kundvagn och framåtvänd vagn FY!

i Måndags kom Jenny hit och självklart hade hon med sig Lina och Patrick.

Lina gillar verkligen Sams gåstol :)


men det är inte lätt att plocka leksaker när man sitter där i  :)




Grabbarna tränar :)


Leah ska gö som brorsan :)


Alfons kom hem!


Patrick somnade i sin vagn i hallen, Sam sov i sin säng uppe, Lina ville INTE låna Leahs säng, men sen fick Leah vila i den medans vi lagade mat och då lekte Lina och Alfons :)


Patrick vaknade och lånade Sams gunga :)


Efter maten åkte Jenny hem då hon skulle till läkaren, hon hade bihåleinflamation :/ ont i hela ansiktet och ska ta hand om 2 ungar, så dom kom och lekte med oss så det blev lite lättare :)

Vi tog med alla kidsen och åkte till Önsta kyrkan som hade klädbytardagar. Hittade lite till Leah men annars var det rätt trist.

I går morse fick polisen i västerås förstärkning :)


ingen fara, det är en snäll polis :)


mormor/Marie hämtade Alfons och Leah på dagis så jag och Sam åkte med Jenny och Patrick för att hitta klänning som Lina ska ha på Patricks dop i helgen.  Sam lånade Linas bilstol


Sen bar det av till Maxi, Jenny skulle storhandla så vi hängde på , så himla trist att handla själv!
Men kundvagnarna med babysittsarna var ju upptagna så vi fick komma på egna lösningar så vi fick med grabbarna :)

Sam låg på filt i kundvagnen..

Och Patrick låg i Linas sittvagn :)

Snacka om att folk glodde, och usch vilka hemska föräldrar vi var! En så liten i framåt vänd vagn! och en stackare i kundvagn!! hehe, så kul med alla kärringar som kollar på en.

Men grabbarna klagade inte :)

 

När ja kom hem strax efter kl 17 så åkte mormor då hon skulle iväg med Emelie och jag gick upp och badade Leah och Alfons :)




En lugn och skön kväll vart det också :)

Imorse var det dagis som vanligt och sen gick jag och Sam in en snabbis på ica, men jag orkade inte ta med hela cykekärran in så ja satte honom i en kundkorg. :)

på e.m kommer Emelie hit en stund och leker med oss :)


Uppsala

ja vi gick ju upp kl 5 som sagt i Lördags och sen drog vi iväg till Uppsala när alla andra vaknat :) det vart lite vandring runt och kolla lite och Alex köpte en jacka, och så vart det varsin villervalla mössa till Leah och Sam :)
en sak jag irriterade mig på så otroligt, det är att alla barnavdelningar ligger på övre eller under våningen så alla med barnvagn måste åka rulltrappa. inte bättre att ha barnkläder på huvudplan då 90% av alla som köper barnkläder kommer med vagn!!

jaja, väl hemma igen vart det väääldigt lugn då Leah vilade, Alex somnade och jag och Sam busade tyst ;)

I Söndags ville Sam gå upp kl 5.40 :/ Leah vaknade också då men somnade om till 6.20. Alex kom 8.30 :) när alla vaknat och jag och Sam vilat igen, var vi på loppis och vidare till Maxi. Väl hemma igen var alla rega, Leah somnade, Sam åt och somnade, ALex hade ont i knäna och spelade på datorn och jag låg med min dator i knät i soffan. Då kommer mormor och morfar förbi, så vi skrapade ihop lite fika :) och ja då vaknade ju självklart Leah och Sam :)





Bus!


Sam ville också fika! :)


När dom åkt skulle vi leka men det ville inte riktigt Sam


Det gick bättre utan babygym och när syrran var med :)


kram kram


pappa ville vara med


När Sam sen vilade ställde vi andra in alla änglatrumpeter i förrådet så shit vilken stor altan vi fick nu! :)


Imorse ville Sam och Leah upp 4.58. hon låg och ropade i sin säng och Sam sparkade på mig! Men ja mutade Leah med välling så hon somnade om och Sam somnade om igen runt 5. jag vaknade av Leah igen 7.15 så det var bara att gå upp, Sam han sover fortfarande :)

Idag kommer Alfons hem. Jenny, Lina och Patrick kommer hit nu snart och leker med oss. och kl 13 är det klädbytardagar på önsta :)

// Elin

Lina och Patrick, Jonathan och Linn :)

Jaha, eftersom Sam då tyckte att vi skulle gå upp 4.55 idag så kan jag ju lika gärna ta vara på tiden och skriva bloggen :)

i Onsdags e.m tog vi det lungt och lekte. Leah ska göra som Sam gör :)


Alex skulle komma hem i vanlig tid men kom kl20 :/

i Torsdags kom Jenny, Lina och Patrick och leka med oss :)

Lina skulle testa ALLt som gick att testa :)

Sams bumbo kom hon i, Leah bygger duplo och Patrick diggar Sams gym :)


och hans gåstol *ler*

fröken klätterapa, inte ens Leah har testat att kommai den :)

vi käkade lunch och lekte lite till sen gick vi ut en promenad med deras hund :) eftersom Jenny hade med Patricks singel vagn så lånade dom vår vagn :)


Leah och Sam åkte cykelkärra :)


efter att vi varit hem till min mamma och kollat på min vagn som ska säljas gick vi till lekparken en stund




Leah skulle visa Lina att hon hade kaka och kolla om Lina också ville fika, men hon brydde sig inte alls :)


tillslut ville hon fika :)


Patrick och Sam sov gott i vagnarna, Patrick vaknade en gång och vill äta. Men när Sam ville äta då gick vi in och lekte igen för jag frös och ville inte frysa pattarna av mig *ler*


Sam är 2 månader äldre än Patrick, syns va? NOT! ;) Patrick fuskade då han var 4 cm långre och vägde 1200g mer än Sam när han föddes :) just nu väger dom lika men Patrick är 2 cm längre :)


Fullt ös! man kunde ju inte röra sig i vardagsrummet, det var prylar precis överallt, så som det ska vara :)


Sam tycker om Patrick ;)


åh, vindruvor!


Lina orkade inte plocka ur skålen så hon plockade ur Leahs hand, det tyckte väl Leah var lite sisådär , thi hi!


jag försökte få kort på alla 4 men det var ju inte det lättaste :)


tur att 1 av 4 ligger still och tittar på kameran iaf.

När klockan närmade sig 17 bröjade vårat sällskap röra sig hemåt mot Hallsta. Vi hade haft en super trevlig dag men massor av skoj och ungarna var helt slut :) Vi var med ut till parkeringen och vinkade, när dom svänger ut från parkeringen svängde Alex in på parkeringen. Han öppnar dörren och säger : ska ni med ner på stan? så det var bara att gå in, byta blöjor och åka :)
Vi var ner till kvarteret Igor som har öppnat nu, jätte fint där inne och vi kom hem med första julklappen, tossor till Sam och Fleece tröjor till Alex. :)

Igår var det som vanligt Öf på Vallby, där träffade vi Erika och Jonathan, och Angelica och Linn.





fick med alla 3 på samma kort :)


vilken vacker prinsessa :)


hopp galningen Linn har hittat en hop leksak hon vill ha i julklapp, fast det ville inte Angelica hon tyckte den verkade läskig :)


Jonathan hittade också nått kul att leka med :)


hallå?


Mellis/mat tajm!




Jag hade med mig Leahs fleece fodrade regnoverall som är perfekt att ha på dagis nu innan vintern. Linn skulle prova den så Angelica visste vilken storlek hon skulle köpa. Men jag hade ju inte testa på Leah än, haha! och när vi gjorde det så var det ju kort i benen :/ Så Linn fick helt enkelt ta den för den passade ju henne perfekt och så fick jag beställa en ny till Leah. Men självklart fanns den inte på Rea längre. :/ men jag hittade jacka och byxa i exakt samma färg som hon hade på overallen. byxorna var det reas på och sen använde jag mormors 50% erbjudande så jackan vart det halva priset på, så vart ganska bra endå :)

Ingen orkade laga mat igår så vi skulle använda en resturangchansen kupong och äta kebab, och tur var väl de att vi betalade 65 för 2 och inte 130 som är normal priset på 2 kebabtallrikar. jag har nämligen aldrig sett så lite mat förr!


tur att vi hade köttfärsås kvar i kylskåpet!!


Idag ska vi iväg till Uppsala och köpa jacka till Alex. närmaste stället jackan finns på :)

Nu när jag setat här och skrivit har Sam somnat i sin gå stol *ler*


Men jag har även varit snäll och lagt honom i soffan:)
och nu tänker jag göra honom sällskap :)

//Elin

kalas

bilder med bus från i veckan :)






I söndags var det kalas på schemat, Linn fyllde 1 år! :)
tårta!


Jonathan och Linn


Linn spanade in paketet Leah hade med sig :)


Alfons, Melwin och Jonathan


Alfons och Melwin vill inte vara med på kort :)


Fina flickorna


Vi åkte raka vägen och röstade och sen tog Alex med sig Alfons till jobbet en snabbis.

I måndags jobbade Alex länge igen (7-23). Emelie kom hit efter att hon varit på sitt "vuxendagis" vi hoppasde på varsin cyklen och hämtade Alfons och Leah på dagis. Så trampade vi till Erikslund och storhandlade på Maxi. vart en korv inan vi tog oss hemåt också :)

Sam testade lite morot och potatis pure :)


undra om inte fingrarna var liiite godare :)


Emelie åkte hem kl 21 och när jag sov kl 23 kom Alex hem. när jag gick upp kl 7 i Tisdags hade han åkt igen :/ (kom hem 22.30)
vi tog det lungt här hemma efter dagis då det regnade av och till hela dagen :/

När Alfons och Leah åt kvällsmat och jag plockade disken satt Sam i bumbon, men när ja tittade nästa gång så sov han *ler*


När Leah hade hoppat i pjyamasen och skulle sova, ringde mormor Agneta och ville komma förbi, självklart sa vi, och fixade fika *ler*

När mormor och Lelle kom hade dom med varsin glass till Alfons och Leah :) så nu vet vi vad dom kommer leta efter i väskan nästa gång ;)

spel tajm




varken Leah eller Alfons hade några svårigehter att somna när mormor och Lelle åkt hem :)

Idag har jag och Sam dammsugit, skurat golv, tvättat, hängt tvätt och ätit lunch. sen handlade vi innan vi hämtade Leah på dagis. väl hemma igen vart det mellis och gräsklippning :) nu orkar vi inge mer och segar på soffan :)

// Elin

kulturnatten

Dagen började med familjebad. kan ju säga att vårat badkar inte är gjort för 5 pers ;)
Sen åkte Alex och skulle jobba 9-03 :/  Vi behövde handla och mormor skulle än komma förbi så vi åkte med henne, men först fick vi ju förstås vänta ett tag :)

tur att vi hade med stolarna att sitta och vänta i ;)


efter handling åkte vi hem, Leah vilade, Alfons tittade på film och sen var det lunch. morfar kom lagom hit till maten, tajming! 14.17 skulle bussen gå och vi sprang dit i duggregn. när vi kom ner spöregnade det :/ regnkläder på! vi gick till växhuset och tittade på "Full rulle med Trolle och Trull"







thi hi, morfar kunde inte gömma sig hela tiden så tillslut tog dom upp honom ur publiken :)




dom höll på en hel timme och ungarna satt som förstenade, och sjung och gjorde dom rörelser dom kunde :)

efteråt vart det fika




vi gick vidare i regnet till länsmuseet och gjorde tryck på örngott :)


snyggingar i påsar .)


Alfons var riktigt koncentrerad!


snart klar!


klockan närmade sig 18 så vi gick till stadshuset där Alex jobbade ute i regnet och hälsade på honom :) och sen vidare till Hong Kong för mat :)




19.30 gick vi därifrån och det hade slutat regna! :) vi gick till växhuset igen och lyssnade på "Sitting Ducks" Alfons och Leah stod längst fram och dansade :) men när det nästan hade gått  en timme  (kl 21) vart Leah och Alfons trötta. vi gick och bytte blöja på dom små och sen vart den om organisering i vagnen. Alfons tog huvud sittsen, Leah syskon sittsen och Sam famnen :) innan vi hunnit ut växhuset hade Leah somnat. vi gick till bussen och där somade Alfons :) vi kom hem strax efter 22 med 2 st sovandes i vagnen :)


mormor och morfar stannade till 23 och sen åkte dom hem. Men Sam fick en gallskrik attack och skrek till 00.30 :/ Han fick en alvedon och kunde lugna sig efter ett tag. han har bökat en del i natt och sen kl 7 tyckte Alfons vi skulle gå upp. känner mig som en vandrande zombie!

//Elin

Vallby ÖF

Idag vart det frukost och bad sen hopp på cyklarna och iväg till Vallbys öppnaförskola. Vi skulle vara där strax innan kl 10 så jag och Alfons cyklade 9.15. det blåste och vi tog det i hans takt men super duktig kille att cykla!!
När vi kom fram mötte vi mamma Jenny med lille Lina och Patrick. Vart en tur in på ica och sen bar det av till lekparken :)

Leah, Alfons och Lina


Hmm, kanse skulle dra upp mössan lite :)


Leah högg först Alfons med krattan av misstag och sen precis efteråt råkade Lina "kasta" sand på honom så han var inte så jätte glad. men gick med på att det inte var med meningen och att dom är mindre än honom och inte förstår :)






tur att brorsan kan göra fart eftersom Sam hänger på min arm


Brudarna gungar


Patrick skötte sig exemplariskt. Han sov, vaknade och åt, sen somnade han om igen! :)

Vi gick in och åt lite mellis innan det vart en massa bus där inne. Men väl inne så glömde ju jag att ta kort.

Lina åker rutchkana


Alfons och Leah hade race mellan dockvrån och stora rummet, kan ju säga att det hördes när dom kom ;)

kom på att Sam inte hade fått vara med på kort, men lovar, han var med :)


När klockan närmade sig 12.30 var det dax att röra sig hemåt. Leah och Sam var super trötta och båda somnade i cykelkärran innan vi ens hade kommit ifrån Vallby :)


Jätte trevlig f.m och det ska vi göra om igen! :)

På vägen hem hade Alfons det jobbigt, det var jätte motvind och han var trött. Sen skulle det ju självklart regna på oss när vi kom till Bäckby :/ Väl hemma lade jag Leah i hennes säng och hon sov mellan 13-16.30. Märktes att hon inte var på topp heller då hon var snorig. Alfons låg i soffan och kollade på film och jag och Sam lekte med tvätten :) När Alex kom hem vart det bus och fika :) Leah somnade igen kl 19 och Alfons hoppade i säng kl 20. Sam sover nu i sin säng, Weeee! och vi ska äta wok :) känns helskumt att äta utan Sam i knät, och att han sover i SIN säng. men nu kan han somna i sin säng efter "kvällsmat" och sen vaknar han en gång till innan ja lägger mig och efter det är ja lat och har honom ammandes i sängen, annars skulle jag aldrig få sova, då våra dagar ALLTID börjar kl 7 :)

// Elin

Öf, Anna och mamma maffian

I fredags var vi på öppnaförskolan på Vallby igen med Angelica och Linn.












Sams kompis Erik med mamma Emma och systrarna Siri och tuva kom också! :)
Precis efter att Linn och Angelica gått hem kom Anna som cyklat från tillberga till Vallby! Hon kom in en stund och vilade på öppnaförskolan och sen cyklade vi hem. Det vart  lunch och sen tog jag, Anna, Sam och Leah en promenad till Erikslund. Anna kom hem igen med en trasmatta :) Hon ville leka med oss i lördags också så hon sov kvar! Så i Lördags åkte vi på lite loppis  och sen vart det super segt och mat. Frstår inte, ingen av oss hade nån kraft alls! Sen var ju Anna envis som vanligt och ville inte att vi skulle köra hem henne utan hon skulle cykla :)

I Söndags lekte vi med duplo :)




Måndag och tisdag har varit lugna.

Igår när Alfons och Leah var på dagis åkte jag och Sam hem till Anna och Tove, där vart vi 17 mammor med 18 bebisar! :)






efter det gick jag ner på stan och mötte pappa, Alfons och Leah. Alfons skulle på möte så jag, Leah och Sam gick och köpte present till Linn som har kalas på Söndag:) Sen var vi i lekparken en stund. När vi kom hem igen vart det mat, lite bus och läggdax.

Idag vet vi inte alls vad vi ska göra óch vädret ute är ju inte så lockande :(

/Elin

Cirkus, bebisar, Linn och IKEA :)

i Söndags var Alfons och Leah med mormor och morfar (marie och dan) på cirkus! :)





roligast vad hästarna och clownerna! :)


När dom kom och hämtade kidsen satt Sam lungt i sin gåstol


När vi tittade nästa gång hade han somnat ;)


När dom kom hem igen och berättade va kul dom haft vart det sen fika :)


I måndags när dom "stora" barnen var på dagis åkte jag och Sam hem till hans kompis Frank för att leka och fika :)
Här leker Sam med Viktor :)


Här ligger några fler i gänget :)


fika tajm! :) Annika, Anna, Anna-Lena, Malin och Frida


Pernilla, Malin. Ullrika och LIsa, Frank hade visst somnat längst ut på soffan också :)


Efter en stund kom Sanna med sina tvillingar :)


Vem som är vem det vet jag inte men vi kom fram till att dom är ca 7 veckor och var inte alls långt i från Sam i storlek :)

Nemo och Birk


Frank inspekterar Sam :)


Emelie hämtade Alfons och Leah på dagis så jag och Sam slapp skynda oss hem. Men när vi väl skulle hem satte jag Sam i vagnen och skulle fixa skötväskan, då ser ja att han redan somnat. hann inte ens ur trapphuset :)

När vi kom hem tog vi med Emelie, Alfons, Alex och Leah till lekparken :)


Blir kan knäpp av att umgås med våra barn i några timmar eller är det hennes normala lock?








Sen vart det kvällsmat, mys och sängen.

I Tisdags när Alfons och Leah var på dagis kom Angelica och Linn över en stund, dom cyklade hit! Duktig du är Angelica *ler*





Brickan med fikat den körde Angelica fram och tillbaka för att Linn inte skulle nå, så skönt att det är hennes tur nu, innan var det min med Leah, men ja får väl ta en runda med Sam om såna grejer också :)


Sam somnade i min famn så ja la honom i soffan, självklart vaknade han och var ledsen så Linn kom och tittade, hon pekade på hans mun och försökte dra loss sin napp från tröjan, gullungen skulle ge sin napp till sin ledsna kompis! :)

Det vart dax för dom att cykla hem och Linn somnade halvvägs i cyckelsittsen :) Vi cyklade till dagis och hämtade Alfons och Leah, hem och byta cyklar mot vagn och så gick vi till bussen. Skulle till IKEA och köpa ramar till dagis korten och så skulle pappa mötas oss där efter jobbet :)

Vi hann gå igenom hela IKEA och ta det i skulle ha, dom skötte sig jätte bra så det vart en korv till mellis och en glass efter det :)




När glassen var slut kom pappa och var ju sååå ledsen att han missat trippen på IKEA (eller inte, hehe).
Vi åkte vidare till Willys och handlade. Väl hemma igen vart det lite playdoo och mat innan Leah skulle sova och sen mys med Alfons innan det var sängdax för honom.

Igår orkade jag ingenting! jag och Sam bara slappade hela dagen! när vi kom till dagis och skulle hämta Leah var det som att luften gått ur mig. det tog 45 min att gå hem! (15-20 i vanliga fall).

Vi lekte och tog det lungt, lagade mat och pappa kom hem.

Imorse gick jag upp 7.30! sovmorgon! Leah vaknade strax innan 8 och Sam nyss kl 9! kändes jätte skumt att äta frukost själv! :)
Idag ska vi fixa ute, ska till återbruket med lite grejer och isolera halva förrådet så Alex kan övervintra sina änglatrumpeter där inne.

// Elin

Sam`s dop! :)

I Lördags var det dax! Sam skulle döpas och Alfons undrade vad han skulle heta då. Sam Alexander Kohlin svarade jag, då säger alfons: varför ska han heta samma?? haha!!

jag, Sam, Emelie och mormor åkte dit tidigare och dukade :)





MumS!






Sen vart det dax att gå till kyrkan






Emelie läste en psalm


Alfons, Leah och pappa hällde upp dopvattnet


En missnöjd Sam :)




Sam var inte alls glad efter att han fått vatten på huvudet och Prästen skulle läsa nån saga, kan ju säga att det var inte många som hörde vad prästen sa :)


Jag fick tyst på sam genom att titta på blommorna som fanns :)




Vet inte om varken Leah eller Alfons tyckte det var nån kul saga heller *ler*


När allt var klart skulle vi ta kort men Alfons ville inte vara med och Leah lade sig på golvet, underbart :)




ja nej det gick ju som det gick *ler*


Sen vart det lite snack utanför innan kaffet var klart :)












Grabbarna tröttnade och gick ut för att klättra i träd istället :)






Sen vart det paket öppning, Sam satt hos Gammel farmor så Alfons hjälpte till att öppna hans paket :)


eller ja ALLA hjälpte till :)
















Sam tackar alla jätte mycket för alla super fina saker han fick!! :)


Han ville dock inte vara med på kort själv :)


Han fick en gå stol av gammelmormor, Mats och Tim. en Bumbostol, ett haldband och en dopvepa av mormor och morfar. en stol på bord av farmor. Muminsett med mugg, tallrikar och bestik av faster Sandra och Sirli, Fondkonto av gammelfarmor, underlägg av farbror Johannes, "min första nalle" nalle av bonus mormor och Lelle. sen fick han även en super go nalle av fårull av Therese och Anderas och en pläd och "lillebror" body av Sabina, Henrik Evelina och Jonathan! :)

Tyst igen!:)



klockan gick och folk började droppa av, men det var verkligen super trevligt och jätte kul att ni kunde komma och fira denna dag med Sam!! :)

Han testade sin gåstol när vi kom hem och gu va kul det var, dock fattas det några centimeter innan han når golvet :)


// Elin

Lite smått och gott

Förra veckan städade vi ur ute och inne förrådet och hittade en massa skit helt enkelt! :)

Lite bilder från förra veckan



utelek :)




i onsdags var vi ner på stan och matade änderna :)

då träffade vi på Elin :)








Sam tyckte det var lite si så där :)


i torsdags tog vi en cykel tur inan det var dax för Leah att sova, men hon var rätt trött redan när vi kom hem igen :)



i fredags var vi på öppnaförskolan på Vallby, det var utedag och korvgrillning :)


Angelica och Linn kom också!


I Fredags var pappa på möte så vi åkte med honom ner på stan men hade annat för oss, vi började med glass på McDonalds och jag lärde Alfons att det är super gott att doppa pommes i glassen *ler*




Sen fortsatte vi till lekparken vid svartån som har vattenlek :)








Hönsmammornas afton, shit det är ju bara VATTEN!!


Sam hade det mysigt :)


på kvällen vart det kvällsmys och förberedelser för dopet i lördags! :)

RSS 2.0