilden såg ja va liten hon var. (090101) 1 månad gammal och hittade redan på bus *ler*


// Elin

hmm..

fy va trist det är när kameran inte funkar, inte lika kul att skriva om man inte har nå kul kort.. hehe
hmmm.. ja det har väl inte hänt så jätte mycke dom sista dagarna. Alex har jobbat och vart ute och övningskört.
jag och leah har tagit det lungt å bara myst :) vi har också budat hem en laban fleece overall :)


saknar Alfons så otroligt mycke, dom här sista 5 veckorna har verkligen varit jätte långa!

9/1 Alfons vann första omgången när vi var och bowlade :)


/ Elin


oj oj oj

oj, nu har det inte blivigt nått inlägg på länge.

i Torsdags var Alex och jobbade medans jag och Leah var och vägde henne. 5 kg och 59 cm lång. stora tjejen.. :) sen åkte vi med mormor till gammelmormor och fikade en stund, sen åkte vi ut till mormor och morfar och åt våfflor .. :)

I går var jag på återbesök hos barnmorskan och gick igenom förlossningen.. ja kom ju inte ihåg så mycke eftersom ja var hög som ett hus på morfin.. hehe.. men allt var bra och snittet såg bra ut sa hon, får dock inte sola det i sommar.
Alex var ute och övningskörde med morfar och tyckte att det gick jätte bra. hoppas dom fortsätter nu och att det blir mer regelbundet.

Idag skulle Alex hjälpa morfar att byta bromsar på mormors bil men nått var fel (kommer inte ihåg vad det var ) så dom kom tillbaka hit och fikade istället. tittade på skidskytte där norge vann 1-4 platserna. hehe. 
 
tränat nacken har vi också hunnit med. nu är hon riktigt duktig!


sen bar det av till affären

Leah är start klar i vagnen


jag är klar


pappa är snart klar *ler*


riktigt mycket snö ute nu! super mysigt!


på väg hem igen.. :)


kväll ska vi ha våran romantiska alla hjärtans dag middag. varsin kebab rulle!  haha!
tycker den här dagen är alldelles för överskattad!

hoppas alla har en mysig VANLIG lördag kväll.. :)

// Elin

Leka

idag har vi vart iväg med Alex på möte på stan.
efter det träffade vi min jobbar kompis som fick en Nilas i September.. :)

tog oss en skön 40 minuters promenad hem medans Alex åkte och jobbade.

När vi kom hem dammsög vi, Leah är såå hjälpsam i sin baby björn *ler*.

och när man vart så duktig som har städat så lekte vi lite med massa skoj prylar


kul att läsa min nya Molly bok :)


nu ska vi fundera på vad vi ska äta när papa kommer hem, hmmmm.. nått gott.. hmmm...

//Elin


Tradera

idag har vi planterat om lite blommor, jag fick 2 st när ja hemifrån 1/9 -04 dom lever fortfarande och fick ny jord för första gången idag. dom lär juh dö av chock :)  sen satt vi ute lite saker på tradera.

när Emelie kom gick vi till konsum och handlade lite så vi kunde baka kola och kladdkaka :)

När Leah badade färgade jag håret, ryggen, öronen och pannan på Emelie, thi hi

vilken förbättring :)


sen kom mormor och morfar förbi och ville fika, dom fick till och med lite mat.
ibland är vi riktigt snälla.. :)

Alfons Mii (Marie) och Leahs mormor


Alfons Nenne (Danne) och Leahs morfar
men Leah ville inte riktigt hon ville hellre äta just då.


innan läggdags nu har vi också klippt Alex :)

/ Elin

chilipeppar och iochroma

Idag har vi gått på en riktig promenad. först pantade vi burkar på Lidl sen gick vi till ÖB och köpte tvättmedel, efter det bar det av till coop där vi handlade lite. på hemvägen gick vi in på Ica grytan och postade lite brev.

vi kom hem och satte oss i badkaret (trångt med 3 st i vårt lilla badkar) i en hel timme men så fort vi skulle gå upp så blev Leah ledsen. snacka om att hon gillar att bada.. thi hi

Alex har odlat lite mojjs och fixar med Lysrören.


va fint det blev.. :)


Titta tant Anna, hon kan ha kläderna nu, lite stora kanske men dom funkar :)


nu ska jag ha kvällsmys med mina popcorn frisyrer :P

p.s nej hon är inte rödhårig bara som de såg ut :)

// Elin

titta vad ja kan..

visst är jag duktig


men ja tycker inte det är så kul


en seg och trist söndag.
massor med snö har det kommit, önskar att Alfons var här så vi kunde åka pulka, bygga snögubbar och bara busa runt.
7 veckor är otroligt lång tid för oss, för honom är det en evighet..  saknar honom så otroligt mycket!

kung Alfons :)


// Elin & Alex

Lördag

Fredag:
morfar kom hit och hämtade Leahs bilstol och körde den till mormor medans pappa jobbade och jag och Leah åkte bussen ner på stan och var till synsam och tittade runt lite med Emelie. sen åkte vi bussen vidare till mormors jobb. när hon slutade åkte vi och hämtade karina och åkte och handlade.  
det vart en heldags utflykt. :)
när vi kom hem hade pappa sålt Leahs vagga, vi köpte den för 600, sålde den för 700 :)

 kvällsmys med pappa i sängen


idag har vi bara varit hemma och haft den mysigt.
Leah har lekt i sitt baby gym och tränat på att lyfta huvudet när hon ligger på mage, vilket hon inte alls tycker är kul!
är jätte duktig med nacken nu och vill gärna sitta upp. gärna gå runt med, då ser man ju mer :) att ligga ner är trist, taket har hon sett tillräkligt av nu :P

sen har hon juh självklart badat också :)



lånade lite av Alfons bad leksaker :)



// Elin o Alex

Zingo

Imorse var vi till Alex advokat. Pratade om allt och känns bra tycker jag.
Efter det åkte Alex till jobbet och vi gick hem, tar ca 30 - 40 min hem från stan och de är ju en lagom f.m promenad :)

Leah sov från att vi åkte ner på stan typ halv 9 till 12!! wow, så länge har hon inte sovit på dagtid förr :) är nog ganska skönt i hennes vagn.. :)

På e.m kom mormor och Zingo, dom hade med en jätte fin tröja till Alfons som dom hade köpt i Berga.
vi gick en promanad runt hela gryta,tog ungefär 1,5 timme så idag har vi rört på oss mycket, eller jag, Leah är lite lat och ligger i vagnen.. thi hi

Zingo i julas


titta vad söt jag är när jag är lite sur och trött :)


/ Elin

Paket :)

Idag tog Leah och jag sovmorgon :) när vi hämtade posten hittade vi paket. Ett till Alfons som han får öppna när han kommer hem och ett till Leah :)

kul och öppna paket :)




tack farmor, vart ja fin? strumpor var precis vad jag behöver :)



vi städade i badrummet idag sen fick Leah bada, lika glad i det som vanligt :)

igår var moster Emelie här  och hade med sig ett paket från morfars kompis i Berga, Leah fick ett par jeans :)
alltid kul med paket!

nu ligger Leah i sitt babygym och leker..

Alfons har provat och kom fram till att han är lite stor *ler*


// Elin

frustrerad!

barnet då? visst föräldrarna kan hata varanda men man ska aldrig låta barnet hamna i mitten, han älskar juh er båda!

det är ju hans liv och värld som vänds upp och ner. när ska du se det? när ska du se att du bara förstör för din son? hans pappa? hans syster? farmor, faster och alla andra som älskar honom?  alla hans rutiner? dagis? du har tagit ifrån honom sååå mycket!  bara för att du vill göra hans pappas liv till ett helvete! och grattis du har lyckats! men du kommer inte vinna det här! 
du har kasta allsedelles för mycket lögner och skit som kommer komma fram! det syns så väl att du inte gjort det för sonens skull! då skulle du aldrig ha flyttat så långt bort , tvingat honom att bara träffa den ena av er på helgerna (vilket kommer att bli du). hade du bara bott kvar hade han haft er båda precis lika mycket..så som barn ska ha, ska aldrig tvinga dom att få avstå tid med den andre föräldern. det är bara egoistiskt.
förstår inte att man som förälder kräver den av sitt barn. ja trodde att man skulle sätta dom först!


vi saknar och älskar dig massor Alfons!


helgen..

Nu måste vi ju ta igen helgen. hmm.. i lördags så var vi till Rocklunda tillsammans med Emelie och Tim och tittade på när morbror Mats och alla andra föräldrar till Tims lagkamrater spelade hockey mot varandra.. Mats vann! Wee! :)

I söndags var pappa iväg och jobbade några timmar.. Leah firade sin 2 månaders dag med ett mysigt bad.. :)

titta vad kul jag har!




men det tar på krafterna


Idag var vi till mitt jobb och hälsade på! alla tyckte hon var sååå söt och hade massor med hår.. hehe..
när vi åkte därifrån stannade vi på stan och köpte en fin Laban mössa :) Leah hade fått pengar av mormor till den.. :)

visst vart ja söt i min nya mössa :)


// Elin

RSS 2.0